![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2008
|
Ama bilmiyorum büyük bitkinin 3 yaprağı kaldı. acaba saksı değiştirsem olur mu? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2006
|
Difenbahyam ın gövdesi kalınlaşıp yapraklandıkça alttaki ince gövde artık bitkiyi taşıyamaz duruma gelmişti.Bunun üzerine ben de gövdenin istediğim kalın bir noktasından hava köklendirmesi yapmaya karar verdim.İstediğim noktaya bir naylon yardımıyla torf sarıp ara ara nemli kalması için suladım.20 gün sonra artık köklenmişti ve kalın kökleri naylonu delmeye başlamıştı.Bunun üzerine naylonu açarak işaretli yerden kestim ve bitkiyi su dolu bir bidona köklerinin iyice gelişmesi için yerleştirdim.Çünkü bitkimin yapraklarının beslenebilmesi için gelişmiş bir kök yapısına ihtiyacı var.Bir hafta da bidonda kaldıktan sonra yeni saksıya aldım.Artık annemin ince gövdeli yapraklanmaya hazır,benimse eskisinden biraz boyu kısa fakat altı çıplak olmayan kalın gövdeli bir difenbahyam var. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
sevgili cüce nar, bu benim aklıma hiç gelmemişti. acaba ben de denesem mi benim büyük difenbahyam da artık taşıyamıyor kendini alt kısmı baya bir ince. ne zamandır buraya üyeyim ama hava köklendirmesinin ne olduğunu bilmiyordum. bunun için de ayrıca teşekkür ederim size. ama önce köklendikten sonra koyacağım bidonu ayarlamam lazım. nerden bulurum ki acaba bir buçuk metre var benim bitkim. ona uygun bidonu nasıl temin edebilirim acaba?? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili bernacyhn,bildiğimiz plastik su ,turşu bidonlarından kullandım ben.Aslında eğer köklendirmeyi yaparken gövdeye sardığın torf yeterli büyüklükte olursa ona da ihtiyaç kalmaz.Ben küçük bir paketleme yaptığım için kökler yeterli büyüklüğe ulaşmadan naylonu delmeye başlamıştı.bazı arkadaşlar keserek suya konulduğunda gövdenin çürüdüğünden yakınıyolardı.Bu yöntemle böyle bir riski de ortadan kaldırmış oluyoruz.Bitki hem topraktan beslenmeye devam ediyor hem de kökleniyor.Bu yöntem odunsu gövdeli ağaçlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor.Bonsai forumlarında ayrıntılı bilgiler mevcut. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet doğru söylüyorsunuz. Benim paketi baya bir büyük yapmam gerekecek.Yarın carrefour'a gidip torf ve besin alacağım. Akşam eve gelince paketlemeyi yaparım. Ben bir şey sormak istiyorum. Bitki köklendikten sonra keseceğiz ya altta kalan kısmının da sürgün verip çoğalmasını istiyorum ama kesim yerini neyle mühürlememiz gerekiyor acaba? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Nasıl bakıyorsun difenbahyana? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Kestiğin bölgeyi aşı macunu ile kapatırsan o bölgedeki su kaybını önlemiş olursun.Ben kapatmamış ve o şekilde anneme hediye etmiştim.Şu anda kesilen yerin alt tarafından yapraklanma başladı.Hatta annem benim verdiğim gövdeyi üçe bölerek suya koymuş.Sudaki çelikler bile köklenmeye ve yaprak vermeye başlamış. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
benim difebahyamın 2 yaprağı kaldı. yavruları ise çok canlı. ne yapıcam? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah 11 yaşındasın ama bakmadığın **** bakmak istemediğin bitki yok velilerin nediyor bu duruma çok merak ediyorum. Difenbahyan yavruları beslerken kendi zayıf düşmüştür sıvı gübre kullan , baharla beraberde istersen ayıronları. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Camlarda kullandığımız macunlardan değil onlar genelde nalburda oluyor aşı macununu ziraat ilaçları satan yerlerden bulabilirsin.![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
yakınlarda her türlü bitkinin satıldığı bir yer var( açık havada çeşit çeşit ağaçların olduğu yerlerden biri adını unuttum) oradan bulabilirim sanırım. gittiğimde mumun da kullanılıp kullanılamayacağını öğrenirim okullar açılmadan önce. 8 günüm kaldı. okulla beraber staj da başlıyor. buralara pek uğrayamayacağım sanırım. 8 gün içinde bitkilerim için yapabildiğim ne varsa yapacağım. rabbim yardımcım olsun. bu arada yarın oruca niyetleneceklerin Allah niyetlerini kabul etsin inşallah |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili bernacyhn mum damlatabilirsin ben denedim hatta damlatmadıklarım çürüdüler. Sn. Selahattin Yılmaz'ın tavsiyesi var. Bu sayfada 234 nolu mesaj http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=3808&page=8 Düzenleyen Lalezar78 : 01-09-2008 saat 21:31 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben ne yapıcam 2 yaprağı kaldı yavruları çok canlı. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2010
|
Arkadaşlar benim dif 4 yaşında ve 4 senedir yanlarından yavru vermiyor. acaba neden vermiyor. bakıyorum forumda diğer arkadaşların herkeste yavru var bende özendim. acaba benimkisi kısırmı? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte fotoğrafları. Büyük bitki 1 yaprak daha kaybediyor. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır. biraz gölgedeydi aydınlığa aldım dün. Topragı nemli zaten genelde parmagımı batırıyorum her seferinde. En son 3-4 gün once suladım. Geçenlerde sıvı gübre verdim ilk defa. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ana difenbahyanın yaprağı yanık gibi gözüküyor. Sanki susuz kalmış ya da güneş yakmış gibi. Söylediğine göre koşulları uygun, yavruları beslemekte o. Sıvı gübreyi doğru uyguladın mı? Sulandırdın talimata göre değil mi? Gübrenin fazlası da bitkiyi yakar. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
ya benim difenbahyamın toprağı bitlenmiş ne yapacağım bilmiyorum. grimsi renkte ufacık toparlak görünümlü bir şey. acaba zararlı mıdır?? öyleyse nasıl kurtulurum ben bu meretten... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sayın Nariel gübre uygulamasını talımatlara göre uyguluyorum. Doğru gelirken biraz yandı. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
hava köklendirmesi denemesi yaptım daha demin doğru mu oldu bilmiyorum ama bu saatte resmini de çekip koydum buraya. yanlışım varsa uyarırsanız çok mutlu olurummm ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
doğru bernacyhn gövdesi bayağı inceymiş. benimkide bayağı toparladı. ayırdığım fidede köklenmek üzere. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ha birde köklendirmeyip yanına bir yavru alsan.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Hem güzel görünsün istiyorum hem de çoğaltmak istiyorum o yüzden köklendirme yapıyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Diktikten sonra difenbahya saksılarımın hepsini yan yana koyacağım böyle orman gibi toplu duracaklar o tarz görüntüleri çok seviyorum... Bir de çiçek açsa ben ölmeden süper olur. Çiçekli halinin resmini görmüştüm hatta ilk sayfalarda var. Çok hoş bir görüntüsü var |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence köklenen dalı başka saksıya dik. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Öncelikle herkese selamlar, benimde bir diffim var şimdilik çok sağlıklı ama yaprakları sizinkiler gibi büyümüyor. Avuçiçi kadar oluyorlar.Ayrıca şunu gözlemledim; direkt olarak güneşe maruz kaldığında yaprakları beneklenerek kuruyor onun için direkt ışıktan koruyorum. Vesselam yaprakların büyümemesinin sebebi ne olabilir acaba çok mu genç ne dersiniz. İşte benim diffim: ![]() Birde yaprağının birinde lekeler var acaba yaprak yaşlandı da ömrünün sonuna mı geldi, resime bakıp sebebini yazabilir misiniz? ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|