![]() |
Alıntı:
|
Tohumdan yetiştirdiklerim daha minicikler. Bunu Hakkı Şen Bey göndermişti. :)
|
Maviş istiyorum
Değerli arkadaşlar bu yıl elimde olan clivya zambağımın topragını değiştirirken kökten gelen iki adet yavrusunu ayırmış bulunuyorum boyları 5 cm kadar
bana maviş gönderen olursa değişebiliriz |
Sayın 13flower, yukarıdaki 845 numaralı mesajınızda benim daha evvelce yazmış olduğum bir mesajı alıntılamış olduğunuz halde ( Ne olur ne olmaz ayrı saksılarda dene. Hem beyaz olanların yaprakları daha geniş bakarsın mavişleri kapatır.) yine de " beyaz ve mavi olanını aynı saksıya diktim,değiştirmemi önerir misiniz,teşekkürlerimle" diye sormaktasınız.
Daha nasıl anlatalım ki? |
Alıntı:
Nette biraz araştırdığımda bu isme rastladım. Ne kadar yakışmış oraya, harika görünüyor. |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl paylaşımdan aldığım maviş tohumlarım çimlendi.Ama sayfadaki mavişlerin yapraklarına bakıyorum benimkilere benzemiyor. Fotoğraftakiler gerçekten maviş yaprağı mıdır?
|
Sn.Gultar, yukarıdaki mavişlerden değiller ama büyük ihtimalle Campanula-Çan çiçeği türlerinin fidelerinden bunlar. Bu sene değil ama seneye bahara çok güzel çiçekler açacaklar.
Fideleri ayırmanızı tavsiye ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Latiloba "geniş yapraklı", persicifolia ise "şeftali yapraklı" diye isimlendirilmiş. Bendekiler Campanula persicifoliadiye düşünüyorum çünkü şeftali yaprağına benziyor yaprakları. Nette arama yapınca her ikisinin de resmi çıkıyor. |
Alıntı:
Fotoğraflardan birinde, beyaz pembemsi çıkmış ya da ben öyle görmek istemişim.:) Pembesi de olsa ne güzel olurdu.:) |
Sn.Gultar,ben maviş tohumu dağıtımı yapmadım bahçemde olan canpulla tohumu dağıtımı yaptım.
Yukardaki eklemiş olduğunuz resim maviş resmi deyil benim gönderdiğim canpulla resmi. Bahçeye alırsanız çok güzel olurlar. Sevgiler. |
Sevgili Nevsun hanımın gönderdiği mavişimde bir tane tomurcuk var daha çok minik ama bugün farkettim, biraz büyüsün fotoğrafını çekip ekleyeceğim büyük bir mutlulukla. :)
|
3 Eklenti(ler)
Mavişlerim. :)
Bahsettiğim tomurcuklanan mavişim. :) (Bu tomurcuğu Nevsune ablama gönderiyorum :) Eklenti 303258 Bunlar da beyaz ve mavi mavişlerim, coştular. Eklenti 303257 Eklenti 303259 |
1 Eklenti(ler)
Mavişim çiçek açtı;);) Hayatımdaki ilklerden biri oldu bu, ilk defa maviş çiçeğini canlı gördüm. ;)
|
Bu duyguya bayılıyorum işte... Elde etmek için onca uğraştan sonra evinizde açan ilk tomurcuğu seyreylemek gibisi yok. :)
Seneye onlarcası açacak ama ilk heyecan bambaşka... |
İlk heyecanı ben de çok seviyorum.. Ama o heyecana bir o kadar da kızıyorum..
Büyük aşkla bağlandığımız, bazen ulaşmak için büyük çaba harcadığımız bir bitki çiçeklenince bizdeki değerini yitiriveriyor.. Sonra başka bir aşkın peşinden koşuyoruz.. (En azından ben öyleyim) İnsanoğlu çok doyumsuz :mad: |
Evet çok sevsek de bir bitkiye gözümüz alışınca başka heyecanlara kapılıyoruz ama her yıl o ilk tomurcuk ve ilk çiçek heyecanı hep aynı kalıyor bence:)
|
1 Eklenti(ler)
|
sayın loweflover maşşalahh büyüleyici gerçekten. bende bir ay kadar önce bir tanecik fide bulabildim ve diktim.askı sepette uyumu daha bi güzel sanki.seneye benimkide böyle coşarmı? nedir bunun sırrı toprağı, suyu ,bakımı ..:)nolur paylaşın:)teşekkürler
|
Teşekkür ederim sevgili zbk74. Geçen yıl diktikten sonra bir kaç tane çiçek açmıştı minicik haline bakmadan. Bu yıl forumda okuduğum bilgilere istinaden bahçe toprağı az gelmiş olabileceğinden biraz daha bahçe toprağı ekledim. Tomurcuklarını göstermeden hemen öncesine kadar iki sulamadan birinde koyun gübresi şerbeti verdim . Sonuç böyle oldu:)
|
Bu da benim mavişimden bir demet. Hemen hemen her saksımda, apartman bahçesinin çeşitli yerlerine ektim.
http://img24.imageshack.us/img24/3973/imag0538m.jpg |
1 Eklenti(ler)
Muradıma erdim ;)
Güler Hanım mavişi daha koyu lila.. Bendeki tüylü olan biraz daha açık.. |
4 Eklenti(ler)
Şimdi maviş zamanı.
|
Alıntı:
Uzun saksıdalar mı? Saksı görünmüyor da... :) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Mavi mavişlerim actı :) Pek guzeller :) Gozum şimdi beyaz mavişlerde.
|
Sayın kılıç ve Gül Batur; mavişlerinize maşallah. Kaç yaşındalar acaba? Benim geçen sene diktiğim mavişim henüz açmadı , heyecanla bekliyorum. Bu sene açar mı acaba ?
|
Kaç yaşındalar bilmiyorum uzun zamandır benimleler ama açmaması bir skıntı var demektir,çünkü birkaç aylık çelikler bile açar.
|
3 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz kış diktiğim iki mavişin biri açmaya başladı.Tek tük açsa da o kadar güzel ki paylaşmadan duramadım. Yaprakları biraz daha büyük olanda bir çaba yok. Ya çok genç ya da türü farklı. Bakalım onu da sabırla bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025