01-05-2015, 23:31
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kupecim
Tesekkur ederim sayin Gokhan Arslan soruma yanit verdiginiz icin.Peki bir soru daha; kuyu suyunda kirec var midir sonucta klor yok birsey yok bakterilere ve hastaliklara acik bir durum bizim bahcede kuyu varmis annem bahce ciceklerini onunla sula madem oyle dedi. Bir sormak istedim sizce hem bahce hem de balkon saksi cicekleri icin uygun mudur??
|
Sayın Küpecim artezyen suları benim bildiğim kadarı ile daha da kireçlidir bu yüzden kullanmanızı önermem. Gardenya için dinlendirilmiş musluk suyu kullanmanızda sakınca yok ama yine de limon tuzu uygulaması yapmanızda fayda var. Ben 100 litrelik bir kovaya doldurduğum suyu 2 gün kadar dinlendirir tortunun dibe çökmesini beklerim daha sonra dipteki tortuyu kaldırmayacak şekilde üstten su alarak kireçli toprak sevmeyen bitkilerime bu suyu kullanırım. Balkondaki bitkileriniz için önerebileceğim yöntem bu. Bahçedeki bitkileriniz için ise seçim size kalmış  ( Ayrıca unutmayın doğa kendi ayarını bir şekilde yapıyor her yağmur demek nötr sularla toprağın kirecinin temizlenmesi demek bu da aklınızda bulunsun  ) Saygılar.
|
|
|