![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
GARDENYAM ÖLÜYOR.... ![]() feyyazk bilgiler için *** ederim. 1 haftalığıan evde yoktum bir baktımki dallarda beyaz pamuksu bir doku var.. araştırdımkii bunlar pamuk bitiymiş.. arap sabunlu ev yapımı ilacı yaptım 1 defa fısfısladım devamında ne yapıcam bilmiyorum.. birde toprağını değiştirdim.. daha büyük bir saksıya diktim. alt köklerinin uçlarını önerildiği şekilde makasla kestim..aldığım toprak torflu değil sıkıntı olurmu bilmiyorum.. dallar dökülmeye kurumaya devam ediyor. ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
:((
Pamuk bitleri için arap sabunu.sarımsak.sıvıyağ karışımlı sıvıyı her gün püskürtüyorum.. ama hala yapraklar dökülmeye devam ediyor. kendi saksınında kökler kıvrılıp kalmış küçük geldiğini düşündüğümden daha büyük saksıya koydum.. daha başka ne yapabilirim bilmiyorum.. Budasam diyorum ancak mevsim olarak erkenmi.. belki böylece bu bitlerden de kurtulurum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Bekleyip göreceğiz:(
Bilgiler için çok teşekkür ederim forumdaki pek çok yorumu okudum.. gardenyamı balkona attım ne olucak görücez.. ama üzerinde neredeyse hiç yaprağı kalmadı pamuk bitkeri yedi bitirdi. balkon öğlene kadar direk güneş alıyor ardından akşama kadar aydınlık bir ortam. Tekrar yapraklarınızmı dersiniz.. ben umudumu yitirdim.. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Gardenyamın Psikolojik Sorunları
Gardenyamın üzerinde 10-12 adet tomurcuk var fakat aldığımdan beri hiç biri açmadı en son gübre desteği vermek için yüksek azotlu gübre ile (NPK 16-21-27) destek yaptım fakat resimdeki gibi tomurcuklarda kararma ve düşme oluyor. Gardenyam oldukça sağlıklı görülüyor ama açmamak için çok fazla inat yapıyor. Ben bu durumu psikolojik probleme bağladım sizce nedeni nedir. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
bunlarda da fotoğrafları... açacağı zaman önce goncanın boynu uzuyor. kırmızı ile işaretlediğimin de her gün boynu biraz daha uzuyor. 3-4 gün içinde onun da açmasını bekliyorum. Düzenleyen simran : 02-06-2011 saat 12:58 |
|
|
|
![]() |
|
|