agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Maviş çiçeği (campanula) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/16238.htm)

almira 28-04-2010 22:59

Maşallah Acemifüsun; ne kadar güzel gelişmiş mavişiniz. Çiçekleri de oldukça iri açmış. Güle güle büyütün.

maki01 29-04-2010 23:49

1 Eklenti(ler)
Zengarden'dan aldığım mavi campanula tohumları çimlendi ve ana yapraklarını verdi. Yaprak formu bizim mavişe çok benziyor :)

COYOTE 29-04-2010 23:55

Sn Maki ne kadar zamanda çimlendiler? bir de kapalı mı tuttunuz çimlenene kadar merak ettim.
Güle güle büyütün:)

acemifüsun 30-04-2010 00:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 627386)
Maşallah Acemifüsun; ne kadar güzel gelişmiş mavişiniz. Çiçekleri de oldukça iri açmış. Güle güle büyütün.

Sevgili almira teşekkür ederim, inşallah sizinki de en kısa zamanda böyle açar:)
Gübreli bahçe toprağına dikmiştim, güneş görüyor, suyu seviyor.

maki01 30-04-2010 00:28

Teşekkürler sevgili COYOTE,
5-6 günde kapalı kutuda çimlendiler. Çok ama çok cılızlardı, hala öyleler :) Korkudan şaşırtamıyorum.

Adalet Yağcı 30-04-2010 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 628494)
Zengarden'dan aldığım mavi campanula tohumları çimlendi ve ana yapraklarını verdi. Yaprak formu bizim mavişe çok benziyor :)

Sevgili Maki01, ben de Zengardenden aldım, sanırım beyaz benimkisi, öyle çok tohumla uğraştım ki, ne nedir unuttum artık.
Ben şaşırttım, gelişimleri iyi, balkonda duruyorlar, ama diğer mavişler gibi sarkan dalları yok henüz, acaba Campanula Garganikalar bahçeye mi daha uygun, karar veremedim.

Sevgili Almira, ben sana bir küçük saksı maviş ayırdım, şu İstanbul telaşım bitsin, buluşuruz bir gün.

maki01 30-04-2010 17:17

Sevgili Adalet hanım,
Havalara güvenemediğim için geç ektim tohumları, yeni yeni ana yapraklarını veriyorlar.

Karışık renkli 2 farklı campanula daha var geride , yeni çimlendiler. Garganika var mı aralarında bilmiyorum. Biri diğerine göre daha kısa ve katmersiz.

maki01 01-05-2010 15:54

Sevgili Ülkü,

Beyaz mavişden fideyi nasıl yetiştirebiliriz? Daldan sürgün veriyor benim beyaz maviş, toprakta kol atmadı. Fideyi çelik alarak mı ürettiniz?

Ülkü 03-05-2010 10:12

1 Eklenti(ler)
Sevgili maki, ben tohumdan yetiştirdim. Tohumlarını ocak ayında ekmiştim, son halleri;

maki01 03-05-2010 14:38

Maşallah, çok güzeller sevgili Ülkü.

Bendeki beyaz mavişlerden yaprak yapısı farklı, daha çok mavi mavişi andıran yaprakları var sizin beyaz mavişciklerin:)

nazlı06 05-05-2010 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 628832)
Sevgili Adalet hanım,
Havalara güvenemediğim için geç ektim tohumları, yeni yeni ana yapraklarını veriyorlar.

Karışık renkli 2 farklı campanula daha var geride , yeni çimlendiler. Garganika var mı aralarında bilmiyorum. Biri diğerine göre daha kısa ve katmersiz.

Tohumlarınızı nereden edindiniz?

Adalet Yağcı 05-05-2010 21:52

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim Mavişler, Ocak 18 gibi hatırlıyorum ekim tarihini.
Eklenti 141793

Bu da senin sevgili Almira, aslında bi şey daha var ama onu yazmayacağım, sürpriz olsun :dilli:
Eklenti 141792

Alıntı:

Tohumlarınızı nereden edindiniz?
Tohumlar Zengardenden sevgili Nazlı06.

COYOTE 05-05-2010 22:05

Hey allahım onlar ne öyle:(ben de zengarden dan tohum aldım ama maalesef ilaç için bir tane çimlenmişti o da sizlere ömür. Tohumlara atıyodum topu ama siz böyle çimlendirdiğinize göre demek ki buranın havası yaramadı;)(beceremedim değil yani:p)kaldı ki epey tohum almıştım onlardan da ses yok, ben vazgeçiyorum artık tohum sevdasından.

Bu arada gerçekten pek güzeller,güle güle büyütün....

Adalet Yağcı 05-05-2010 22:17

Sevgili Coyote, Zengardenden aldığım bütün tohumlar sağlıklı çimlendiler.
Mavişi Şubat ortalarında çimlendirmek daha doğru olur aslında, ev ortamında da olsa hava daha müsait oluyor.

Çimlendirmek için sadece torf kullanmayın, ben bahçe toprağı ile karıştırıyorum, sonuç torfla karşılaştırıldığında çok daha başarılı oluyor.

COYOTE 05-05-2010 22:37

Valla Adalet hanım çimlendirme için gartengold substrat almıştım ama olmadı:(, biryerlerde yanlış yaptım çünkü epey çeşit ektim hiçbirinden ses yok. Çürümüş olma ihtimalleri yüksek neyse bir daha tohum sevdasına kapılmayacağım...

maki01 05-05-2010 23:16

Sevgili COYOTE,

Bir süre daha beklemeni öneririm. Geçen yaz aldığım tohumları Şubat'ta ekmiştim. Uzun süre çimlenmeyince , aynı saksıya farklı şeyler diktim.

Saksı balkondaydı. Neredeyse 2 ay sonra çimlenmeye başladılar. Dış ortam ısısı, yeni yeni tohumu çimlendirecek kadar artmış olmalı. Süpriz yapabilir senin tohumlar da.

füsunANK 07-05-2010 14:18

2 Eklenti(ler)
Sonunda ben de aranıza katıldım. Sevgili Uzman16 sayesinde. Bir kez daha kendisine çok teşekkür ediyorum. Üstün paketleme tekniği için de tebrik ediyorum.

Eklenti 142099

Bu fotoda görmüş olduğunuz teller, sevgili güvercinlere karşı bu sabah almış olduğum önlem. Sabah erkenden gelip saksıların içine bir güzel oturuyorlar ve çiçekleri, yapraklarını kırıp eziyorlar sağolsunlar. Böyle bir çare düşündüm oturamazlar belki diye , bakalım zamanla göreceğiz. Mavişimin ezilmesine dayanamam valla. :(

Ülkü 07-05-2010 14:41

Bendeki beyaz mavişlerden yaprak yapısı farklı, daha çok mavi mavişi andıran yaprakları var sizin beyaz mavişciklerin:)[/QUOTE]

Sevgili Maki, bana tohum veren arkadaş beyaz ve eflatun maviş diye vermişti. Eflatunları çimlendiremedim beyazlar çimlenmişti. Acaba beyazla eflatunu mu karıştırdım.

querelle 07-05-2010 15:09

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar mavişlerim öyle güzel açtı ki bunu paylaşmam gerek :p

İkisi farklı tür. Birincisi bol çiçek açtı, daha da birsürü tomurcuk yolda.

İkincinin çiçekleri daha büyük ve mavi ama yavaş gelişiyor. Onunkiler de haftaya açmış olur herhalde.

füsunANK 02-06-2010 23:49

Mavişimin yaprakları sararmaya başladı. Annem çok su veriyorsun ondandır diyor. Fakat bakıyorum toprağı kuru, napimm bende su veriyorum. :o Sabahtan öğlene kadar güneş alıyor. Öğleden sonra gölgede. Şimdi acaba nerde yanlış yapıyorum ?? :(

acemifüsun 02-06-2010 23:52

Sevgili Füsun Hanım ben de toprağı kurudukça su veriyorum, biraz gölgeye alsanız belki sararma durur.

füsunANK 03-06-2010 00:09

Diğer balkon hiç güneş almıyor. Sanırım soğuk seviyor. Oraya alıp duruma bakayım o zaman. Teşekkür ederim adaşım. ;)

uzman16 03-06-2010 00:29

Füsün Hanım, az güneşten hoşlanıyor. Serince bir yer daha iyi olacaktır. Çok su da sarartır, ama asıl çok güneşten koruyun.
Soğuğa çok dayanıklı. Kışın üzerine kar yağdı, balkonda -12 dereceyi gördü hiç etkilenmedi.
O nedenle güneşten korumak faydalı olabilir.

sevim.K 03-06-2010 14:14

Benim mavişim iyice sarkıttı dallarını ama henüz çiçeklenme belirtisi yok. Tohumdan beyaz yetiştirmeye çalıştım başarılı olamadım

füsunANK 03-06-2010 16:10

Diğer balkona gölgeye aldım. Bakalım nasıl olacak. Gözüm gibi bakıyorum ya belkide ondan böyle oldu. Hani sakınan göze çöp misali. :o Teşekkürler öneri için. Sevgiler.

sevim.K 04-06-2010 13:15

1 Eklenti(ler)
Benim çiçeksiz mavişim

acemifüsun 04-06-2010 13:25

Sevgili sevim.K ben arada npk verdim, siz de verin isterseniz:)

nevsune 04-06-2010 15:30

2-3 hafta aralarla vereceğiniz gübre şerbetinden de çok hoşlanır. Bu yıl kış kıyamette dahi açmıştı benimki. Yaklaşık 2 ay bir ara verip dinlendikten sonra iyice çiçeğe hazırladı kendini. Bu yıl düzenli verdiğim gübre şerbeti bir çok bitkimde olumlu etki yaptı diyebilirim.

Bir hoşlandığı şey de su püskürtülmesi. Aman onu da unutmayın.

sevim.K 04-06-2010 15:42

Sevgili füsun bakmayın öyle sızlandığıma yavaş yavaş çiçeklenecekler hazırlıklar var:). Sevgili nevsune bitki besinim var arada veriyorum düzenli olmasa da:o Yılbaşına kadar çiçek vermeye devam etti. Mart ayından itibaren de dalları uzadı, sarktı. Güler hanımın elinin büyüsü gitmediyse yakında yine çiçeklenmeye başlar umuyorum.:)

nevsune 04-06-2010 15:53

1 Eklenti(ler)
Sevgli sevim.K o uzantıların ucundaki yapraklarda tomurcuklar hazırlanmaya başlamıştır. Bir süre sonra üzeri önce tomurcuk sonra da çiçek dolup sizi mutlu edecektir:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025