![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Hayırlı uğurlu olsun Sn.Koyu yeşil, İlk fotoğraftaki çiçeğin göbeğindeki sarı göbeği gördüğümde minik bir suluboya fırçası ile habire dokunup kurcalıyorum "acaba tozlaşmaya yardımcı olur da, tohum üretimine sebep olabilir miyim" diye. Galiba nafile uğraşıyorum, ama bu denemelerim sırasında taze açan gardenya çiçeğinin yaprağını başparmak ve işaret parmağı arasına alıp ezmeden hafifçe okşadığınızda o kadar pürüzsüz, krema gibi kaymak gibi bir his veriyor ki, şaşarsınız. Denedim bakalım dokununca erkenden kararıyor mu diye; yok, sanki hep aynı zamanda kararıyorlar gibi. Sn.Koyu yeşil, Bitkinizin genç yapraklarında kloroz etkisi görünüyor; yani demir eksikliği; toprağının asitliği veya demir miktarında bir aksilik olabilir. Limon tuzlu su uygulayıp bir de demir besini takviyesi yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak yeni satın aldığınız bitkiyi doğrudan sabah güneşi alan, sonrada aydınlık kalan yeni yerine almadan önce bir hafta kadar süre ile yarı aydınlık bir yerde tutarsanız, bitkinizin yeni yuvasına intibakını kolaylaştırmış olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|