![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
1. resim: Coleus tohumlarının paketi 2. resim: Tohumların boyutunu ifade eden resim 3. resim: Tohum dikme pelatının kabından bir görüntü 4. resim: Pelatın görünümü 5. resim: Çimlenme aparatı (yoğurt kabı ) içinde pelatlar6. resim: Pelatları 100cc 25C su ile kullanıma hazırlama 7. resim: Dikime hazır, şişmiş peletlar 8. resim: Pelatların ne kadar şiştiğini ifade eden fotoğraf |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlarım 6. günde çimlendiler. Fotoğrafı yarın ekleyeceğim inşallah. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-09-2008
|
Kolyozunuz için üzüldüm sanıyorum çiçekler için en ölümcül olan şeylerden biri toprağının fazla nemli kalması o bitler nemli toprağı çok seviyor ama yine de sanırım kolyozunuz kurtarılabilecek bir durumda, eminim yakında yeni sürgünler verecek merak etmeyin ektiğiniz tohumlar ne durumda bu arada ? benimkiler hala çok cılız sanki hiç büyümeyeceklermiş gibi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayefiliz Hanım, Allahtan coleusum toparlamaya başladı, bir sürü yeni sürgün vermiş. Yapraklar çok küçük ama sağlıklı görünüyorlar.. Benim tohumlar sadece 1-2 mm boy attılar, hiç yeni yaprak yok. Galiba bu tohumdan yetiştirme işinde sabır gerekiyor biraz. Bekliyorum bakalım, bir gelişme olursa haber veririm. Saygılar, sevgiler... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu benim coleus fideleri sinirimi bozmaya başladı artık, çok ağır büyüyorlar... Bunlar nasıl adam olacak merak ediyorum..... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
bütün kolyoslarımın arasında bunun yeri bir başka, çok küçük bir çelikti, 2 ay içinde bu hale geldi. daha iyi anlaşılsın diye difimle poz verdirdim ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
tabi ki zaten bunu kendim için söyledim daha ziyade. ben dahi emin değilim, gözlem yapacağım... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Bunlar benim ilk coleus çimlendirme denemelerimin sonucu Hani büyümüyor dediklerim. Şimdi gayet mutlu büyüyorlar! Vilmorin karışık tohum çimlendirmiştim ama pek karışık değiller galiba ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
ben de aynı durumdayım, bir hafta oldu henüz çimlenmem belirtisi yok ama )) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2009
|
benim minik yaprak güzellerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
maşallah ne kadar güzeller,net'ten mi satın aldınız bu çeşitleri? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2011
|
çiçeğim boyuna doğru uzuyor sanırım. yanlarından daha gür yapraklar çıkarması için ne yapmalıyım?? işaretli yerden kesip kestiğim yeri suda köklendirip yanına diksemmi?? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
arkadaşlar hepinizin kolyozları çok güzel ve bakımlı. Benim de çelikten büyüttüğüm bir kolyozum var. Bayağı bir uzadı ve çiçek açtı çok şaşırdım ben sadece yapraklı bir bitki olduğunu sanıyordum. Buraya bakınca yeni bilgiler edindim. Çiçeği kesmenin faydalı olacağı söylenmiş ama eğer tohum veriyosa onları ekmek hoş olacaktır bitkimin yanlara doğru genişlemesi için nasıl budamam gerekiyor acaba?![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
yağ-mur arajmandaki koyu kırmızı ne kadar güzel . tohumu satılanlarda böyle güzel cıkıyormu . maşallah |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
tohumları bilemiyorum iris41 nasıl çıktığını,ben küçük fideyken almıştım |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Arkadaslar ben yaprak güzelinin bu türüne bayildim..... Bunun tohumunu nerden bulabilirim acaba veya latince adini bilen varmi? ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
üçü bir arada güzeller...
Yaprak güzeli aranjmanımı budayıp içeri aldım. Daha sonra tijli form vermeyi deneyeceğim. Yanlarına bir de sarılı-yeşilli tonlardan bulsam süper olacaktı... ![]() Tekrardan ektiğim tohumlar hala çıkmadı, belki de havaların serin olmasından dolayıdır, saksıyı kaloriferli ortama aldım bugün. Fırfırlıları ben de çok beğeniyorum ama nerden bulabileceğimle ilgili fikrim yok açıkçası... ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdag, cok güzel görünüyor gercekten, ellerine saglik. Firfirli türünden bende halen aramaktayim, henüz hic bir yerde bulamadim. BU güzeligi birimiz bulursa mutlaka haber etsin, aklim kaldi onda ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bunlar da benim bebeklerim, büyümeleri birden hızlandı galiba serin havayı daha fazla seviyolar. Paketinde karışık yazıyodu ama bütün tohumlar aynı tür çıktı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Merhaba, praktikerden almıştım. Yaklaşık 1.5 ayda büyüdüler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Ben yanıt versem? Çok minikler, gerçek yaprakları çıkana dek beklemelisiniz yoksa kaybedersiniz. Az daha sabır.. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili september82, Yaprak güzelim takdimimdir. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili september, insallah basarili olursun, en yakin zamanda filizlenirler. Bende gelismelerini senden takip edip baharda tercübelerinden faydanalirim insallah. Bol firfirli veya firfirsiz renkli yaparaklar dilerim , Sevgiler |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Yeni Kolyozlarım...
Alıntı:
.... Çelikleri gönderen agaclar.net üyesi arkadaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum.... |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Alıntı: