agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Maviş çiçeği (campanula) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/16238.htm)

Hakkı Şen 29-04-2012 10:40

Ben çelikten hiç denemedim. Kök ayırmak en sağlıklısı bence acele etmeyin, önce gelişimlerini tamamlasınlar sonra bol miktarda kök ayrımı yapıp paylaşırsınız.

Sûz-i Dilârâ 29-04-2012 10:43

Teşekkür ederim. Zamanı geldiğinde ben de kökleri ayırıp isteyenlere dağıtım yapacağım.
O gün geldiğinde paylaşım başlığından duyuru yaparım. :)

sakdag 29-04-2012 10:45

Kışın komşumuzun mor ve beyaz mavişinden istedim. Sağolsun teyze, hemen verdi. Beyaz olan kökleriyle çıkmıştı, mor olan ise uğraşmasına rağmen bir türlü köklü çıkmamıştı. Şu an beyaz mavişim var ama köksüz olan mor mavişler öldü ne yazık ki. Çelikten olmuyor sanırım.

aheste 29-04-2012 15:02

Bende kendi mavi çiçekli olan mavişimden kırılan dallardan çok denedim ama bir türlü tutturamadım, illaki köklü olması gerekiyor. Beyaz ise öyle değil dallarından kolayca tutuyor ama bu kış beyazlarımı kaybettim:(.

aheste 29-04-2012 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 955718)

Bende de, büyüsem mi büyümesem mi diye düşünen tüylü bir kız var.. Yarı gölge yerleri ve suyu çok seviyor dedi Güler Hanım.. Bakalım çiçek açacak mı?

Sevgili selis, sizin ki de değişik olabilir belki çünkü mavişlerin yaprakları tüylü olmuyor ama size Güler hanım gönderdiyse en iyi o bilir.

rodoslu 29-04-2012 18:41

Ankara toplantısında Güler hanım'dan aldığım tek kök maviş geçen sene hayli çiçek verdi çoğaldı. Kışıda atlattı fakat kırmızı örümcek oldu. Şu an çok cılız, yaprakları buruş buruş, yaprak arkaları lekeli, neemazal uyguladım, düzelecek inşallah...

Güler 29-04-2012 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 955928)
Sevgili selis, sizin ki de değişik olabilir belki çünkü mavişlerin yaprakları tüylü olmuyor ama size Güler hanım gönderdiyse en iyi o bilir.

Benim mavişlerimin yaprakları tüylü değil.

dünyam1 29-04-2012 19:12

Güler abla mavişden bir kök ayrı saksıya geçirdim ,bayıldı kaldı sersemledimi canlanırmı yoksa öldümü ağlıyacağım:(

Güler 29-04-2012 19:16

Saksıya yeni ekilen bütün çiçekler bir gün kadar gölgede tutulmalı.
Sen de mavişi biraz serince yerde tut, su ver. Canlanır.
Köklü olarak ayırdın değil mi?

dünyam1 29-04-2012 19:28

Evet köklü olarak gölgeye koydum,ama toprak sihirli toprak torf, olurmu bu toprakda?Apartmanın bahçedeki toprak hoşuma gitmedi kediler köpekler geziyor ..

selis 29-04-2012 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 955928)
çünkü mavişlerin yaprakları tüylü olmuyor ama size Güler hanım gönderdiyse en iyi o bilir.

Güler Hanım göndermedi ama istesem gönderir.. ;)
Uygun başlıkta sormuştum Mavişler genelde tüylü olmasa da o da bir campanula cinsiymiş.. Açınca göreceğiz..

malina 01-05-2012 21:47

Konu dışına çıkmış mesajları ortadan kaldırdım...

Bu arada forumun fide dağıtım kısmını kullanmıyor, burada yazışıyor olmanıza da dikkatinizi çekerim :)

Böyle mi yapıyorduk? :)

selis 15-05-2012 11:33

2 Eklenti(ler)
Festivalde o beni buldu.. ;)
Satıcıyla konuşmamız..
-Bunun adı ne?
+Maviş.
-Ama bu beyaz.
+Bilmem, öyle diyorlar.
-Mavisi yok mu?
+Mavisi olmaz bunun, beyazı olur..
-Hımmm :))

İsmi maviş olan beyaz çiçeğim.. ;)
Eklenti 295931

Tüylü kızım da fırçayı yedikten sonra zafer işareti yapıyor :p
Eklenti 295932

sakdag 15-05-2012 12:06

Selis, yine farklı bir tür buldun galiba! Benim, klasik beyaz mavişimin yapraklarına hiç benzemiyor bunun yaprakları... ;) Çiçeğini görünce filbahri diyesim geldi... ;) Ama bu kadarcık saksıda filbahri olmaz herhalde değil mi?

acemifüsun 15-05-2012 12:12

Selis çiçeğiniz sanıyorum beyaz Platycodon (balon çiçeği):)

selis 15-05-2012 13:38

Sakdag farklı tür bulmak kiiiiim ben kim? Hep bulunmuşları buluyorum :p
Füsun Hanım teşekkür ederim, zaten balonumsu tomurcuklardan şüphelenmiştim :)

ardabora 16-05-2012 23:07

2 Eklenti(ler)
İki resim arasındaki "TEK" farkı bulun...:D

se-rap 16-05-2012 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 967463)

Sepet yok olmuş :p

FIRUZAN 16-05-2012 23:29

1 senede :)

elifnaz 17-05-2012 09:33

Alıntı:

Bu sepeti çok kıskanmamak elde değil. Maşallah ne güzel gelişmiş. Çiçekli halinide görmek isterim. Birde bu sepet nasıl bir yerde duruyor yani ne kadar güneş görmeli bilgi verirseniz sevinirim.

Kiraz 17-05-2012 09:57

Alıntı:

Asıl siz çiçekli halini düşünün :)

dünyam1 17-05-2012 10:14

Alıntı:

Sayın ardabora,bende buna benzer sepetim var yerlere su akmaması için ne gibi yöntemler kullandınız?aynı bende bu şekilde sepeti değerlendirmek istiyorum..:rolleyes:

ardabora 17-05-2012 16:43

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifnaz (Mesaj 967600)
Bu sepeti çok kıskanmamak elde değil. Maşallah ne güzel gelişmiş. Çiçekli halinide görmek isterim. Birde bu sepet nasıl bir yerde duruyor yani ne kadar güneş görmeli bilgi verirseniz sevinirim.

Sepet, hemen arkasındaki kahverengi sandığın üzerinde duruyor çünkü artık dalları yere değmeye başladı.

Arka bahçem doğu cepheli,yazın öğlen 14:00'a kadar sürekli güneş alıyor ama yan komşumla bahçelerimizi ayıran duvarda hedera sarmaşığı var. Sandık da sürekli gölgede, sanırım 1-1,5 saat kadar güneş görüyor duvarın dibi.

Bu iki resim geçen yıldan. Bu yıl arka bahçenin toprak zeminli kısmında değişiklik yaptım.

Maviş geçen sonbahardan beri bu kahverengi sandığın üzerinde duruyor. Çok iyi gelişti, inşallah bol çiçek açar.

ardabora 17-05-2012 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 (Mesaj 967615)
Sayın ardabora,bende buna benzer sepetim var yerlere su akmaması için ne gibi yöntemler kullandınız?aynı bende bu şekilde sepeti değerlendirmek istiyorum..:rolleyes:

Sepet kahverengi boyalı bir sepetti, ben sprey boyayla içini dışını beyaza boyadım. Sonra da beyaz naylon iki poşeti içiçe geçirip, dibine 5-6 delik açtım,deliklerin tıkanmaması için dibine çakıl taşı döşedim. Toprağını koyup mavişleri diktim.

bu mesajdaki ilk resme bakarsanız, sepetin iç kısmında beyaz poşeti görebilirsiniz.

İsterseniz, çiçekçilerin aranjmanlarda kullandığı renkli ince tülleri veya evdeki herhangi eski parça tülleri de döşeyebilirsiniz içine.Başka bir sepette tül kullandım ben. Tülü 2 veya 3'e katlayıp sepetin içine döşeyebilirsiniz...Böylece toprak akmıyor.

murattyildizz 17-05-2012 20:47

Bunlarda benim adını bu sitede öğrendiğim Mavişlerim..

5 Eklenti(ler)
İnsanı izlerken büğüleyen çiçekleri var..Geçen sene çekmiştim bu resimleri,umarım bu yılda çiçeklerinin resimlerini sizlerle paylaşabilirim..

murattyildizz 17-05-2012 20:52

5 Eklenti(ler)
Geçen yaz sonu güvercinler topraktan üst kısmını yok etmesine rağmen,bu yıl yine topraktan fışkırdılar.Şimdilik çiçekleri yok ama oldukça sağlıklı görünüyorlar.

13flower 18-05-2012 22:27

Maviş çiçeği

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 242258)
Sevgili nazlıo6, bence aynı saksıya dikme, bakarsın birbirlerini yerler. Şimdi bunu okuyunca güldüğünü görür gibiyim. Ama eminol, bazı tür çiçekler birbirlerini yok ediyorlar. Bu bende petunyalarda başıma geldi. Aynı renk biri yalın kat biri katmerli petunyayı daha şık görünsün diye aynı saksıya ekmiştim, daha sonra farkettim ki yalın katlar katmerlileri haketmişler. Ne olur ne olmaz de ayrı saksılarda dene. Hem beyaz olanların yaprakları daha geniş bakarsın mavişleri kapatır.

Merhabalar,çok heveslenerek iki kez maviş tohumu ektim,ancak başarılı olamadım.Zengarden'den Maviş fideleri satın aldım ama beyaz ve mavi olanını aynı saksıya diktim,değiştirmemi önerir misiniz,teşekkürlerimle.

Sevgi Durul 18-05-2012 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi murattyildizz (Mesaj 968042)
Geçen yaz sonu güvercinler topraktan üst kısmını yok etmesine rağmen,bu yıl yine topraktan fışkırdılar.Şimdilik çiçekleri yok ama oldukça sağlıklı görünüyorlar.

Yanlış mı görüyorum, sizde pembesi de var galiba. Çok güzeller.

Şimdi bir de pembe maviş arayacağız anlaşılan.:rolleyes:

dünyam1 19-05-2012 00:34

pembemi!! ben beyaz görüyorum.

Sûz-i Dilârâ 19-05-2012 10:34

1 Eklenti(ler)
Beyaz mavişimin yaprakları irileşmeye başladı. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025