![]() |
|
![]() |
#1201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Benimkinde bir tane tomurcuk var ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Ülkü bu konuda çok deneyimli değilim ama keşke değiştirmeseydin, çünkü tomurcuklu ve açmak üzere en azından ben yapmazdım. Artık olmuş umarım sorun olmaz ve güzel güzel koklarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Merhaba, Sayın Ülkü, forumda genelde tomurcukluyken saksının değiştirilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Umarım sorun çıkmaz da çiçekleriyle size sürpriz yapar. Sayın asya-, umarım o tomurcuk da çiçek verir. Çünkü bir çiçeği bile insanın aklını başından alıyor. ![]() Bugün ilk defa tomurcuk kaybetmenin ne demek olduğunu anladım. Hakkaten üzülüyor insan. Zaten yaprak sararmaları da artmıştı. Önüne geçemedik henüz. İlk açan çiçeğimiz de yavaş yavaş sararıyor ancak hala mis gibi kokuyor. ![]() ![]() Ayrıca şunu fark ettim, herkeste aynı mıdır bilmiyorum ama aşağıdaki gibi olursa tomurcuklar açmıyor. Aldığımızdan beri bu halde duruyorlar ve içi gözüken kısmı sararmaya başladı. Nedenini anlayamadım. ![]() Ancak aşağıdaki gibi olursa birkaç güne kesin açıyor. En azından bizim gardenyada şu ana kadar gördüklerim bunlar. Bilemiyorum ne kadar doğrudur. ![]() Forumun tamamını okusam da, bu konularda çok deneyimsiz olduğumdan belki fikir beyan edersiniz diye resimlerini yükledim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2010
|
merhabalar benim gardeniam acti ve misssssssssss gibi kokuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Büyüttüğüm bitkiler arasında beni en çok üzen gardenya oldu. Anlaşamadık herhalde bir türlü boynunu dik tutamadı, bütün yazılanları okudum, uygulamayı denedim malesef kaybettim. Bir daha cesaret edebilir miyim bilmiyorum ama sizinkileri tomurcuklu görünce çok imreniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Gardenya belkide çiçeklerin en nazlısı yerini değiştirmeden bile etkileniyor . Sıcağı da soğuğu da sevmiyor elinizde gezdirirseniz hoşlanmıyor sürekli aynı ısıyı temin etmek mümkün değil ,eğer o muhteşem kokusu olmasa asla bakmak istemem .Benimki şimdilik sağlıklı bakalım kışa ne yapcağız . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar, Gardenyamız ilk çiçeği açınca, devamının geleceğini, bütün tomurcukların açacağını sanmıştım. Çok yanılmışım. Bunun aksine, sanki üstünden buldozer geçmiş gibi oldu. Tek tesellim, en azından birinin açmış olması ve onu görüp koklayabilmiş olmam. ![]() ![]() Boşuna dememişler Gardenya nazlıdır diye. Dibinde kararma emaresi olmasına rağmen, aşağıdaki tomurcuktan hala umutluyum. Bakalım neler olacağını göreceğiz. ![]() Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Ben de bunu merak ediyordum birzamandır... Bitkim büyüyor ama hep çalı formunda, neden sizinki gibi dallarını uzatmıyor diye düşünüp duruyorum. Bloodflower; üzüldüm çiçeklerinize. Neden böyle olduğu konusunda bir fikriniz var mı ? Ben saçıkıbrıs ve limon tuzu uygulamalarını yapmaya başladıktan sonra tek bir tomurcuk bile düşmedi. (5-6 aydır sağlıklı) Acaba birşeyleri yanlış yapmış olabilir misiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Ağaç Dostu
|
Sayın querelle, İlginiz için teşekkürler. Yanlış bir şey yaptığımı sanmıyorum ama daha alalı 26 gün olmuştu. Sanırsam yerine alışma, sera ortamından gelip şoka uğrama gibi sorunları oldu. Ya da belki de toprağı iyi değildir. Tomurcuklu diye yeni toprağa ekmemiştim. Ama bu toplu katliam gibi görüntülerden sonra belki kalan tomurcuklara iyi gelir düşüncesiyle yeni bir toprağa alacağım. Yapraklardaki ve tomurcuklardaki bu kadar kötülüğe rağmen Gardenyamın geneli iyi gözüküyor. Zaten bu çiçeklerini saymıyorum, yaşasın da gelecekteki çiçekleri zarar görmesin. ![]() Sizin Gardenyanızın da çiçekli resimlerini görmek ümidiyle. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
dünden beri gardenyam mis gibi kokular saçıyor etrafa muhteşem bir çiçek.... Ocak ayında İkea dan almıştım tomurcuklar vardı ama bir türlü açmamıştı bende ama inatla itinayla baktım dün ilk meyvesini aldım. Üstünde daha bir çok tomurcukları var umarım hepsi açar ve salon mis gibi kokar. Gardenya acaba Antalya nın sıcağında nasıl bakılır bu konuda deneyimleri olanlar yazarsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2009
|
sn,Mehtaperdem neler yaptınızda bu kadar güzel açtılar sırrınızı açıklarmısınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2010
|
*** arkadaşlar ben çiçekçiden ithal gardenya aldım üzerinde bir sürü tomurcuklar ve bir kaç tane çiçek vardı bir süre sonra tomurcuklar sap diplerinden sararıp siyah olup tomurcuklarını dökmeye başladı ve şu an hiç tomurcuk kalmadı bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden çok teşekkürler.......... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Ağaç Dostu
|
Telaşlanmayın , ben de ilk aldığımda öyle olmuştu . Yer değişikliğini sevmiyormuş , yeni yerinde hiç oynatmadan bakarsanız tekrar düzelir . Ben 1 yıl boyunca yaz kış hiç oynatmadım . Bu sene mecburiyetten , bulunduğu yerden taşınınca yeri değişti eve geldı . Ne tam güneş ne tam gölge bir yere aldım , alt yapraklar sarardı ama tomurcuklar iyi maşallah . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2010
|
Çoğu sayfayı okudum ama limon tuzu kürünü anlamadım.1 lt. suya iki tane limon tuzu koyacağız,peki sonra ? Bekletecekmiyiz? Ne zaman çiçeğimize dökeceğiz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
vallahi acikcasi sabirla bekledim ve gölgeye koydum . Ben gardenyami Ikea dan aldim Ocak ayinda üstünde tomurcuklari vardi bunlar cabuk acar diye sevincle almistim. Sonra acmadilar ve döktüler tomurcuklarini bende tabbiki bir üzüntü ne yapmam gerekli diye arastirdim internete . Sunu ögrendim kirecsiz suyu severmis ve cok günesli yeri sevmiyor. Bende bir itina böyle suladim. 3 günde bir saksinin alt tabagina suyu koydum ve altan cekti suyu sonra birde baktimki yeni taze yapraklar cikti ve tomurcuklarida. Sonrada acelya ve ortanca sivi gübresi almistim ondan da suyunu biraz verdim ve cicekleri costu simdi iki tane daha acti üstünde ve daha cok tomurcuklari var. Mis gibi bir koku sariyor salonu herkesin olmali bu cicekten gercekten cok hos.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Ağaç Dostu
|
Tek tomurcuğumun açılışını iftiharla sunuyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Ağaç Dostu
|
Ülkü hanım nasıl bir güzelliklerle dolu pencerenizin önü , hayran kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Ağaç Dostu
|
Sayın asya-, Çiçeğiniz hayırlı olsun. Bize de bir tanesini görmek nasip olmuştu. Sonra baktım ölecek gibi gardenyalarım, hemen toprağını değiştirdim. Sanmıyorum bu yıl yeni çiçeklerinin açacağını ama artık neyseki sağlıklı. Bol çiçek kokulu günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar teşekkür ediyorum ve tam açmış halinide sizinle paylaşıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2010
|
Lütfen bana da yardım edin gardenyam aldığımdan beri böyle.Çiçek açmıyor,sararıyor.Sayfaları okudum ama ilk defa çiçek baktığım için çoğunu anlamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok sıcak sevmez çok soğuk sevmez aydınlık ve serin yerden hoşlanır .Her gün iyi su ile sulayın .Zor bir çiçektir .Ama nefis kokan güzel çiçekleri için kaprisi çekilir.Benim de tomurcukta yakında açar resimlerini koyarım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|