Sevgili Gardenya sevenler,
Aşağıda resimlerini eklediğim gardenya'ya, bu bölümde okuduğum ve yöremize göre durum tespit edip şu uygulamayı gerdanyama uyguladım. Görülen resimdeki gerdanya tam çalı ve tomurcuk dopdolu olarak bundan 3 ay önce satın aldım,aldıktan 1 ay sonra çiçek açtıktan sonra yanlış uygulamalardan resimdeki hale geldi, ilgili formun 10.sayfasına kadar okuduktan sonra,kendime göre çıkardığım sonucu uygulamam şu şekilde olmuştur. 18.18.18+Potas+M.A.P+Demir sülfatı toprağa serptim (hepsinden bir küçük avuç içi kadar) saksı 18 Lt.olduğundan kireci alınmış 1 Lt.suya limon tuzu sulayacağım suda eriterek ekledim.(Li.Tuz.Kristal halde 1 tatlı kaşığı silme)suladım yaptığım uygulamayı anlattım.Sonuçlarını daha sonra sizlerle paylaşmak üzere...TÜM TOPRAĞI TORFTUR
NOT: Bizim yörede hava nemi biraz yüksek (AZGARİ 40 üzeri )Hava ve toprak nem, PH ölçüm aletim mevcud.
AZ DAHA UNUTUYORDUM BENİM BİR SORUM VAR GERDANYA ÜZERİNDE BAZI YERLERİNDE PAMUKÇIK GÖRDÜM BUNUN ZARARI VE NASIL GİDERİLİR? BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN RİCA EDİYORUM.
Düzenleyen feyyazk : 14-07-2010 saat 14:58
Neden: SORU SORMAK,TOPRAK HK.BİLGİ VERMEK.
|