agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Camgüzeli (Impatiens hybr.) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/2150.htm)

nazenin34 25-03-2013 14:00

cam güzeli

2 Eklenti(ler)
Ben de aynı sorunları yaşadım aldıgımda üstünde çiçekleri bol olan çiçegim bir süre sonra çiçeklerini ve yapraklarını döktü.. bende bir filiz koparıp suda bekleterek köklendirdim başka saksıya diktim, diger çiçegim zamanla çürüdü.. şimdi yeni cam güzelimi büyütmeye çalışıyorum umarım aynı sorunları yaşamam çiçegim katmerli kırmızıydı..

hira 25-03-2013 14:11

demek ki cam güzelinin sık raslanan sorunu bu.. aynı şeyler benim çiçeğimde de oldu.. en nihayetinde kışında öldü:( ama çok güzel bir çiçek, sürekli tomurcukta, insanın yüzünü güldürüyor:)

adacık 03-04-2013 21:55

2 yıldır tohumdan yetiştirmekte inat ediyorum maalesef başarılı olamadım. 1 ay önce ektiğim tohumlardan ses seda yok bugün bir forumda çimlenme süresinin 14 hafta olduğu yazıyordu. Umudu kesmek üzereyim artık fide bulmaya çalışacağım. Herhalde mayıs gibi satışa çıkarlar

bay tömürcek 03-04-2013 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adacık (Mesaj 1132396)
2 yıldır tohumdan yetiştirmekte inat ediyorum maalesef başarılı olamadım. 1 ay önce ektiğim tohumlardan ses seda yok bugün bir forumda çimlenme süresinin 14 hafta olduğu yazıyordu. Umudu kesmek üzereyim artık fide bulmaya çalışacağım. Herhalde mayıs gibi satışa çıkarlar

Sayın adacık aslında camgüzeli tohumu çok çabuk çıkar 14 hafta demişsiniz bu çok çok uzun bir süre!!! Ben ekiyorum her sene en geç 2 haftaya çıkıyorlar. Tohumlarda sorun olduğunu düşünüyorum ve daha camgüzeli ekmek için erken nisan 20 olsun ondan sonra ekin. Ben poşet geçiriyorum üzerlerine ekince poşetide biraz deliyorum her sene sorunsuz çıkıyorlar.

adacık 03-04-2013 22:29

Sayın Tömürcek geçen sene Vilmorun marka tohum ekmiştim bu sene de tohum takastan gelen 2012 hasat tohumları ektim. Olmadı 20 Nisanda tekrar hazır tohum alıp deneyeyim fena taktim ben bu işe...Bu arada 14 hafta sonra çiçeklenir yazıyormuş. Ben tohumları kurtarayım derken yazıyı kendimce yorumlamışım

bay tömürcek 04-04-2013 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adacık (Mesaj 1132423)
Sayın Tömürcek geçen sene Vilmorun marka tohum ekmiştim bu sene de tohum takastan gelen 2012 hasat tohumları ektim. Olmadı 20 Nisanda tekrar hazır tohum alıp deneyeyim fena taktim ben bu işe...Bu arada 14 hafta sonra çiçeklenir yazıyormuş. Ben tohumları kurtarayım derken yazıyı kendimce yorumlamışım

Bende o vilmorinden aldım geçen sene ama gayet başarılı çimlendiler :) Ama ben her sene kendimden tohum alıp ekiyorum :) Dediğim gibi nisan 20 yi bi geçsin ozaman toprağı aşırı kurutmayın ozaman çıkmıyorlar nemli olsun toprak saksınız güneş görsün içeri koymayın. bence çimlenmemeleri için hiç bir bahaneleri kalmaz dediğim yöntemleri uygulayınca ancak tohumlar bozuk olursa çıkmazlar :)

YeniGine 05-04-2013 01:01

Ben de cam güzeli tohumları ektim direk bahçeye. Ektim ama gerçekten tohummuydu, tuz muydu bilemedim. Ektim diyorum ama sadece poşetinden döktüm. Ektikten sonra güzel bir yağmur yağdı. Bugün de fısfıs ile suladım. Tuz gibi bir tohumcuklardı. İnşallah çimlenirler.

bay tömürcek 05-04-2013 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1133120)
Ben de cam güzeli tohumları ektim direk bahçeye. Ektim ama gerçekten tohummuydu, tuz muydu bilemedim. Ektim diyorum ama sadece poşetinden döktüm. Ektikten sonra güzel bir yağmur yağdı. Bugün de fısfıs ile suladım. Tuz gibi bir tohumcuklardı. İnşallah çimlenirler.

Sayın yenigine tohumlar okadar ufak olmuyor ya yine susam kadar oluyorlar kahverengi renkleri oluyor tohumların :) Biraz erken davranmışsınız ama inşallah sorun yaşamazsınız :)

s-bilge 05-04-2013 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adacık (Mesaj 1132396)

ben kaplı tohum almıştım. süper çıktı bence hala alıp ekebilirsiniz
Cam Güzeli Çiçeği Tohumu Hollanda'dan İthal GittiGidiyor'da 58309095
buradaydı ama kalmamış maalesef.

YeniGine 05-04-2013 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1133361)
Sayın yenigine tohumlar okadar ufak olmuyor ya yine susam kadar oluyorlar kahverengi renkleri oluyor tohumların :) Biraz erken davranmışsınız ama inşallah sorun yaşamazsınız :)

Sevgili bay tömürcek; hiç de dediğiniz gibi öyle susam kadar değillerdi paketten çıkanlar tuz gibi, hadi toz şekerden daha minicik birşeylerdi. Neyse artık bakacağım; bakalım çıkacaklar mı çıkarlar ise ne çıkarlar... Teşekkür ediyorum.

bay tömürcek 06-04-2013 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1133659)
Sevgili bay tömürcek; hiç de dediğiniz gibi öyle susam kadar değillerdi paketten çıkanlar tuz gibi, hadi toz şekerden daha minicik birşeylerdi. Neyse artık bakacağım; bakalım çıkacaklar mı çıkarlar ise ne çıkarlar... Teşekkür ediyorum.

Şaşırdım doğrusu :) Cam güzeli tohumu susam kadar oluyor ve kahverengi oluyor okadar ufak olmasına anlam veremedim ama paket tohum ya belki üzerinde oynama falan yapmışlardır üzerinde cam güzeli yazıyorsa öyledir mrak etmeyin inşallah çıkarlar :)

maysan80 27-04-2013 01:49

1 Eklenti(ler)
resmini eklediği cam güzeli hediye olarak geldi. saksısını yeni değiştirdim. bakımı konusunda acemiyim. ama şuan için bir sorun yok gibi duruyor bir hafta oldu bana geleli.

maysan80 27-04-2013 02:31

benim cam güzelim farklı gibi duruyor diğer paylaşılanlara göre..

YeniGine 27-04-2013 02:39

Sizin bitkiniz yenigine; yani sonuçta camgüzeligillerden.

Cymbelina 27-04-2013 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1133750)
Şaşırdım doğrusu :) Cam güzeli tohumu susam kadar oluyor ve kahverengi oluyor okadar ufak olmasına anlam veremedim ama paket tohum ya belki üzerinde oynama falan yapmışlardır üzerinde cam güzeli yazıyorsa öyledir mrak etmeyin inşallah çıkarlar :)

Tömürcek camgüzelinin tohumu susam gibi demişsin. Ben geçen yıl paketli tohum almıştım, geçen yıl açmadım paketi, bu yıl bir deneyeyim dedim. Çok severim camgüzelini. Ancak paketten çıkanlar kına çiçeği tohumu ile birebir aynıydı. Susam gibi değiller. İri bir kum tanesi gibi, büyükçe bir kum tanesi düşünün, rengi kahverengi. Muhtemelen kazıklandım. Gene de büyüyorlar şu an, şaşırtma da yaptım ama şimdi kına çiçeği mi cam güzeli mi bilmiyorum.

Nasıl oluyor cam güzeli tohumunun şekli? Google görsellerde bulamadım.

hüzün 27-04-2013 19:23

çiçeğinizin rengi çok farklıymış , bende değşişk renkleri var, yaprakları cansızlaşınca içinde su olan bir başka saksıya oturtuyorum hemen canlabıneriyor.

maysan80 28-04-2013 10:40

cam güzelindeki gibi yeni gine'den de tohum almak mümkün müdür?

bay tömürcek 28-04-2013 11:00

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1145596)
Tömürcek camgüzelinin tohumu susam gibi demişsin. Ben geçen yıl paketli tohum almıştım, geçen yıl açmadım paketi, bu yıl bir deneyeyim dedim. Çok severim camgüzelini. Ancak paketten çıkanlar kına çiçeği tohumu ile birebir aynıydı. Susam gibi değiller. İri bir kum tanesi gibi, büyükçe bir kum tanesi düşünün, rengi kahverengi. Muhtemelen kazıklandım. Gene de büyüyorlar şu an, şaşırtma da yaptım ama şimdi kına çiçeği mi cam güzeli mi bilmiyorum.

Nasıl oluyor cam güzeli tohumunun şekli? Google görsellerde bulamadım.

Cymbelina ablacım evet cam güzeli tohumu yapı olarak ta boyut olarak ta susama benziyor sadece rengi koyu kahverengi. Senin aldığın o yuvarlak tohumlarda büyük ihtimal kına çiçeğidir. Ben tohumların fotosunu ekliyorum son resimdekiler kınayla cam güzeli tohumu.

Eklenti 396460

Eklenti 396461

Eklenti 396462

maysan80 28-04-2013 11:03

yeni gine türünün kokulu olanları var mıdır?

bay tömürcek 28-04-2013 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 1145793)
yeni gine türünün kokulu olanları var mıdır?

Sanmıyorum çünkü cam güzeli familyası kokusuz.

maysan80 28-04-2013 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1145807)
Sanmıyorum çünkü cam güzeli familyası kokusuz.

teşekkürler. bilgileriniz için.

Cymbelina 28-04-2013 17:30

Tömürcekciğim teşekkür ederim:) İşte benim dediklerim aynen son resimdeki gibi, yuvarlak top toptu. Hem kına çiçeği hem de cam güzeli paketinden aynı bu tohumlardan çıktı.

Ama şimdi hevesim kursağımda kaldı. Bu arada sende de yok yok maaşallah:)

bay tömürcek 28-04-2013 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1145896)
Tömürcekciğim teşekkür ederim:) İşte benim dediklerim aynen son resimdeki gibi, yuvarlak top toptu. Hem kına çiçeği hem de cam güzeli paketinden aynı bu tohumlardan çıktı.

Ama şimdi hevesim kursağımda kaldı. Bu arada sende de yok yok maaşallah:)

Ne demek ablacım önemli değil :) Seninkiler kına çiçeği ozaman ama olsun kınalarda çok güzel açıyor inşallah katlıdırlar kınalar çünkü katsızları pek bi gösterişsiz oluyor :) Yıllardır sağdan soldan toplamayla bişeyler edindim ablacım ;)

yaprak7 01-05-2013 13:48

Bugün beyaz cam güzeli fidesi aldım.Eve geldim teneke salça kabına diktim.katmerli olanlardan değil.Salça tenekesi yeterli olur mu gelişimi için? Küçük bir teneke.

yaprak7 01-05-2013 14:27

cam güzelim

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1147564)
Bugün beyaz cam güzeli fidesi aldım.Eve geldim teneke salça kabına diktim.katmerli olanlardan değil.Salça tenekesi yeterli olur mu gelişimi için? Küçük bir teneke.

:))

maysan80 01-05-2013 15:16

yeni gine'Den tohum alabilir miyiz? alırsak nasıl alırız?

bay tömürcek 01-05-2013 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 1147600)
yeni gine'Den tohum alabilir miyiz? alırsak nasıl alırız?

Malesef sayın maysn yenigineler tohum yapmaz çelikle üretceksiniz ancak :)

hira 01-05-2013 20:49

geçen gün pazardan aldım bende 1 tanecik cam güzeli.yalınkat kırmızı. parmak kadar boyuna bakmadan 5 tane çiçek açtı:) bir arkadaştan duyduğum kadarıyla,cam güzelini kışa girerken toprak hizasında budarsan,yaza tekrar yeşeriyormuş öylemi??

bay tömürcek 01-05-2013 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1147749)
geçen gün pazardan aldım bende 1 tanecik cam güzeli.yalınkat kırmızı. parmak kadar boyuna bakmadan 5 tane çiçek açtı:) bir arkadaştan duyduğum kadarıyla,cam güzelini kışa girerken toprak hizasında budarsan,yaza tekrar yeşeriyormuş öylemi??

Maşallah diyelim ablacım senin kırmızı parmak güzeline ;) Evet budanırsa tekrar yeşerir ama benim tavsiyem kışın öylece içeri alman ve yazın dışarıya alacağın zaman budaman hem kırdığın dalları dikersin hem de kışın belki bozulur onu önlemiş olursun ablacım ;) Babannem kışın içeri alır yazın budardı da ordan biliyorum yani ;)

hira 01-05-2013 22:16

ama tömürcekciğim kışa girerken çatıya çıkardığım 2 cam güzeli gitti yaa:(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025