View Single Post
Eski 10-03-2015, 19:53   #2072
gökhan Arslan
Ağaç Dostu

gökhan Arslan's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 Mesajı Göster
Sn. Gökhan Arslan maşallah, çok sağlıklı gözüküyorlar, bakımını nasıl yapıyorsunuz?
Benimki aldığımdan beri (4-5 aydır) olduğu gibi duruyor, tek yeni yaprak bile çıkarmadı, aldığımda mevcut olan çiçek tomurcukları dahi öylece duruyorlar, sararma da yok. Baharla birlikte atağa geçerler mi acaba?
Sayın Laleci öncelikle teşekkür ederim . Gardenyalarımın bakımında özellikle iki şeye çok dikkat ediyorum bunlar; demir sülfat ve sitrik asit. Bu ikisi olunca yapraklardaki sararmalar kesinlikle kesilecektir. Ben 15 gün ara ile önce sitrik asit sonra da demir sülfat takviyesi yapıyorum. Gübreleme konusunda pek iyi sayılmam bu yüzden her bahar toprağın üst kısmından biraz alıp yeni toprak ilave ediyorum. Yazın 6 saate kadar güneş alıyorlar, aslında okuduğum kadarı ile 4 saat idealmiş ama terasta yer olmadığından 6 saat güneşlenmek zorundalar buna rağmen keyifleri oldukça yerinde. Gardenyalar gevşek toprakta daha verimli oluyorlar edindiğim deneyimler bu yönde zira fotoğrafta gördüğünüz gardenyalardan ikisini gevşek ve bol çam gübreli toprağa diğer ikisini ise biraz daha sıkı ve hayvan gübresi içeren toprağa dikmiştim yaz boyunca gelişimleri aynı olsa da bu baharda aradaki fark kendini epey farkettirdi ( yarın tekrar fotoğraf yüklerim farkı sizde göreceksinizdir). Sulamayı ise toprağın üst yüzeyi kurudukça yapıyorum ve elimden geldiğince dinlendirilmiş su kullanmaya çalışıyorum çünkü kireç zamanla topraktaki asit miktarını düşürmekte. Bakımları konusunda diyeceklerim bu kadar

Gelelim sizin gardenyanıza Kış boyunca gelişim göstermemesini normal saysakta tomurcuklarının bu kadar uzun süre çiçeğe dönmemesi bana şaşırtıcı geldi Bence baharla birlikte hızlı bir atak yapacaklardır

gökhan Arslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön