![]() |
1 Eklenti(ler)
Benimki böyle fotoğrafı şimdi çektim.
|
Maşallah nasıl bu kadar çiçeklendirdiniz?
|
Aslında hiçbirşey yapmadım sadece toprağından biraz alıp üzerine yeni toprak koydum birde sabah güneşi gören yerde duruyor fazla güneş sevmiyor yazın hep gölge durdu her gün suluyorum.
|
1 Eklenti(ler)
|
Benimki de bu sene daha çiçeklenmedi. Geçtiğimiz senelerde Mayısta çiçeklenmişti.
|
maviş
Benim mavişim de bu sene kendini gösterdi.
|
maviş
1 Eklenti(ler)
Bu da benim mavişim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benim dağbağda doğal olarak yetişen kampunalalar. Şu anda en iyi durumdalar. İlk yıl büyüyüp ikinci yıl çiçek açarak ölüyorlar. Bunlardan sonra ikinci bir yaprak yüzeyleri tüylü bir tür var. Onlar daha az ve nerede ise sadece kaya aralarında yetişiyorlar. Bunlardan sonra onlar açıyor.
Eklenti 559252 Eklenti 559253 Eklenti 559254 |
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl pembemsi beyaz açan campanulanın hemen üzerinde duvarda yeniden pembemsi beyaz açan çan çiçeğim. Yaprak yapısı, çiçeği, açışı aynı olmasına rağmen diğerleri gibi morumsu değil. Resimlerin renkleri istediğim gibi olmuyor nedense. Daha iyi beslensin diye altındaki otları koparınca bu durumundan kötü hale gelmiş.
Eklenti 559255 Eklenti 559256 Eklenti 559257 |
2 Eklenti(ler)
Afyonkarahisar'da doğal olarak yetişen campunalalardan çok yıllık olanlar.
Eklenti 559258 Eklenti 559259 |
3 Eklenti(ler)
Kışı en sağlıklı şekilde atlatanlar. Bir kısım kayıplarım oldu. Bazıları tamamen öldüler.
Eklenti 559262 Eklenti 559265 Eklenti 559266 |
Off off mavişler çosmuş maşallah sevgili Muda bunun için ne yapıyorsunuz benimki hiç bu kadar gelişmiyor?
|
1 Eklenti(ler)
Bir teyzenin bahçesinde gördüm. Maviş herhalde di mi?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Maviş.
4 Eklenti(ler)
Günaydın mavişlerim gülümsedi
|
Bu bahar mavişimin saksısını büyütüp, geçen yaz verdigimden daha çok besin verdim fakat sadece 3 tane tomurcuk verdi şu zamana kadar :o küçük saksıda mutlu oluyor sanırım, veya toprağından hoşlanmadı.
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim mavişimde açtı ne olmuş yani? :o :o Hem tek çiçek olduğundan pek kıymetli :o
|
Mavişi kaç kere çelik alıp köklendirmeye çalıştım ama bir tanesi bile tutmadı bu bitkide benim tutturamadığım nadir türlerden birisi. Bir iki sene önce bir çiçekçide tesadüfen görünce hemen almıştım ama yaramaz güvercinler öyle bir parçalamışlardıki, üstüne birde yuva yapınca mavişimden vaz geçmek zorunda kalmıştım. Tüm arkadaşlarımın mavişleri çok güzel, ellerinize sağlık. ;)
Şöyle güzel bir saksı beyaz mavişim ve mavi mavişim olsa ne iyi olurdu, neyse maviş sevdam daha fazla depreşmeden bu sayfaydan ayrılmam iyi olacak. :D |
1 Eklenti(ler)
Mavişimi kaybetmiştim çiçekçide gördüm hemen bir tane aldım.
|
Alıntı:
Mavişler genellikle çok yıllık ve iki yıllık oluyorlar. Çok yıllık olanlar saksıdaki gibi büyüyüp saksıyı doldurdukları zaman dip sürgünleri çıkarıyorlar. Bu dip sürgünlerini köklü olarak alıp başka yere dikerek sulamasını da düzenli bir şekilde yaparsanız kısa zamanda tutuyorlar. Bir yıl içinde de nerede ise saksıyı dolduruyorlar. Bu konu ile ilgili daha önce paylaşımda bulunmuştum. Aşağıdaki linkte üçüncü resimde dip sürgününün yeni hali açık olarak görünüyor. http://www.agaclar.net/forum/1352373-post799.htm |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Değerli bir dostumun hediyesi. Boyuna bakmadan 2 tane çiçek açtı. Önceleri direkt güneşteydi. Daha sonra biraz gölgeli bir yere aldım. Dün çiçek açmış.
|
................
3 Eklenti(ler)
Sıra beyaz mavişe geldi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025