![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
doğa
Giriş Tarihi: 08-06-2007
|
Evet bende öyle tahmin ediyorum. Kökler saçak gibi değil de sizin dediğiniz gibi kürdan kalınlığında olduğunu. Potansiyel var gibi ama bir hareket yok hala. Çıksada tanışsak şu köklerle artık ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
doğa
|
Çeliklerden birinde çürüme başlamış,yaklaşık 3 aydır sudalar neredeyse. Köklendirici aldım böylece diğerini kurtarmayı umuyorum. Çürümeye başlamış olanı ne yapacağımı bilemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
doğa
|
Aynen dediğiniz gibi yaptım. Hadi bakalım hayırlısı.Ama köklendiriciyle dikmeyi düşünüyorum bu ara çelikleri.Umarım bu şekilde tutar. Teşekkür ederim GLCN. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2007
|
Dieffenbachia maculata
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Merhaba arkadaşlar benim de difenbahyam var,çok da güzel.Bu baharda aldım.Geldiğinde biraz küçüktü ama gövdesi kalın.Kesilerek çoğaltılmış yani.Geldikten sonra saksısını değiştirmedim.Saksı oldukça küçük.Çiçeğim kocaman yapraklar çıkarmaya başladı.Sıvı çiçek besini de veriyorum.Fakat son üç yaprağı küçük çıktı.Sebebi ne olabilir.Acaba yolunda olmayan nedir? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2007
|
Merhaba Evden eve difenbahya mızı taşırken düşürdük.Resimlerde görüldüğü gibi toprakla birleştiği yerden kırıldı.(Resim 1 ve Resim 2) Bizde forumdan okuduklarımıza dayanarak tekrar toprağa dikmek yerine uzunca bir vazonun dibine biraz su koyarak çimlenmeye bıraktık.(Resim 3) Şimdilik 2 günde bir suyunu değiştiriyoruz..henüz herhangi bir gelişme yok.. daha başka neler yapılabilir..yardımlarınızı bekliyoruz. (Diğer yandan köküde saksıda bekletiyoruz..) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Gerçekten çok ilginç ve de muhteşem bişey.Ben de ilk kez görüyorum çiçek açtığını.Umarım dediğiniz gibidir.Sabırsızlıkla çiçek açmasını bekliyeceğim.Bu arada evet çiçeğim yeteri kadar güneş alan bir yerde.Sanırım yerini seviyor. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2016
|
Alıntı:
benim de bir difenbahyam var hediye gelmisti 8 aydir bakiyorum. Çıcek acti ama tam sizinkiler gibi acik degildi sanki giderek acilcaj gibiydi 3 gun ici tomurcuklu yari acik bi sekilde durdu 3 gun sonra yaprak sardi ustunu ve kapandi. Simdi dokununca tomurcuklar hala icinde ama cicek olmuyor. Neden ki acaba ??? |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
difenbahyanın çiçeği
Sayın ytören, Bakın benim difenbahyamda 2 tane çiçek var. 1 gün açık kaldıktan sonra ertesi gün tekrar kapandılar ve 2 aydır böyle duruyorlar. Bu bir sorun değil. Bir ara onları kesip atabilirim. Difenbahya çiçek için yetiştirilmez, yaprak güzelliği için yetiştirilir. Sayın karaburun, Saksınız o gövde ve yapraklara göre küçük. Bence 3-4 boy daha büyük bir saksı daha güzel olur. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
arkadaşlar bende beş yıldır bakıyorum ama hiç çiçek açtığını görmedim ilginç geldi fotoşop olmasın hepinize sevgiler saygılar mustafa |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2007
|
Difenbahya çiçek
BU BİTKİ ÇİÇEK AÇIYORMUŞ ARKADAŞLAR!! SABAHLİYN BİTKİYE Bİ BAKTIM FARKLI BİR YAPRAK !ARAŞTIRDIM VE HAKİKATEN ŞAŞIRTACAK Bİ DURUMMUŞ! ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2012
|
Merhaba arkadaşlar güzel bilgi paylaşımlarınız için teşekkürederim,benimde difenbahyamla ilgili sorunum var 6 ay oldu alalı 30 cm civarındaydı boyu şun 1metreyı buldu,ama alt alt yapraklarını dökmeye başladı,birde son bir haftadır aksamın ilerleyen saatlerinde terleme oluyor,yani yapraklarından su damlıyor bu normal mi,hiç böyle olmuyordu: ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın mumcicegim, Daha önce benim basıma da aynı terleme durumu gelmişti, konuyla ilgili arkadaslar fazla sulamadan kaynaklandığını soylemislerdi. Sulamasını biraz azaltıp gozlemleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
/
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Alıntı:
Öyle olması imkansız...Bizimde geçen senelerde baya bi boy verdikten sonra açmıştı..Ama artık açmıyorr:[ |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar aynı başlıkta daha önceki sayfalarda edindiğim difenbahya çiçeğinin kötü durumda olduğunu belirtip bilgisi olan arkadaşlardan yeniden yaşatmak için yardım istemiştim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların verdiği önerileri titizlikle uygulamaya koydum. Aylar önce yaşamaz umuduyla baktığım çiçeğim şimdi sağlıklı bir şekilde büyüyor hatta seri şekilde yaprak açmaya devam ediyor. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim saolun. iste fotolari ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Yanlış anlaşılmasın
Saksının dibinde bulunan küçük yapraklar difenbahya yaprağı değildir çelikle ekilmiş Afrika menekşesi yaprakları yanlış anlaşılmasın. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
merhaba. Şaşırmanız gayet doğal çünkü, uzun yıllar difenbahya bakımı ile uğraşanlar böyle birşeyle karşılaşmamışlardır. Bense bundan 4 ay önce hediye gelen difenbahya ve kendi (5 yıl) difenbahya,mın çiçek açmasıyla şaşırdım. Acaba dişisi erkeğimi var bilemiyorum. Asıl öğrenmek istediğim difenbahyamın toprakla birleşen yerinden yeni filiz çıkardı. Toprağı sıyırıp baktım çimi yoktu. Eğer olsaydı koparıp başka bir saksıya ekecektim. Şu haliyle koparıp suya alsam tutar mı ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2014
|
difenbahyamdaki lekeler - delinmeler
difenbahyamdaki lekelerden nasıl kurtulabilirim. 1 aylık çiçeğim.bugün saksısını değiştirdim ve de toprağını.daha geniş bir saksıya aldım. torf toprak kullandım en son. sulamasınıda toprak kuruyunca yapıyorum. daha ne yapmam lazım acaba? Düzenleyen aydogansirin : 14-08-2014 saat 21:50 Neden: foto yükleme |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Benim Difenbahyam
Benim difenbahyam 9 yaşında. Püf noktası ise, evde hep ayni odada yaşaması, güneşi tülün arkasından alması, her hafta ayni gün ve saatte sulanması, haftada bir sıvı vitaminli su ile spreylenmesi, her sene üstüne torf eklenmesi, ayda 2 kez duş alması ve yapraklarını ıslak bezle merdiven yardımıyla silmem.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Alıntı:
|