View Single Post
Eski 22-07-2010, 16:08   #1258
feyyazk
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TİMSAHGİL Mesajı Göster
GARDENYAM ÖLÜYOR....

feyyazk bilgiler için *** ederim. 1 haftalığıan evde yoktum bir baktımki dallarda beyaz pamuksu bir doku var.. araştırdımkii bunlar pamuk bitiymiş.. arap sabunlu ev yapımı ilacı yaptım 1 defa fısfısladım devamında ne yapıcam bilmiyorum.. birde toprağını değiştirdim.. daha büyük bir saksıya diktim. alt köklerinin uçlarını önerildiği şekilde makasla kestim..aldığım toprak torflu değil sıkıntı olurmu bilmiyorum.. dallar dökülmeye kurumaya devam ediyor. ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun
Sn.Timsahgil toprağı torflu olması gerektiğini çok kişiden duydum.Saksıyı şimdi neden değiştirdiniz anlatmamışsınız.Bu pamukçular nasıl yok edilir onu bir yerde okumuştum sanırım bu formda olması lazım.Kireçli suyu ve çok suyu kesinlikle sevmez aynı zamanda PH yüksekse zarar görür,kaldığı bölge nemli olması gerekir gerdanyanız çiçek açmamışsa pıs pıs ile serinletin.Bence siz bu formu yavaş yavaş okuyun her öneriyi dikkate almayın,o öneriyi yapanlar aynı formda yanıldıklarını yazmaktadırlar en az 15 sayfa okuyun çok şey öğrenirsiniz.Bu anlattıklarım dahada kötü olmasını önler sanırım ama tam çözüm değildir.Selamlar.

feyyazk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön