View Single Post
Eski 07-06-2009, 06:24   #996
mum isigi
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Sn.mum isigi,

1- Bir seferde, kullanım talimatının çok üstünde bitki besini mi verdiniz? (Aşırı azot yakması ihtimali, ki en büyük ihtimalle sorununuz bu bence)

2- Saksınızın altı delik mi değil? + Toprağı sürekli ıslak mı kalıyor? Ya da saksının alt deliklerini kapatacak kadar su mu kalıyor saksı altlığında/tabağında(Kök Çürümesi ihtimali)

3- Henüz canlı kalan yaprakların alt ve üst taraflarına bakıp sıradışı mini mini yaratıklar olup olmadığını kontrol eder misiniz?

4- Saksınız sürekli ve düzenli olarak sıcak ve sert rüzgar alan bir konumda değil, değil mi?

Bunlara vereceğiniz cevaba göre nasıl hareket edeceğimizi belirleriz (özellikle 1 numaralı soruya ilişkin)

Ayrıca, diğer gardenyaseverlerimizin de dedikleri gibi, henüz yeşil olan yapraklara dokunmadan, kuru dal ve yaprakların tümünü budayın. Ayrıca, yarı gölge bir noktaya çekin bitkinizi, doğrudan güneş ışığı almasın bugünlerde. Nekahat evresi olacak, malum...

Bu arada, bir gardenya bir gardenyaya "gel beraber gardenya bahçesi kuralım" demiş...

Eklenti 84315

Sn.velveteen,

Ben de bahsettiğiniz sorunu yaşadım. Kahve telvesini toprağın yüzeyinde bırakmamızdan kaynaklanıyor. Toprakla biraz karıştırıp, telveyi ayrıştırdığınız zaman o küflenme -ve ardından kurtlanma- oluşmuyor. Asidik toprak seven bitkilerde ben kullandım; öyle aman aman da bir farklılık gözlemlemedim. Artık kullanmıyorum. Ama asidik toprak seven bitkilerde toprak iyileştirici etkisi var deniyor.
Sevgili Erdemir ve diger arkadaslar yorumlariniz icin tesekkurler.

1-Aldigim gunden itibaren herhangi bir besin takviyesinde bulunmadim cunku aldigimda o kadar canli ve neseliydiki gerek yoktu

2-Saksinin alti delik ama altinda tabagi vardi her sulamamda altinda su kaliyordu anladigim kadari ile cok su verdim ve alti islak kaldi. Kok curumesi olabilir diye dusunuyorum.

3-Kurumakta olan yapraklarin altindan yeni yeni yapraklar suruyor surekli hatta filizleri bile var ama ben su verme olayini ilk basta abarttim ve sayfayi okumaya basladiktan sonra sulamayi durdurdum ve filizler gelmeye basladi.

4- Yeri gayet guzel ne direk gunes isigi nede golge belli saatlerde gunes aliyor ve aydinlik bir yerde. Ruzgara ve fazla isiya maruz kalmadi.

Kuruyan yapraklarin yanlarindan ustlerinden filiz verip surmesine ve tomurcuk vermesine ragmen budama islemini yapayimmi yani.

Cok uzuldum bildiginiz gibi degil. Fikir ve yardimlarinizi bekliyorum.

sevgiler

mum isigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön