![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Teşekkürler Selenn, ancak benimki yaklaşık 2 yıldır hayatta. Sulama ilgili bir sorun olsa bu kadar uzun yaşarmı bilemiyorum. Uzayıp uzayp şemsiyeye dönünce ben de alttan kesip öyle diktim yeni saksısına. Tabi önce suda beklettim köklensin diye. Şimdi keyfi yerinde ama biliyorum ki alttaki yapraklar yine dökülecek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
|
merhaba, Anneminde bir difenbahya sı var yaklaşık 1 mt boyundaydı ama geçenlerde toprak içinden kırılmış ben onu suda bekletiyorum acaba köklenir mi?**** kurtarmak için ne yapmalıyım?Ölürse annem çok üzülür.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Ayparçası, Ben bu konularda uzman değilim ama difenbahya konusunda biraz deneyimim var. Senin dediğin şekilde suda bekletmiştim ben difenbahyamı ve tam olarak köklenmeden toprağa diktim. Şuan gayet sağlıklı. Toprağa dikildikten sonra keyfinin yerine gelmesi 2 ay kadar sürmüştü ama bu aylarda çok daha çabuk toparlanabilir seninki. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
|
teşekkür ederim Merdiye.Biraz daha suda bekletip diksem iyi olacak galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Selenn ve tüm arkadaşlar merhaba, Bu difenbahya artık beni deli ediyor. Suyunu azalttım biraz, yine de toprağı nemli, tamammende kupkuru bırakmıyorum. Amma velakin şimdi de boynunu bükmeye başladı. Besbelli, su istiyor. Madem yaprakları çok sulanmaktan dökülüyorduysa, susuz kalmak da istemiyorsa, ne yapılır bu difenbahyaya??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
hocam sulama işini ben 4 günde 2 su bardagı kısın yazın ise 3 günde 2 su barda ve haftada 2 kez yapraklarını nemli bez ile siliyorum geyet de iyi yapragının boyu hmen hemen 30-40 cm ve 6 aylık bitkim ama cok hızlı büyüyor her ay 2 yaprak cıkıyor ve 30-40 boylarında yapraklar. tavsiyem saksınızın boyutu cok onemli ve gölge olması fazla hava sürkülasyonu olan yerleri sevmiyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selenn merhaba, Özür dilerim mesajını görmemişim daha önce. Benimkinin kökü yoktu zaten ![]() Yani kesip tekrar köklendirmiştim ama, ilk diktiğimiz zamandan beri böyleydi zaten. Ama artık daha az su veriyorum. Ölmeyecek kadar ![]() ![]() ![]() Ayparçası seninki ne oldu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-08-2009
|
Difenbahya (Dieffenbachia)
Arkadaşlar Bende 2 Kök Var Birisinde Alt YAprakları Sararıp Kuruyr Ustten Yenısı Acıyor ve Tek Dal Uzerıne Uzuyor Dıgerınde Ise Dallanma Oluyor ve Sararma Fazla Olmuyor Sorun Ne veya Cınsındenmı Kaynaklanıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2009
|
difenbahya
merhabalar, difenbahyaların zehirli olduğuna dair bi söylenti var. yapraklarında kalsiyum okzalat barındırdığını biliyorum. kalsiyum oksalatın da zehir etkisi var. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2007
|
difenbahyamın yaprakları çürüyor
Merhaba arkadaşlar, birkaç ay önce bir koçtaş'tan aldığım oldukça görkemli difenbahya çiçeğim ev ortamına gelir gelmez hızla yaprak kaybetmeye (dış kısımlardan) başladı. sulamasına, ışığına, 15 günde bir besinine o kadar dikkat ediyorum, yine de yaprak kaybını önleyemedim. çok mu su ister az mı anlayamadım. her gün düzenli olarak su püskürtüyorum, toprağını da nemli tutmaya çalışıyorum. fazla su alıp da çürümesin diye saksısı ile saksı tabağı arasına yükselti bile koydum. bir de yapraklarının ucunda yanma gibi çürümeler başladı. fotolarını ekliyorum. resimlerde iyi görünüyor ama satın aldığımda bu halinin iki katı büyüklükteydi... resmen gözümün önünde eridi gitti... ![]() şimdiden teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Bence çok su veriyorsunuz,toprağın sadece üst kısmı değil,parmağınızı batırdığınız zaman kuru gelirse o zaman sulayın.Benim evim çok aşırı sıcak, bitkimde çok büyük, ben bile yazın 4 günde bir 2 bardak suyla suluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
![]() Aramıza hoşgeldiniz,Zerrin hanıma katılıyorum,Difenbahyalarım sıcak bir salondalar,buna rağmen,kışın 15 günde bir yazın da haftada bir sularım.Hiç bir sorun yok.Birde direk güneş görmesinler,aydınlık ama güneşşiz ortamda daha iyi oluyorlar.Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Çok iyi hatırlattınız, Gülgün Hanım;direk güneşten kesinlikle hoşlanmıyor hele benimkini tamamen gölgede bıraktım.Çok memnun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Alıntı:
Ayrıca MUZ KABUĞU ile yapılan bir gübreden söz etmiş bazı arkadaşlar. Muzun kabuğu, karpit denen yanıcı, patlayıcı bir madde ile sarartılır. Çiçeğe bomba vermek biraz riskli değil mi? Ayrıca bir de bir şey öğrendim ki bu çiçeğin yaprakları zehirliymiş. Bebek, hayvan, vs. yerse risk oluşturabilirmiş. Düzenleyen lektem : 03-08-2011 saat 07:48 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2007
|
zerrin hanım ve gülgün hanım, yardımlarınız için teşekkürler. hemen sulamayı azaltıyorum. benim çiçeklerimin sorunu (evdeki diğerleri için de geçerli) fazla su vermemmiş. galiba elimin ayarı pek yok.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Acil yardım rica ediyorum
1 ay önce eve gelen yardımcım difenbahyamı düşürerek kırdı. Yaklaşık 15 senelik 1,5 metre boyunda ve çok güzeldi. Ben yeniden diktim . Üstelik Selahattinn beyden köklendirici hormon alıp onunla diktim. Ama hala canlanmadı ve üstelik bütün yapraklarınıda döktü. Gözümün önünde eriyor. Her salaonuma girişte onu görünce kahrımdan ölücem. Potasyum, azot ağırlıklı vitaminde verdim. Ne yapmam lazım bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen GLCN : 06-06-2007 saat 12:18 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Difenbahyamı nasıl kesicem?
Herkese Merhaba Benim evimde 6 yıllık bir difenbahya var. Yaklaşık 1-1,5 metre boyunda. Kendisi bayağı uzadı. Fiskos masasının üstünde duruyor. Uzadıkça alttaki yapraklar sararıp soldu. Üstten sürekli yeniler çıktı. Ama bu işlem devam ettikçe sap kısmı baya uzun kaldı. Eğildi artık tepesindeki ağırlığı pek taşıyamıyor. Kesip çoğaltmak istiyorum. Ama korkuyorumda ya bişi olursa diye. Çok sevdiğim bitkim. Bana nasıl kesilecek. Kesilen kısmı suya koyduğumda her gün değişmelimi yeri ışık alan bir yermi olmalı. Bu konuda yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim. ALKIM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Difenbahyanızı istediğiniz yerden kesebilirsiniz, saksıda balan ana parça yeni sürgün patlatacaktır ancak soğuğa maruz bırakmayınız ılık odaya alınız. Ancak kestiğiniz parçalar için ise siz suya koyun demekten başka çarem yok sıcak odada kökleneceklerdir diye düşünüyorum ama kesinşlikle su soğuk olmamalı (mevsim itibariyle). Ancak biraz sabreder de önümüzdeki Haziran-Temmuz ayını beklerseniz o zaman keip diğer parçalarıda köklendirmeniz mümkün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2010
|
yardım
arkadaslar merhaba, benim cicegimde yaprakta beyaz bocek tarzı organizmalar oldugunu farkettim, praktiker den almıstım 1 ay kadar once ve acıkcası alısmaya calısıyorum (cicekler benim yeni ilgimi ceken bir alan ama cok seviyorum). ben forum konularında goremedim (belkide beceriksizligimden), resimleri ekliyorum fikrinizi soylerseniz cok sevinirim iyi gunler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha sonra küpe çiçeğime musallat olan kırmızı örümcek için arapsabunlu zeytinyağlı karışımı uyguladım. Ama küpelinin yaprağı çok incedir narindir, benim küpelilerin yağrağı öyle çoktu ki sabah akşam yaprak altlarına bakmaktan yorgun düşmüştüm. Yapraklar karışımdan mahvoldu, yazın en sıcak günleriydi, yapraklar yapış yapış oldular, çürüdüler. Atmak zorunda kaldım. Balkonda püskürtmüştüm balkon zemininden de çıkaramadım haftalarca o yağı. Yaprak üstleri altları sapları ve gövdesinde her yere yayılır. Bitkinin özsuyunu emer ve pamuklaşarak kendini koruma altına alır. Pamuklaşınca mücadele oldukça zorlaşıyor. Sağlam ve temiz bir bölgesinden çelik alarak köklendirmeyi deneyin. O şekilde kurtarmaya bakın. Umudunuzu kırmak istemem ama fazla sarmış bitkiyi. Bit gibi durumlarda, diğer bitkiler için bir önerim var: diş fırçasıyla Kalanchoe'larımın yapraklarındaki bitleri temizlemiştim. Bir çay tabağına ılık suya damlatılıp köpürtülmüş bulaşık deterjanına batırarak yaprakları saplarını gövdeyi fırçaladım. Sonra saksıyı yatırıp toprağa deterjan köpüklerini getirmeden duruladım. 2 haftadır rahatlar. Kalanchoe yaprakları kalın ve küçüktür difenbahya fırçalamaya iyi tepki vermeyecektir. Ama diğer bitkiler için aklınızda olsun diye yazdım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2019
|
Selamün aleyküm herkese iyi akşamlar bi sorum olacak difenbahya hakkında hiç bir bilgim yok ama çok beğendim ve yetiştirmek istiyorum fotoğrafta gördüğünüz difenbahya çiçeğimi büyük bir difenbahyadan kestim ve yaklaşık 15 gün suda beklettim ve toprağa diktim ve 20 gündür böyle sizce yetişirmi ne kadar sürer büyümesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
doğa
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
![]() şu anda difenbahyamın üzerinde hiç yaprak yok en son tepede duran 3 yaprak ta soldu ve döküldü.Yeni yaprağı bile açamadan kurudu.gövdesi ve kökü şu an sağlam.gövde yapraksız ve yaklaşık 30-35 cm boyunda şu an bulunduğu yer günün yarısı güneşli kalan yarısı aydınlık şekilde yani onun için fena değil diye düşünüyorum.suyunu düzenli veriyorum ama yaklaşık 3 haftadır bir gelişme göstermiyor.nasıl bir çare önerirsiniz çiçeğimi kurtarmam için ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar; Hoşgeldiniz ![]() Sizi önce http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669 buraya ve http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 buraya davet ediyorum. Daha sonra bu konuda size yardımcı olacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|