![]() |
|
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu
|
Kırılan Difenbahyam bu halde ![]() ![]() http://img692.imageshack.us/img692/4244/dsc04575z.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
sn güldeste merhaba; kırılan ucu toprağa dikerseniz tutacaktır. kökün ucundaki oluşum çürüme belittisi gibi sanki, o alanı bitkinizden kesip ayırmanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. benim bitkimde kesilen yere hiçbir şey sürmememe rağmen kendiliğinden kurumuştu. üzerine sürmek için gerekliyse sitede bilgi sahibi arkadaşlarımız birşeyler söyleyeceklerdir fakat şimdilik tedbir amaçlı o çürüyen bölgeyi kesmenizi ve bir süre bitkinize su fısfıslamamanızı (kesilen alanın kuruması için) tavsiye ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
|
Hiç bir özel işlem filan uygulamadım... Kesilen kısma normalde BALMUMU sürülür. Ben de bildiğimiz evdeki kullandığımız mumlardan damlatıp hava alıp çürümesini önledim. Çok iyi durumda şimdi. Biliyorum doğru bir yöntem olmayabilir, ama daha önce de yapmış ve sonuç almıştım, yoksa difimi riske atmazdım ![]() ![]() Ortama gelince, yerini hiç değiştirmedim, aynen çiçeğin bulunduğu ortamda kestim, ve aynı yerinde muhafaza ettim. Üzerine bişey örtme filan yok, hiç bişey yapmadım. Aynı oda sıcaklığında, yani aynı odada ve yerinde kaldı. İlk etapta kalan yapraklı gövde teker teker yapraklarını çürütüp dökmeye başladı... Bayağı korktum ozaman. Ama sonra son üç yaprak kalınca, baktım kesildi... Anladım tuttuğunu, zaten gözler de sürmeye başladı o vakit... İşte o çok hoş oluyor... Ama haklısınız şanslıydım çünkü ben de çok korktum doğrusu, zamanlamam pek uygun değildi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Gerçekten en güzeli de emeğin karşılığını görmek. Sağdaki filizlenmiş parçalar bana çok tatlı geldi maşallah. Ben de yazın kestiğimde bu filizleri görebilecekmiyim bakalım. Ben kesme işini bahara erteledim. Oysa dün akşam gözümü karartmış bugün kesecektim. Öğle vakti komşumun artık istemediği üç saksı çiçekle (difenbahia, yılbaşı çiçeği ve türünü tam olarak bilmediğim dua çiçeği) bu işten bir kaç ay için vazgeçtim. Yeni köklü, bayağı büyük difim diğeri ile aynı saksıda ve güzel bir form oluşturdular. Malesef resim yükleme konusunda deneyimim yok. Cevabınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten öyle, svegili turko... İnanılmaz birşey..Hergun koşup koşup bakıyorum, yeni bir gelişme var mı diye... Şimdi çiçek de açtı, yeni bir bebişim daha var, belki bahara kadar daha da verecek... En kötü yanı da her gelen bebelerimden istiyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Konu dışı yazışıyoruz ama sitemizdeki yönetim bürosuna atılan yeni difler ve yukkalar (ve de diğerleri) benim şu an nasıl alabilirim sorularım bakalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim minik kızım,ona bakmak için çok özel bir gayret göstermiyorum ,sadece yağmur yağdığında dükkanımın önüna çıkarıp onu yağmurun altında bırakıyorum ,sanırım o da seviniyor renginden ve büyümesinden belli olduğu gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2009
|
Benimde en fazla yetiştirdiğim bitki difenbahyadır. Eğer bitki şehir değiştirdiyse iklime uyum sağlamıyor ve deforme oluyor. sehpa **** platform üstüne konulursa uzaması duruyor. Sakin bir ortam ve ışık seviyor; iyice gelişmeden saksı değişikliği yapıldığında büyümesi durabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım güneşli bir yerde ki, çok sık yaprak çıkarmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu
|
Bir de dükkanlar çok yarıyor çiçeklere, özellikle büyük vitrin ve cam önleri. Çünkü geniş camlar ve içerdeki hava birşekilde sera etkisi yaratıyor bitkiler üzerine. Ben bunu gözlemledim... Tabii sulamasına dikkat edilecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
Sn erbek ,dükkanın kapısı devamlı açık olduğundan hava akımı difenbahya için faydalı oluyordur belki,kışın hiç güneş görmüyor ama yazın günde 1-2 saat güneş görüyor ,arada bir yalnız kaldığımızda onunla birkaç cümle sohbet ediyorum,bunu özellikle yalnızken yapıyorum, ne olur ne olmaz ,görenler delirmiş bu adam demesinler diye :-) Düzenleyen yasarugur : 24-12-2009 saat 13:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yaşarugur, 890 nolu mesajdaki çiçeğin dibindeki küçük siyah şeyler nedir? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaç Dostu
|
sayın turko-g ,geçenlerde siteyi gezerken leonardit ile ilgili bir konu gözüme çarptı,gittim biraz satın aldım,niyetim hazırlayacağım toprak-torf-leonardit-kum karışımına beş ,on tane ceviz gömüp eğer filizlenirse aşılatıp köyümdeki bahçeye dikmekti ,ben de işi büyüttüm saksılara da biraz koydum, iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum doğrusu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen turko-g : 24-12-2009 saat 17:53 Neden: kelime hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Yeni gelen difim alt yapraklarını 10 günde sarartmaya başladı.Sanırım bir problem var alt yapraklar çamursu bir hale geliyor.Ve bitkiye geldiği günden beri su vermedim.Bitkinin yapraklarından su damlıyor...Hızla oluşan bu yaprak çamursulaşmasını nasıl durdurabilirim yaklaşık 60 cm lik bir difi bendeki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
erbek maşallah diyorum ![]() ne kadar güzel ilerleme kaydetmiş öyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaç Dostu
|
Evet sukunet hanım, ben de bukadar hızlı bir gelişme beklemiyordum. Çok teşekkür ederim. Her geçen gün hızla büyüyor, inanamzassınız, nasıl bir azmi var, çok acelesi var büyümek için. Çok mutluyum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resim ekleseniz belki daha faydalı olabilirdik, böyle anlamak biraz zor oluyor. Ama benim bildiğim kadarıyla bitki damlacıklar şeklinde, fazla suyunu atar, oysa siz 10 gündür sulamadığınızdan bahsetimişsiniz. Size çiçek nerden geldi bilmiyorum, ama sizden önce toprak çamur halindemiydi acaba? Yaprak çamurlaşması diye bahsettiğiniz sorun, sararma ve yumuşama şeklinde mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Hala resim ekleme becerisine kavuşamadım ![]() Bu durum sulama fazlalığı problemimi ,yoksa hormonla büyütülmüş difiye ait bir problem mi,hastalık alametimi açıkcası merakım bu yüzden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|