![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sapları çok uzatmadan ,yaprak diplerin den budarsanız istediğiz formu tutturabilirsiniz.Bu mevsim de köklenirmi bilmiyorum ama kırdığınız 10 cm'lik parçalaı da dikerseniz yeni kolyoz'larınız olur. Fikir vermesi için bir fotoğraf yüklüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
merhaba, yaprak güzelini çelikten nasıl üretiyorsunuz. ben bir türlü başaramadım. güzel bir dal koparıyorum, suya koyuyorum ölüyor. sade su, oksijenli su, asprinli su denedim olmadı. izn isteyerek aldım, çaktırmadan kopardım olmadı (hani derler ki çalıntı çiçek daha güzel tutar). mevsimi mi değil? başka bir yöntemi mi var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili thisisme, daha iyi bilen arkadaşlar olacaktır, ama ben deneyimimi paylaşayım. Bu mevsimde, suda köklendirdiğim çelikler bile, toprağa dikince tutmadılar. En iyisi ilkbaharda dikmek. Eklentideki kolyozumu ilkbaharda dikmiştim. Beyaz kısımları verdiğim demir gübresinden olacak, renklenmeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Bu mevsimde tutuyor. Ancak aldığınız çelik çok büyük olmamalı. bir parmağınızın boyu kadar aldığınız çeliğin alt yapraklarını keserek direk toprağa dikmelisiniz. Çelik uzun olduğu zaman kendini besleyemez ve solar. Suda ise çürüme yapıyor en güzel direk toprakta tutturmak. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
Ben de bu çiçeğe pek ilgi duymuyordum ta ki buradaki güzel çiçeklerinizi görünceye kadar.Anneme bir arkadaşı bu çiçekten vermiş o da suya koyup köklendirmiş.Neden ekmiyorsun dedim.Aman bu da eksik kalsın dedi.İlk işim ondan bu köklenmiş yavrucağı almak olacak.Zamanla yanına farklı renkte olanları da bulurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
Telefondaki ricam üzerine annem yaprak güzelini ekmiş.Uzun süre suda olduğundan çok köklenmişti zaten hemen tutmuş.Ben de bugün onu evime getirdim.Bu çiçeği hiç yetiştirmemiştim.Ben onu çok sevdim umarım o da bizi sever. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2011
|
benimde yaprak güselim her dalından birer karış mor renkli çiçek verdi philis in çiçeğinin aynısı ve çok uzadılar 1 ay önce çiçekleri kahverengi oldu ama dökülmedi ne yapmam gerek? dalı yeşil yaprağa yakın yerden budasam olurmu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Suda köklendirmek çoğunlukla bitkiyi çürütüyor. Kestiğiniz yeri biraz daha aşağıya alabilirsiniz. Üstte olan kısmıda ikiye bölerek üç kök halinde olabilir. Saksının boş yerleine sokuşturursanız daha kolay köklenir. Toprağa dikerken alt yapraklarını kopartırsanız daha çabuk köklenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
arkadaşlar yapraği güzel bitkisinin tohumlarını nereden alabiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Ben geçen sene praktikerden almıştım. Ama çok zor çıktılar. Özellikle tohumdan büyütmek isyemiyorsanız baharı bekleyip fide alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2011
|
Yaprak güzelimin sağlığı bozuluyor.
Kolyoz bitkime yaklaşık 6 aydır bakıyorum.Bana göre çok güzel bir şekilde boy atıyordu,budanacağını bilmiyordum.Yaklaşık 60cm boya kadar uzadı ve saksısı küçük geliyor düşüncesiyle saksısını bir büyük saksı ile değiştirdim.Fakat yaprakları solmaya ve dökülmeye başladı.Gövdenin sertleşmiş olduğunu farkettim.(yazıları okuduktan sonra).Çelikle üretilebildiğini okudum ve hemen birkaç sağlıklı çelik aldım ve suya koydum.Sizce ana çiçeğimi nasıl kurtarabilirim.Budamam mı gerekiyor fakat ne kadar? Daha fazla çelik almalımıyım? Yardımlarınıza ihtiyacım var,şimdiden teşekkürler... ![]() Düzenleyen tag190@ : 23-02-2011 saat 20:29 Neden: Resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Buda benim yaprağı güzelimin bir ay önceki resmi geçenlerde koca bir dalı kırıldı nazar deydi heralde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2011
|
ben bu bitkiyi toprağa koyalı yaklaşık 1.5 hafta oldu ve çok hızlı büyüyor.boyu 20 cm kadar oldu ve yanlardan sürekli dal veriyor.ne zaman budamalıyım ve nasıl budama yapmalıyım?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2014
|
yaprak guzelı
Alıntı:
hala yasıyorsa kucuk bır dal gonderebılırmısınız : ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2017
|
İşyerinde tohumdan büyüttüğüm yaprak güzellerim.Evde de yaklaşık 10 saksı kadar daha var.Renklerini görünce resmen aşık oldum bu çiçeklere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
bitkinizin yayılmasını istiyorsanız bitkinin en üstünde minik minik çıkan yaprak kısımlarını koparınız. böylece bitki uzamak yerine yanlardan sürgün vererek yayılmayı tercih ediyor .ben 2 kere yaptım ve sonuç başarılı oldu . tavsiye ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
merhaba, benim yaprak güzelim hem boyuna hem yanına uzamıştı, biraz önce budadım, kırdığım parçalarını da saksının kenarına diktim, nolur bilmiyorum.... bi de benim çiçeğimin dalları yaprakları çıt çıt kırılıveriyordu dokununca, çok mu suladım dersiniz, hassaslaştı mı ki? uzadığında da dimdik durmuyordu, dalları kırılacak kadar aşağı sarkıyordu, ben de duvara yaslayıp durdurabiliyordum ayakta, neyse ki budadım da kısalınca dikeldi biraz... cansızdı sanırım, neden öyle oldu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Tüm kolyozlar eski bildiğimiz adıyla yaprağı güzeller her biri harika . Hele bazıları varki çok şahaneler. Syn mirabel ve s yn hannibal sizin yaprağı güzelde farklı güzelmiş,elinize sağlık. Özellikle sn optimis sizin dev yapraklı olan bitkiniz muhteşem , imrendim benimde olsun istedim. Sn isolet ,pat(i)ilker , cemo , the island , mstezcan sizin kolyozlar gezindiğim sayfalrda gördüğüm en güzel kolyozlardı .Hepsi harika . Bende dün birkaç dal elime geçti ama burada iri yapraklıları görünce hiç bunu ekmek içimden gelmedi.Çünkü yaprakları küçücük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arzu Kırlangıç, kolyozlarınız çok güzel. Ben tohum alırım niyetiyle çiçeklerini koparmıyorum. Geçen yıl aldığım tohumların bir kısmı yeni yeni çıkıyor. 5 çeşit kolyozum var. Sizinkilerden tohum alırsanız benimle de paylaşır mısınız? Eğer beğenirseniz ben de benimkilerden aldığım tohumlardan gönderirim.Benimkiler de çoştu bu aralar. Fotoğraflarını ekliyorum. Çiçeğini bıraktığınız kolyoz cinsi çok hoşuma gitti. Buralarda hiç görmedim. Güle güle büyütün kolyozlarınızı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2011
|
buda benim kolyozum arkadaslar.fazla boya gitmesin diye devamli yeni cikan ust yapraklarini aliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Buda benim yağrağı güzellerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|