![]() |
|
![]() |
#841 |
/
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
yavru dif
tek yapraklı cok tatlı oluyor buyuyunce sevımsız oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
Syn Erbek gerçekten içimi rahatlattınız. büyük bir panik içindeydim teşekkür ederim... ![]() evet gerçekten şirin bir görüntüsü var lakin büyüyüp geliştiğinde o heybetli görüntüsü sizde hayranlık uyandıracak. ben diflerin en çok ağaç kıvamına gelmesini seviyorum ve bir an önce diflerimin büyüyüp gelişmesini diliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2009
|
Merhaba, benim difenbahyanın önceki hali ![]() Bu da bugünkü hali ![]() Bu iki fotoğraf arasında 3 adet çiçek açtı fakat vaktim olmadı, fotoğraflayamadım. Bitkisi olan arkadaşlara ışık tutması amacıyla, ne şartlarda yaşadığına ve nasıl bakım yaptığımı yazayım; Sabah gün doğuşundan öğlen 2'ye kadar güneş alıyor. 15-20 günde bir vilmorin yeşil yapraklı bitkiler için bitki besini ve 2-3 ayda bir vilmorin NPK 12.13.13 gübre kullanıyorum. 3 günde bir 2,5 lt pet şişe ile su veriyorum.Toprağı % 40 torf %40 bıçkı tozundan oluşuyor. Kestiğim yaprakların tamamını, salata gibi çiçeğin dibine doğruyorum. Aklıma geldikçe de yapraklarına su sıkıyorum. Halinden gayet memnun, sürekli yaprak çıkarıyor ve son çıkan yaprakları tam istediğim büyüklüğe ulaştılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2009
|
Ben 2 sene önce difenbakya almıştım bu yaz istanbul dışında oldum sırada devrilmiş gelince 2 tane 15 santimden kestim, suda kök saldı ve yanlarından da fide verdi.. Şimdi 3 nü aynı saksıya diktim o kadar güzel olduki anlatamam, Difenbakya çabuk yetişen çok hoş bir bitki, çiçeklerimi çok seviyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Ağaç Dostu
|
ben bir sayfa öncesinde fotoğrafladığım difimi kaybettim ![]() suda çürüdü mahvoldu. siz siz olun bu dönemden sonra difanbahyalarınıza hiç bir işlem uygulamayın (kesmek-biçmek gibi) yoksa benim gibi günlerce üzülürsünüz ![]() bir parçasınıda toprağa ekmiştim o da çürüdü gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2009
|
![]() işte bu da benim difenbahyam haziran ayında küçük bir dalken diktim bu çiçeği ve şuanda kocaman oldu arkadasım senelik çiçeğini bile geçti. ama boyu yaprak bolluguna göre cok kısa devamlı yaprak cıkarıyor. arkadasımın çiçeğindeyse 5 yaprak var onunki cansız maşallah çiçeğime ben kadın doğum kontrol hapını suda eritip dökmenin çiçeği canlandırdıgını duymustum bunu denedim galiba ondan canlandı. bazen maden suyunu içip kalanı dökerşm dibine mineral alsın diye birde toprağı çalı gübreli saf toprak değil. DİFENBAHYA MI NASIL ÇOĞALTABİLİRİM ARKADASLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
suyunuda değiştirdim elimden gelenide yaptım. bir forumdaşım burada bu mevsimlerde diflere hiç bir işlem yapmamam gerektiğini söylemişti.bu dönemlerde kesmeyin kökünden ayırmayın demişti... bu dönemlerde difanbahyaların uyku dönemi olduğundan bahsetmişti. tabii havalar soğudu güneş tepemizde değil artık böyle olacağı belliydi ![]() canım çiçeğim çürüdü gitti ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
sayın sukunet, önceki sayfaya baktım, sanırım aşağı-yukarı aynı zamanlarda difleri köklendirmeye çalışmışız. ben de hazır toprağın kurbanı olup difimi çürütmüştüm. ben yalnız saksıya diktim direk suya hiç koymadım. alttan 2 yaprak sarardı, zaten gövde uzunluğuna göre oldukça büyüklerdi. aslında en başta da kesmeyi düşünmüştüm çünkü o büyük yapraklar çok enerji kaybı demekti, ama kıyamamıştım, neticede kendileri sarardı. üstteki küçük 3 yaprak aynen duruyor. yapraklarını eğmeden ve toprağın iyi kuruduğuna kanaat getirmeden su dökmemeye çalıştım. (toprakta difi köklendirmek ****** biraz tehlikeliymiş, su ayarlanmadı mı tekrar çürüme oluyormuş. tekrar çürüseydi dikebileceğim bir gövdesi kalmayacaktı). şimdilik bir çürüme görmedim. basit bahçe toprağı koydum ama toprağın değişik yapısı var sanki killi gibi tam bilemiyorum. ne torf ne de başka hiçbirşey eklemedim. herneyse eğer bitkim hala can çekişip son demlerini yaşamıyorsa sanırım biraz da olsa kök verdi diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Ağaç Dostu
|
yalnız suyunu verirken gövdenin direk dibine değil daha yanlardan dökmeye çalışıyorum, belki bununda faydası olmuştur. biraz daha zaman geçsin tekrar durumundan haber veririm. ama benim difim oldukça küçük çürüseydi şimdiye kadar çürürdü öyle değil mi :S |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Benimde ilk aldığım çiçeğim difiydi.Çok gürdü yaprakları ve kocamandılar.Zamanla üstten yaprak verdikçe akttan döktü yine de görünümü iyiydi.1 buçuk ay memlekete gittim eşim çokmu sulamış nedir alttan birsürü yaprak dökmüş ama kuruyarak değil vıccık vıccık suluydu epey üzülmüştüm. Suyunu azalttım sonra yapraklar vermeye başladı ama o gür kocaman yapraklar gitti küçük küçük yapraklar çıkmaya başladı 2 yaprak verdi ikiside asıl yaprakların nerdeyse 4 te 1 i kadar küçük sizce sorunu ne olabilir hiç yerini de değiştirmedim Birde alttan verdiği yavrularda aynı hiç büyümüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Ağaçsever
|
Hayır gübre vermiyorum şuan elimde yok sizce hangi gübre daha iyi gelir difime. Ben adını kısaca bahtiyar koydum, alınma olmasın öyle seviyorum ben onu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Ağaç Dostu
|
sn rrumeysaa benimde difimde sonradan yapraklar küçücük çıkmıştı... ben farketmemişim ama difim dipten çürümüş aşağıya doğru. ve 2-3 tane zayıf kök kalmış. ben difime neden bukadar küçük yaprak veriyorsun diye kızarken, o çürüğü ve o kalan 2-3 küçük kökü görünce hala yaprak vermesinin bile bir mucize olduğunu düşündüm. toprağın hemen üstünde kalan kısma dikkat edin, eğer herhangibir sorun göremezseniz gövdennin dibinden biraz eşeleyip köküne bakın. anlattığınız durum aynı benim difimin başına gelen duruma benziyor çünkü. muhtemelen kökü (ya da toprağın altında kalan gövdesi diyeyim) çürümüştür. tabi çürüdüyse o çürük yerin üzerinden sağlam yerden kesmeniz ve yeniden köklendirmeniz gerekecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler optimus. Difime bakamadım pek çünkü yanında yavruları var eşeleyemedim toprağı.Az bir köşeden baktım iki güzel kök gördüm umarım bendeki sorun aynısı değildir yoksa üzülürüm.Yavrular henüz küçükler ayıracak durumda da değillerki hem ayırayım hemde köküne bakabileyim.Çaresiz beklicem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Ağaç Dostu
|
Çok üzüldüm sukunet hanım... Evet biraz zamansız olmuş onun etkisi oldu mutlka, keşke biri bari kurtulsaydı... Ama napalım... Üzülmeyin...Yapılacak birşey yok, aslında zamansız da olsa tuttuğu oluyor ama şans işte... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Merhabalar. Görümcemin benim için geçen yıl köklendirdiği difenbahyamı yaz başında aldım eve getirdim.Gidiyorum geliyorum bir gelişme yok beni sevmedi bu çiçek diye üzülüp duruyorum 2 ay kadar önce yapraklarını sileyim diye tuttuğumda gövde tamamen elimde kaldı.Galiba sulamayı çok yapmışım çürümüş.Hemen başka bir saksıya tekrar diktim ama bu kez sulama işini çok dikkatli yaptım toprağı kurumadan asla su vermedim sulamayıda azar azar yaptım.Bol ışık alan bir köşeye yerleştirdim.Şimdi çok sağlıklı peşpeşe yaprak veriyor ve dibindende yeni bir kök verdi.Sitede daha çok yeniyim becerebilirsem fotoğrafını yüklemeye çalışıcam.... Hepinize selamlar..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Benim diffiminde yaprağında sanırım unlu bit var,peçete yardımıyla aldım ama yaprak açıldıkça içinden bir sürü çıktı,çok can sıkıcı bir durum..Bunun için ne tür bir ilaç almalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Crocus şen, Forumda ev yapımı ilaç tarifleri var oradan bulabilirsin ben arapsabunu karışımı ile menekşelerimdeki tüm unlu bitlerden kurtuldum. Acil hazırlayıp üstlerine püskürtün derim ben çünküdiğer bitkilerinize de yayılmariski çok büyük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Hemen o foruma bakayım, hemen yarın sabah yapayım,çünkü difim yanında,menekşelerim ve diğer bitkilerimde var..Teşekkürler Sevgili Emy83 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Alıntı:
Zaman olarak hangi ayda kesip köklendirme yaptınız? Resimleyebilir misiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
nasıl çoğaltabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Ağaç Dostu
|
Gövde çeliği için zaman
Şu an mevsim uygun değil ama ne zaman gövde çeliği ile çoğaltabilirim, bilgi verebilecek arkadaş var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Benim ekim ayında çoğalttım diffimin resimlerini ekledim... İlki kesip köklendiridiğim gövde.... İkincisi patlayıp sürgün veren gözler... Ayrıca iki tane de bebişim oldu... ![]() Üçüncü resimde de Kestiğim Ana gövde ile, köklendirdiğim gövde ve de bebişler... Hepsi bir arada... Not: Kestiğim gövdeyi (Çelik) yine direkt aynı saksıya diktim görüldüğü üzere... Umarım faydalı olmuştur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba erbek. O ana gövdenin kesmiş olduğunuz kısmına özel bir uygulama yaptınızmı ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Erberk, Kesilen gövdenin üzerine (kırılan yere) ne sürdünüz. Tüm bu aşamalarda bitkinin bulunduğu ortam ne idi? Yapraklarını sardınız mı? Yapraklı kısma poşet mi geçirdiniz?(nem kaybetmemesi için) ![]() Ne çok soru sordum kusura bakmayın. Benim difim de sizin ki gibi tepesinde birkaç yaprağı kaldı. Ana gövdeyi bende keseceğim (kırılacaksa bilmiyorum) ama 3 ay daha beklemem gerek diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|