agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni455Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2007, 00:12   #1
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
39 daki mesajı sizde uygulayabilirsiniz çok sulamaktan toprak kısmından çürüyo olabilir söküp bakmanızı tavsiye ederim.

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2007, 08:13   #2
Çiçeksever

cyucel's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2006
Teşekkür ederim ama 15 senedir bakıyorum. Daha köklenmediği için böyle heralde. Ama köklendirirci hormonunda bir faydasını görmedim yani. Suya koysaydım daha çabuk köklenirdi heralde. Bu arada çiçeğimi bu hale getiren yardımcıma da yol verdim. Kadın 4 parçaya böldü resmen.

cyucel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2007, 10:20   #3
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

bence ona kızacağınıza teşekkür edin sayesinde 4 çiçeğiniz olmuş güzel değilmi ben bunu bilinçli olarak her sene yapıyorum ve dağıttığım çiçeğin sayısı yok.

Eski 09-06-2007, 18:59   #4
doğa

flower's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2007
Wink

Difenbahyamın iki kökünüde kontrol ettim.Ana kökler sağlam gibi duruyor fakat kılcal kökler çürümüş.Şimdi toprak dışındalar.İki ayrı gövde de aynı durumda.
Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz

Teşekkürler.

flower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2007, 14:59   #5
Çiçeksever

cyucel's Avatar

Şuan ölmek üzere olduğu için teşekkür edemiyorum. Ondan başka herşeyi söyledim içimden. Kahrımdan ölücem gördükçe.

Eski 10-06-2007, 15:17   #6
Çiçeksever

cyucel's Avatar

Sizi dinledim ve kestim. 2 tanesi toprakta kaldı. 2 tanesini suya koydum. Bakalım ne olacak.

Eklenen Resimler

ruj ve Bilge Kerem beğendi.

Düzenleyen cyucel : 10-06-2007 saat 21:21
Eski 10-06-2007, 17:28   #7
doğa

flower's Avatar

İki gövdeyi de kök kısmından suya koydum.Dışarda durması onu kurutacak diye düşündüm.Biraz köklendiğinde de tekrar toprağa dikeceğim.Ne kadar zamanda saçaklanacağını da bilmiyorum açıkçası. Umarım bu yaptığım dorudur.Bilgisi olan varsa lütfen yorumlayınız.

Eski 11-06-2007, 17:20   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Flower ve CYücel bence her ikinizde doğru olanı yapmşşınız,şimdi tek yapacağınız şey sabırla köklenmelerini beklemek.GLNC ye katılıyorum,ben de her sene kesip köklendiririm,dağıttıklarımla beraber 10 saksı Difenbahyam olmuştu şimdiye kadar.Kendinizi üzmeyin.Düzeleceklerdir.Sevgilerimle.

Gülgün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2007, 17:55   #9
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

sayın cyücel gövdedeki kuru yaprakları temizlemenizi tavsiye ederim suyunuda hergün değiştirin kısa zamanda köklenirler merak etmeyin.Saksıdakine fazla su vermeyin kökleri çürümesin yakında etrafından yeni filizler vermeye başlar.

Eski 12-06-2007, 08:34   #10
Çiçeksever

cyucel's Avatar

Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Toprakta olana baktım, yanlarından 2 tane cırıf vermiş. Çok mutluyum bugün. Darısı senin başına flower. Arkadaşların dediği gibi galiba sabretmemiz lazım. Yanlız çiçeklerimde karınca oluşmuş. Ve defenbahyanın yapraklarında da sarı sarı yumurtalar buldum. Ne yapmam lazım sizce?

Eski 12-06-2007, 09:30   #11
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Zararlılarla ilgili sayfayı gezmenizi öneririm şimdilik sık sık silerek kurtulabilirsiniz ama fazla su püskürtmeyin.

Eski 12-06-2007, 23:27   #12
doğa

flower's Avatar

İnşallah cyücel,iyi temennin için teşekkür ederim.
Sabırsızlıkla kökünün saçaklanmasını bekliyorum.
Umarım çiçeğim eski bol yapraklı günlerine döner.

Bu arada GLCN'ye katılıyorum,bende zararlılarla ilgili forumu incelemeni tavsiye ederim.Çünkü, şu an bitlenen bir çiçeğim için önerilen ev yapımı bir ilacı deniyorum,şimdilik iyi sonuç verecekmiş gibi görünüyor.

Zararlıyı yumurtadan çıkmadan bitkiden temizleyebilirseniz daha iyi olur.Acele etmenizde fayda var.

Eski 14-06-2007, 09:31   #13
Çiçeksever

cyucel's Avatar

Süper

Arkadaşlar, difenbahyamdan birçok kök fışkırmış inanamadım. Daha 3 gün oldu suya koyalı. Ben niye daha önce suya koymamışım. Anşalın direk toprağa ekerek çiçeği ben daha kötü yaptım. Herkese tavsiye ediyorum.Hemen suya koysunlar. Bu kadar kısa sürede mi köklenir, hala inanamıyorum. İlgi gösterip, cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

gülcicek beğendi.
Eski 23-06-2007, 08:07   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2007
arkadaşlar benim çiçeğimin de toprağı sinekleniyor ne yapmam lazım bilen var mı?

pbilgili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2007, 22:42   #15
doğa

flower's Avatar

Benim suya koyduklarımda halen bir hareketlenme yok. Köklenmeye niyetleri yok galiba. Ama gövdeleri hala diri, biraz daha sabır diyorum.

cyucel senin adına çok sevindim darısı bana artık.

Eski 28-06-2007, 22:34   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pbilgili Mesajı Göster
arkadaşlar benim çiçeğimin de toprağı sinekleniyor ne yapmam lazım bilen var mı?
Toprağını değiştirin, kurtulun...

En basit çözüm bu...

Hem toprak değiştirmek de gerekli zaten... Çiçek topraktan gerekli besinleri aldıktan sonra, bir müddet sonra ya toprağı katkılarla zenginleştirmek gerek **** toprağı toptan değiştirmek gerek...

Ne biçim cümle oldu bu ya?

ReaL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 10:17   #17
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Suyunu sık sık dedğiştirim fazla aydınlık olmayan ve hafif serin bir yere koyduysanız en kısa zamanda sizinkide köklenir üzülmeyin.

Eski 05-07-2007, 23:03   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-01-2007
Galeri: 1
benimkinin alttaki yaprakları faazla gelişmiyor ve bir süre sonra sararıyor ama üstten devamlı yaprak veriyor. boya gitmesini de istemiyorum neden olabilir bu?

bora35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2007, 23:26   #19
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

güneş yukarda kalıyor olabilir ısık görmek için uzuyordur benimkiler ısıgı direkt olarak üstlerine alıyor ama perde arkasından o yüzdende gövdeleri kalınlaşıyor.

Eski 17-07-2007, 13:40   #20
doğa

flower's Avatar

Neredeyse 2 ay oldu sudaki gövdelerde henüz bir köklenme olmadı.Acaba takviye mi istiyor diye düşünüyorum.Hergün suyu değişiyor ve yeri loş ve de serin daha ne yapmalıyım acaba? Fikri olan var mı?

Eski 17-07-2007, 13:56   #21
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Aslında çabuk köklenen bir bitkidir yerinimi sevmedi acaba isterseniz birde aydınlık (ama güneşe değil) bir ortamda deneyin.

Eski 17-07-2007, 14:08   #22
doğa

flower's Avatar

Şimdi biraz daha aydınlık bir yere aldım (ilk koyduğum yerdi aslında, loş seviyor denilince yerini değiştirmiştim) ama serinliği öncekine göre çok iyi değil.Hepsi aynı anda olmuyor malum yaz ayındayız.Bakalım şimdi ne olacak?

Eski 17-07-2007, 14:17   #23
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Flower, suyunu neden değiştiriyorsunuz?

Ben aynı suda köklenene kadar suyunu hiç değiştirmiyorum, ve köklenince, köklenen çeliği toprağa dikip bu suyla suluyorum.

Düzenleyen Penelophe : 18-07-2007 saat 12:03
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2007, 11:37   #24
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
...
Ben aynı suda çimlenene kadar suyunu hiç değiştirmiyorum, ve çimlenince, çimlenen bitkiyi toprağa dikip bu suyla suluyorum.
Penelophe, bu vesileyle yeniden hatırlatayım, akılda yanlış kalmasın, çelikler köklenir, tohumlar çimlenir. Yani cümle şöyle olmalı.

Ben aynı suda köklenene kadar suyunu hiç değiştirmiyorum, ve köklenince, köklenen çeliği toprağa dikip bu suyla suluyorum.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 14:43   #25
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

bunu arkadaşlara ben önermiştim.Kendim bu şekilde daha çabuk köklenmesini sağladığına ayrıca çıkan köklerin taze su sayesinde çürümesini engellediğini düşündüğüm için arkadaşlara tavsiye etmiştim.

Eski 18-07-2007, 11:29   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2007
Galeri: 35
Arkadaşlar bende de difenbahya var ama bir tuhaflık başladı.
Yaprakların önce rengi açıldı şimdi ise sararıyor gibi. Kapalı balkonda tutuyorum. Balkon gündüz sıcak oluyor ama çiçek Güneş'ten biraz daha az etkilensin diye yere koymuştum.
Çok önceleri duymuştum. Yanlış bir bilgi mi bilmiyorum. Yapraklarına su değdirmeyin diyorlardı. Şimdi düşünüyorum da ne kadar saçma. Bu çiçek hiç anavatanında yağmur yüzü gürmüyor mu?
Yukarıdaki tavsiyelerinizden şunu anladım: Yanlışım varsa düzeltir misiniz?
1-Çiçeği balkona değil daha az sıcak olan salona koy.
2-Yapraklarını sık sık nemli bezle silip temizle. Sıcak havalarda azıcık su püskürt
3-Toprağı sürekli nemli olsun.Fazla ya da çok az su verme.
4-Köklendirmek için suda bekletmen yeterli.
4-15 günde bir gübresini ver. ( Gübre konusunu biraz açar mısınız?)
5-Difenbahya serin, yarıgölgeli aydınlık, nemli ortamları sever. Direkt Güneş ışığından hoşlanmaz.
6-Toprağı böceklenirse ya da parazit olursa toprağını değiştir.

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2007, 15:57   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-07-2007
Sevgili Zeynep Kübra çiçek yetiştiriciliği konusunda uzman değilim fakat benim yıllar önce aldığım ilk çiçeğim difenbahya idi.Eğer yaprakları çok zedelenmedi ise bırak öyle dursun.Zaten o bir süre sonra yeni yapraklar verecektir.Yok eğer kötü bir durumda ise benim uyguladığım ve her seferinde de sonuç aldığım bir şeyi sana anlatayım.Yapraklarını kestikten sonra gövdeyi bir kaç parçaya böl ve muhakkak gövdeyi çapraz olarak kes ve bir saksıya görünmeyecek şekilde parçaları yerleştir.Saksının dibine biraz çakıl ya da mıcır koyarsan çiçeğinin hava alarak büyümesini sağlamış olursun eğer bunu ilkbaharda yapmış olsaydın şimdiye uç vermeye başlardı.Benim öyle yeniden açmaya başlamış difenbahyam var şu anda.Bakımı aslında çok kolaydır önemli olan soğuk,cereyan,kuru hava ve yerini değiştirmemeye dikkat et.Sıcağı sever ama yazın gölge, kışın bol aydınlık ister.Düzenli sulayıp kışın suyunu azalt.Kuru havaya maruz kalmaması içinde bitkiye sık sık su püskürt .İşte bu kadar Çiçeğinle mutlu günler...

Kkaracivi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 22:29   #28
doğa

flower's Avatar

Başta suyunu hiç değiştirmeden denedim fakat yine olmadı. Bende GLCN' nin tavsiyesine uydum henüz bundan da bir sonuç alamadım. Şu an çeliklerde de bir sorun yok(çürüme gibi). Nasıl koyduysam aynen öyle duruyorlar aylardır. Bakalım nereye kadar dayanacağız? Ya o pes edecek ya da ben
Acaba daha serin bir yere mi alsam? Şu an durduğu yer pek havalı ve serin değil. Arka balkonum çok güneş almıyor, sadece sabah güneşini alıyor ve genelde serin oluyor.Buraya mı koysam acaba? Artık ne yapacağımı bilemez oldum

Eski 24-07-2007, 09:51   #29
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Sizin çiçek gerçekten inatçı çıktı aslında köklenmesi bu kadar uzun sürmemeliydi en azından ufak kök yerleri belli olmalıydı..

Eski 24-07-2007, 12:29   #30
doğa

flower's Avatar

Kök yerleri belli aslında sanki her an çıkacakmış gibi bir hali var saçakların. Bu kısımlarda sadece ince-yumuşak zarımsı uzantılar var ama saçak gibi değil.Saçak verecek gözlere de rastlıyorum. Bir şeyler ters ama henüz çözemedim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025