![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2010
|
Teşekkürler Lerdemir
Sn.Lerdemir, Öncelikle sabrınız için kutluyorum. 42 sayfayı okumak, yaklaşık 10 günümü aldı, fırsat buldukça okudum. Hiç bıkmadan aynı tip soruları cevaplamışsınız, kimseyi kırmamışsınız. Akademisyen gibi gözlemler yaparak bitkiyi tanımaya çalışmış ve bilgiyi paylaşmışsınız, emekleriniz için teşekkürler ediyorum. Hiç bir kaynakta bulamayacağım kadar çok ve fotoğraflı bilgiye ulaştım. Hele de, uç alma işleminde gonca ve sürgün arasındaki farklar ile ilgili fotoğraflarınız, budama ile ilgili önerileriniz, çok yardımcı oldu. Sevgi emek istiyor. Gardenia'yı sevenler de emek harcayıp bu 42 sayfayı okumalı diyorum. Okuduklarında görecekler ki gardenialarının yaşaması ve açması için her türlü bilgiyi zaten vermişsiniz. Tekrar teşekkürler ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Asıl özenle ve sabırla okumuş olduğunuz için ve de nazik iltifatlarınız için ben teşekkür ederim Sn.kırlangıç48. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
![]() Benim gardenyam ne zaman açar sabırla bekliyorum.Şuan ışığı çok az alan evimin koridorunda duruyor.. ışığın az olması çiçek oluşumunu olumsuz mu etkiler.. Yardımcı olursanız sevinirim Düzenleyen TİMSAHGİL : 14-06-2010 saat 16:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
GARDENYAM ÖLÜYOR.... ![]() feyyazk bilgiler için *** ederim. 1 haftalığıan evde yoktum bir baktımki dallarda beyaz pamuksu bir doku var.. araştırdımkii bunlar pamuk bitiymiş.. arap sabunlu ev yapımı ilacı yaptım 1 defa fısfısladım devamında ne yapıcam bilmiyorum.. birde toprağını değiştirdim.. daha büyük bir saksıya diktim. alt köklerinin uçlarını önerildiği şekilde makasla kestim..aldığım toprak torflu değil sıkıntı olurmu bilmiyorum.. dallar dökülmeye kurumaya devam ediyor. ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
:((
Pamuk bitleri için arap sabunu.sarımsak.sıvıyağ karışımlı sıvıyı her gün püskürtüyorum.. ama hala yapraklar dökülmeye devam ediyor. kendi saksınında kökler kıvrılıp kalmış küçük geldiğini düşündüğümden daha büyük saksıya koydum.. daha başka ne yapabilirim bilmiyorum.. Budasam diyorum ancak mevsim olarak erkenmi.. belki böylece bu bitlerden de kurtulurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Gardenyamın Psikolojik Sorunları
Gardenyamın üzerinde 10-12 adet tomurcuk var fakat aldığımdan beri hiç biri açmadı en son gübre desteği vermek için yüksek azotlu gübre ile (NPK 16-21-27) destek yaptım fakat resimdeki gibi tomurcuklarda kararma ve düşme oluyor. Gardenyam oldukça sağlıklı görülüyor ama açmamak için çok fazla inat yapıyor. Ben bu durumu psikolojik probleme bağladım sizce nedeni nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Nazından yıldığım gardenyamı yan bahceye sabah güneşine atıverdim. İlgiyi kestim. Ne mi oldu...buyurun ![]() Aynı saksıda sarımtrak ve beyaz actı. Üstüne düşünce şımarıyor bunlar. 4 saksı daha var.. bugün baktım ki, hepsi tomurcuk dolu. Bahce toprağı, yanmış koyun gübresi ve çam iğnesi karışımına dikmiştim. Bir kerede de demir tozu alıp, diplerine dökmüştüm..o kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|