agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-06-2009, 11:15   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Geçmiş olsun Sn.omar,

Bunlar olağan şeyler; her yıl karşılaşıyoruz bu gibi zararlılarla. Ben daha önce koşnil ile karşılaşmadım; hep kırmızı örümcek ile yaprak biti gördüm ben.

Fakat ilk kez bu yıl baharın başlangıcı ile birlikte bu forumdaki arkadaşlardan birinden Bionem edindim. Kıştan çıktığımızdan bu yana gardenyamda ve diğer bitkilerimde hiç zararlı ile kaşılaşmadım. (Bir tek, bir arkadaşımın bana toprağı ile verdiği biber fidelerinde bir hafta içinde yeşil yaprak biti oluştu; o da sanırım zaten yetiştirilme ortamından gelmişti)

Ben de bu hafta Pazar gününden bu yana, iyice hastalandı diye ahbabımın bana tedavi için bıraktığı yetişkin bir gardenya ile uğraşıyorum. Zavallıyı hem yeşil yaprak bitleri sarmış hem de aşırı sulamadan yaprak dökmüş, bir de tanımlayamadığım bir ton zararlı oradan oraya koşturup duruyordu gardenyanın özellikle sürgün uçlarında. Hemen evimdeki bitkilerimden uzaklaştırıp, su altında mekanik temizleme yapıp, yukarıda bahsettiğim ürünü uyguladım. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl bir sonuç göreceğim...

NOT: Ben de elimdeki bir havai köklendirme denemesinde başarı elde edebilirsem; tijli biçiminde gardenya serüvenime yeniden başlayacağım (aynı yöntemle başladığım ilk tijli gardenya denemem fungus yüzünden olumsuz sonuçlanmıştı)

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025