agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-06-2009, 17:35   #11
Ağaçsever

akoman's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Merhaba Sn.akoman,

Öncelikle "Aramıza hoşgeldiniz"!

Yeni gelen arkadaşlardan kendilerini "Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz?" başlığında tanıtmalarını rica ediyoruz. Tanıtırsanız çok seviniriz.

Forumumuzda, internet chat yazı dilini ve chat kısaltmalarını kullanmamaya ve yazı dilimize mümkün mertebe özen göstermeye çalışıyoruz. Dilerseniz bu ve önceki mesajlarınızı bu çerçevede gözden geçirebilirsiniz. "Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında" başlığını okuma imkanı bulabilirseniz iletişimimiz çok sağlıklı olacaktır.

Son olarak, "agaclar.net Forum Kuralları", sizin için rehber niteliği taşıyacak ve forumu kullanmanızı kolaylaştıracaktır.

Tekrar, aramıza hoş geldiniz.

Paylaşacağınız bilgi ve tecrübeleriniz bizi çok mutlu edecektir.

NOT:Yazımın ikaz değil, naçizane dostane bir karşılama, bir hatırlatma, bir bilgi paylaşımı olarak kabul etmenizi rica ederim.

Sorunuza gelince;

Ben saksı harçlarımın karışımında hiç kumlu toprak/kum kullanmadım şimdiye kadar gardenyada.

O yüzden bilemiyorum bu sorunuzun cevabını...

Gübreli -yani humuslu- toprak sevdiği ise kesin; yani organik açıdan zengin toprak seviyor gardenya. Bu bilgi ışığında, yeterli besin takviyesini düzenli yapmaz veya saksı harcını organik madde açısından doyurmazsanız -zannımca- kumlu toprak bu yönden bitkiyi eksik bırakacaktır.
Ben eski uyeyim askerlik nedeni ile ayri kaldim bu yuzden tekrar tanitmaya gerek duymadim ama tekrar etmekte bir sakinca yok .Forum kurallarini iyi okudum okumadan bir seye kalkismadim mine hanima genelde sorularimi ozel mesaj atarak ilettim (eger forumda yanit bulamadiysam kurallara karsi bir davranis sergilememek icin )

Srounun cevabi icin tessekur ederim ancak su anda ne yapmam gerektigini acil olarak ogrenmem gerekiyor kumlu ve gubreli bir toprakta besin takviyesi yeterli olurmu yoksa zamanla yaptigim gubreli harcalari topragina ekliyerek ustesinden gelebilrimiyim gibi cevaplari almak istiyorum daha detayli bilgisi olan arkadas varsa sevinirim ....

not : Yazim konusunda bir kusurum var ingilizce karakterler kulaniyorum bunun icin daha onceleri yazi yazmistim yani ş,ü,ı,ğ gibi karakterleri kulanmiyorum kisaltmalar chat dilinden degil benim isimden dolayi kaynaklanabilir aliskanlik ancak dikkat etigimi bilmenizi isterim dostane uyariniz icin tessekurler saygilar

akoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025