agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni455Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2009, 20:14   #871
Ağaç Dostu

güldeste-'s Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2009
Galeri: 5
Difenbahya harika bir salon çiçeğidir. Ne yazık ki cam önünde görüleni bi kazaya kurban verdim ne yapmam gerekiyor bilmem ki.

güldeste- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 20:26   #872
Ağaç Dostu

güldeste-'s Avatar

Eski 22-12-2009, 11:52   #873
Ağaç Dostu

güldeste-'s Avatar

Kırılan Difenbahyam bu halde Lütfen onu kurtarmam için bir çözüm

http://img692.imageshack.us/img692/4244/dsc04575z.jpg

Eski 22-12-2009, 12:07   #874
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
sn güldeste merhaba;

kırılan ucu toprağa dikerseniz tutacaktır.
kökün ucundaki oluşum çürüme belittisi gibi sanki, o alanı bitkinizden kesip ayırmanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. benim bitkimde kesilen yere hiçbir şey sürmememe rağmen kendiliğinden kurumuştu. üzerine sürmek için gerekliyse sitede bilgi sahibi arkadaşlarımız birşeyler söyleyeceklerdir
fakat şimdilik tedbir amaçlı o çürüyen bölgeyi kesmenizi ve bir süre bitkinize su fısfıslamamanızı (kesilen alanın kuruması için) tavsiye ederim

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 12:14   #875
Ağaç Dostu

güldeste-'s Avatar

Teşekkürler ilginize. Tavsiyelerinizi uygulayacağım.

Eski 22-12-2009, 15:32   #876
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2008
Galeri: 17
Hiç bir özel işlem filan uygulamadım... Kesilen kısma normalde BALMUMU sürülür. Ben de bildiğimiz evdeki kullandığımız mumlardan damlatıp hava alıp çürümesini önledim. Çok iyi durumda şimdi. Biliyorum doğru bir yöntem olmayabilir, ama daha önce de yapmış ve sonuç almıştım, yoksa difimi riske atmazdım En azından zararı olmuyor

Ortama gelince, yerini hiç değiştirmedim, aynen çiçeğin bulunduğu ortamda kestim, ve aynı yerinde muhafaza ettim. Üzerine bişey örtme filan yok, hiç bişey yapmadım. Aynı oda sıcaklığında, yani aynı odada ve yerinde kaldı.

İlk etapta kalan yapraklı gövde teker teker yapraklarını çürütüp dökmeye başladı... Bayağı korktum ozaman. Ama sonra son üç yaprak kalınca, baktım kesildi... Anladım tuttuğunu, zaten gözler de sürmeye başladı o vakit... İşte o çok hoş oluyor...

Ama haklısınız şanslıydım çünkü ben de çok korktum doğrusu, zamanlamam pek uygun değildi...

erbek_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 15:36   #877
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Bu da son hali....

Eklenen Resimler

Eski 22-12-2009, 17:54   #878
Ağaç Dostu

turko-g's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erbek_ Mesajı Göster
Bu da son hali....
Gerçekten en güzeli de emeğin karşılığını görmek. Sağdaki filizlenmiş parçalar bana çok tatlı geldi maşallah. Ben de yazın kestiğimde bu filizleri görebilecekmiyim bakalım.

Ben kesme işini bahara erteledim. Oysa dün akşam gözümü karartmış bugün kesecektim. Öğle vakti komşumun artık istemediği üç saksı çiçekle (difenbahia, yılbaşı çiçeği ve türünü tam olarak bilmediğim dua çiçeği) bu işten bir kaç ay için vazgeçtim. Yeni köklü, bayağı büyük difim diğeri ile aynı saksıda ve güzel bir form oluşturdular. Malesef resim yükleme konusunda deneyimim yok.

Cevabınız için teşekkürler.

turko-g Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 08:43   #879
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Gerçekten öyle, svegili turko... İnanılmaz birşey..Hergun koşup koşup bakıyorum, yeni bir gelişme var mı diye... Şimdi çiçek de açtı, yeni bir bebişim daha var, belki bahara kadar daha da verecek... En kötü yanı da her gelen bebelerimden istiyor Ben de hiiiç kıyamıyorum... Gören "Aaaa filiz vermişş bi tane isterim " diyor ama her gören isteyince de.... Bir bukadar daha olsa, yine de kıyamıyorum vermeye, evdeki en kıymetlilerim onlar... Şu çiçeklerini elleri titremeden verenleri de oldum olası anlamamışımdır... Bir kere çöpe atılmış şeflera bulmuştum, alıp eve getirmiştim! İnanılmaz yani... Atıyorlar, veriyorlar, dağıtıyorlar.... Çiçek nasıl "istenmez" anlaması gerçekten zor...

Eski 23-12-2009, 12:56   #880
Ağaç Dostu

turko-g's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erbek_ Mesajı Göster
Gerçekten öyle, svegili turko... İnanılmaz birşey..Hergun koşup koşup bakıyorum, yeni bir gelişme var mı diye... Şimdi çiçek de açtı, yeni bir bebişim daha var, belki bahara kadar daha da verecek... En kötü yanı da her gelen bebelerimden istiyor Ben de hiiiç kıyamıyorum... Gören "Aaaa filiz vermişş bi tane isterim " diyor ama her gören isteyince de.... Bir bukadar daha olsa, yine de kıyamıyorum vermeye, evdeki en kıymetlilerim onlar... Şu çiçeklerini elleri titremeden verenleri de oldum olası anlamamışımdır... Bir kere çöpe atılmış şeflera bulmuştum, alıp eve getirmiştim! İnanılmaz yani... Atıyorlar, veriyorlar, dağıtıyorlar.... Çiçek nasıl "istenmez" anlaması gerçekten zor...
Ama atanlarda bizleri sevindiriyorlar. Hemde çok...
Konu dışı yazışıyoruz ama sitemizdeki yönetim bürosuna atılan yeni difler ve yukkalar (ve de diğerleri) benim şu an nasıl alabilirim sorularım bakalım.

Eski 23-12-2009, 14:46   #881
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Galeri: 7
Bu da benim minik kızım,ona bakmak için çok özel bir gayret göstermiyorum ,sadece yağmur yağdığında dükkanımın önüna çıkarıp onu yağmurun altında bırakıyorum ,sanırım o da seviniyor renginden ve büyümesinden belli olduğu gibi

Eklenen Resimler

deryaozel427 beğendi.
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 15:20   #882
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-12-2009
Benimde en fazla yetiştirdiğim bitki difenbahyadır. Eğer bitki şehir değiştirdiyse iklime uyum sağlamıyor ve deforme oluyor. sehpa **** platform üstüne konulursa uzaması duruyor. Sakin bir ortam ve ışık seviyor; iyice gelişmeden saksı değişikliği yapıldığında büyümesi durabiliyor.

ysmnso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 19:57   #883
Ağaç Dostu

turko-g's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasarugur Mesajı Göster
Bu da benim minik kızım,ona bakmak için çok özel bir gayret göstermiyorum ,sadece yağmur yağdığında dükkanımın önüna çıkarıp onu yağmurun altında bırakıyorum ,sanırım o da seviniyor renginden ve büyümesinden belli olduğu gibi
Sanırım güneşli bir yerde ki, çok sık yaprak çıkarmış.

Eski 24-12-2009, 10:07   #884
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turko-g Mesajı Göster
Ama atanlarda bizleri sevindiriyorlar. Hemde çok...
Konu dışı yazışıyoruz ama sitemizdeki yönetim bürosuna atılan yeni difler ve yukkalar (ve de diğerleri) benim şu an nasıl alabilirim sorularım bakalım.
Haklısın madem kıymet bilmiyorlar, bari bizim gibilere versinler, yani GERÇEK kıymet bilenlere. Yani hak ettikleri yere....

Eski 24-12-2009, 10:10   #885
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Alıntı:
Gerçekten güzel... Maşallahı var... Yanındaki saksıda minik bişey var, onu da öğrenebilir miyiz? Değişik birşeye benziyor

Eski 24-12-2009, 10:15   #886
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Bir de dükkanlar çok yarıyor çiçeklere, özellikle büyük vitrin ve cam önleri. Çünkü geniş camlar ve içerdeki hava birşekilde sera etkisi yaratıyor bitkiler üzerine. Ben bunu gözlemledim... Tabii sulamasına dikkat edilecek...

Eski 24-12-2009, 10:21   #887
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

O çiçeği de eşime bir arkadaşı vermiş,adını bilmiyorum arkadaşlarımızın sayesinde öğreneceğiz böylece.

Eklenen Resimler

Eski 24-12-2009, 10:30   #888
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Sn erbek ,dükkanın kapısı devamlı açık olduğundan hava akımı difenbahya için faydalı oluyordur belki,kışın hiç güneş görmüyor ama yazın günde 1-2 saat güneş görüyor ,arada bir yalnız kaldığımızda onunla birkaç cümle sohbet ediyorum,bunu özellikle yalnızken yapıyorum, ne olur ne olmaz ,görenler delirmiş bu adam demesinler diye :-)

Düzenleyen yasarugur : 24-12-2009 saat 13:59
Eski 24-12-2009, 14:03   #889
Ağaç Dostu

turko-g's Avatar

Sayın Yaşarugur,
890 nolu mesajdaki çiçeğin dibindeki küçük siyah şeyler nedir?

Eski 24-12-2009, 15:41   #890
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

sayın turko-g ,geçenlerde siteyi gezerken leonardit ile ilgili bir konu gözüme çarptı,gittim biraz satın aldım,niyetim hazırlayacağım toprak-torf-leonardit-kum karışımına beş ,on tane ceviz gömüp eğer filizlenirse aşılatıp köyümdeki bahçeye dikmekti ,ben de işi büyüttüm saksılara da biraz koydum, iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum doğrusu...

Eski 24-12-2009, 15:57   #891
Ağaç Dostu

turko-g's Avatar

Alıntı:
sayın turko-g ,geçenlerde siteyi gezerken leonardit ile ilgili bir konu gözüme çarptı,gittim biraz satın aldım,niyetim hazırlayacağım toprak-torf-leonardit-kum karışımına beş ,on tane ceviz gömüp eğer filizlenirse aşılatıp köyümdeki bahçeye dikmekti ,ben de işi büyüttüm saksılara da biraz koydum, iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum doğrusu...
Ben acemi olduğum için leonardit konusunda size bilgi veremiyeceğim. Belli değil mi daha saksı içindekiler ne diye soruyorum.

Düzenleyen turko-g : 24-12-2009 saat 17:53 Neden: kelime hatası
Eski 24-12-2009, 16:07   #892
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Bu çok acemice bir deneme olacak .

Eski 25-12-2009, 16:04   #893
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Hıımm ben de hiç duymamıştım. Merak ettim doğrusu. Gözlemlerinizi bizimle paylaşın lütfen Yaşar bey...

Eski 25-12-2009, 16:16   #894
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Alıntı:
O çiçeği de eşime bir arkadaşı vermiş,adını bilmiyorum arkadaşlarımızın sayesinde öğreneceğiz böylece.
Sanırım bu bir opuntia...

Eski 25-12-2009, 16:37   #895
Yeni Üye

Ljubljana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ysmnso Mesajı Göster
Benimde en fazla yetiştirdiğim bitki difenbahyadır. Eğer bitki şehir değiştirdiyse iklime uyum sağlamıyor ve deforme oluyor. sehpa **** platform üstüne konulursa uzaması duruyor. Sakin bir ortam ve ışık seviyor; iyice gelişmeden saksı değişikliği yapıldığında büyümesi durabiliyor.
bilgi için teşekkür ederim. ben de genç difenbahyamın saksısını değiştirmek istiyordum ancak şimdi kararsız kaldım.. Siz değiştirilmesini önermez misiniz? Geçici bir saksıda duruyordu, güzel bir saksıya alıp salonuma koymak istiyordum. Bir de sehpa üzerinde duruyordu, sanırım yerde durursa daha hızlı uzayacak.

Ljubljana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2009, 22:48   #896
Ağaç Dostu

umıt79's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2009
Yeni gelen difim alt yapraklarını 10 günde sarartmaya başladı.Sanırım bir problem var alt yapraklar çamursu bir hale geliyor.Ve bitkiye geldiği günden beri su vermedim.Bitkinin yapraklarından su damlıyor...Hızla oluşan bu yaprak çamursulaşmasını nasıl durdurabilirim yaklaşık 60 cm lik bir difi bendeki.

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2009, 02:32   #897
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2008
erbek maşallah diyorum
ne kadar güzel ilerleme kaydetmiş öyle

sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2009, 08:18   #898
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sükunet Mesajı Göster
erbek maşallah diyorum
ne kadar güzel ilerleme kaydetmiş öyle

Evet sukunet hanım, ben de bukadar hızlı bir gelişme beklemiyordum. Çok teşekkür ederim. Her geçen gün hızla büyüyor, inanamzassınız, nasıl bir azmi var, çok acelesi var büyümek için. Çok mutluyum

Eski 29-12-2009, 08:31   #899
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umıt79 Mesajı Göster
Yeni gelen difim alt yapraklarını 10 günde sarartmaya başladı.Sanırım bir problem var alt yapraklar çamursu bir hale geliyor.Ve bitkiye geldiği günden beri su vermedim.Bitkinin yapraklarından su damlıyor...Hızla oluşan bu yaprak çamursulaşmasını nasıl durdurabilirim yaklaşık 60 cm lik bir difi bendeki.

Resim ekleseniz belki daha faydalı olabilirdik, böyle anlamak biraz zor oluyor. Ama benim bildiğim kadarıyla bitki damlacıklar şeklinde, fazla suyunu atar, oysa siz 10 gündür sulamadığınızdan bahsetimişsiniz. Size çiçek nerden geldi bilmiyorum, ama sizden önce toprak çamur halindemiydi acaba? Yaprak çamurlaşması diye bahsettiğiniz sorun, sararma ve yumuşama şeklinde mi?

Eski 29-12-2009, 22:47   #900
Ağaç Dostu

umıt79's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2009
Hala resim ekleme becerisine kavuşamadımEvet çiçekçimden aldım difimi. 10 gündür de sulamadım.İlk aldığımda yenice sulanmıştı ,hatta çiçekcime de söyledim aşırı sulanmış su damlıyor saksısından demiştim.Yaprak çamurlaşması olarak bahsettiğim problem alt yapraklarda oluşan yoğun sararma ve yumuşama..O yaprakları ellediğimde haşlanmış bir sebzeye dokunuyormuşum hissi veriyor.Elime çamursu bir biçimde bulaşıyor.
Bu durum sulama fazlalığı problemimi ,yoksa hormonla büyütülmüş difiye ait bir problem mi,hastalık alametimi açıkcası merakım bu yüzden.

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025