![]() |
|
![]() |
#1081 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Sevgili Maviperi demir gübresi dene bence. Bu sefer koparmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
arkadaşlar benim gardenyamında yeni çıkan yaprakları çok açık yeşildi bende üzülmeye başlamıştım sararıp kurayacak diye, balkona koydum sadece sabah güneşi alıyor iki gün sonra bir baktım yapraklar koyu yeşil olmuş ve çok güzel gözüküyorlar bilmem işinize yararmı ama paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
Merhaba arkadaslar araniza yeni katilyorum 1.5 ay once cicekleri acmis cok guzel gardenya aldim. balkona koydum. ilk haftada bilmeden her gun suladim. birkac gun sonra bir suru tomurcuklari curup dustu. 2hafta onceden yapraklarinda kahverengi leke olusup(lekelerin etrafta sari hali yok) dokulmeye basladi. yeni cikan yapraklarin ise ucunda kahverengi olusuyor ve biraz sarisimsi rengi var. ![]() 3gunde bir bi sulanyorum ve nasil tedavi yapmayi bilmiyorum. tavsiyenize cok sevinirim. tavsiyenize dort gozle beklecem. tesekurler Düzenleyen Azzo : 27-08-2009 saat 17:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Azzo; bende bu konuda acemiyim tecrübeliler size yol gösterecektir eminim ama naçizane benim fikrim çok güneş alıyorsa daha gölge bir yere koy,sulamayı üç günde bir değilde toprağına elini sür kuruysa sula yaş veya nemliyse sulama umarım düzelir kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Yeni Üye
|
Tskr. Sn Asya- gardenyami pek gunes almayan yere koydum. Sulamayi topragin nemine bakarak sulayacam. bu bir hastalik turu olabilir mi acaba? yine tavsiyenizi 4 gozle beklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar herkese. Ben başlığın sessiz bir takipçisi olarak sulamada sevgili lerdemir'in tavsiyelerini uyguladım. Yani ''başı öne eğilmeden'' su vermemeyi ![]() Başlığı okursanız bir çok soru ve sorununuzun cevabını bulacaksınız ![]() Sevgili lerdemir ve katkıda bulunan diğer arkadaşlar, deneyimlerinizden çok faydalandım ve faydalanmaya devam edeceğim. Hepinize teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Ağaç Dostu
|
sn.Azzo sulamasına dikkat etmeye başlamana sevindim, çok sulamana bağlı olduğunu düşünüyorum umarım toparlar kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Ağaç Dostu
|
Ben de yeni bir gardenyacıyım. Gardenyanın bakımı beni hep ürkütmüştü ama üç hafta kadar önce Bauhaus'da gördüğümde o kadar güzel çiçekliydi ki dayanamayıp alıvermiştim. Üzeri açmış ve açacak olan çiçek yığını halindeydi. Eve getirdiğim andan itibaren tüm çiçek ve tomurcuklar sapır sapır döküldüler. Dökülürken de sapları kararıyordu, "eyvah" dedim "gidiyor bitki". Panikledim ama sonra oturup yeniden başından sonuna gardenya başlığını okudum. Önce birkaç gün bekleyip saksısını değiştirdim. Düşük ph'lı toprağım az kalmıştı içine biraz orman toprağı ilave ettim. Lerdemir'in yazılarını titizlikle uygulayıp, fazla sulamadan kaçındım (toprağı üstten kuru bile görünse haftada 2'den fazla sulamıyorum). Sulama suyuna haftada bir limontuzu kattım. Balkonun sabahları az güneş alan gölge bir yerine koydum. Günde iki kez su püskürtüyorum. 15 günde bir de sıvı gübreye başladım. Evdeki diğer bitkilerde kırmızı örümcek olduğu için buna da kükürt ilaçlaması yaptım (malum kükürt ph'ı düşürüyor aynı zamanda bitkiyi de besliyor). Şu anda durumdan memnun gibi. Yeni tomurcuklar veriyor. Doğru veya yanlış yaptığımı tomurcukların açıp açmamasından anlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn. Azzo, Büyük bir ihtimal saksının altına tabak koydunuz ve kökler havasız kalıp çürüdüler. Üzgünüm ama gardenyanız ölecek, inşallah kurtulur. Almış olduğunuz gardenya ithal bir gardenya, ithal gardenyayı adapte etmek gerçekten zor. Bu sizin acemiliğinizle ilgili değil. Satışa sunulmadan epeyce bir hormon ve besin takviyesi yapıyorlar, 1-2 ay içerisindede ölümünü izliyoruz. Adamlar bitki satış sürkülazyonunu sağlamak için yüksek albenisi olan bitkiler üretiyorlar. Teknik olarak bizden çok ilerideler, yapraklarından şırıngayla hormon bile enjekte ediyorlar. Tövbe ettim koçtaş, tansaş vb. gros marketlerden üretmek maksatıylada olsa bitki almayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Ağaç Dostu.
|
Tek yanlış altındaki tabak. Tabakla saksı arasına 3-4 yerine yüksek taş veya mermer kırığı koyunki, saksıyla su temasını kesin. Sanırım birde bulunduğu yer çok kuytu karanlık gibi, biraz daha fazla ışık alabileceği bir yere koymanızı tavsiye ederim sn. nevsune. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Ağaç Dostu
|
Sn Mutlu Kutlu, ithal bitkilerle ilgili düşüncelerinize aynen katılıyorum. Nasıl bir takviye yapıyorlarsa bitkiyi en son noktasına getiriyorlar. Bize bitkinin ölümünü izlemek kalıyor. Gerçekten bu da pırıl pırıl görünümlü, üzeri çiçek ve tomurcuk kaplıydı. Ertesi gün benim aldığım değil sanki başka bir bitki vardı evde. Aslında ben yanlış bir iş yaptığımı da biliyordum ama dediğim gibi güzelliğine dayanamadım. Bunu öldürürsem bundan sonraki gardenyam yerli olacak ![]() Tabak uyarınız için teşekkür ederim. Hemen şimdi altına taş koyup araya mesafe bırakacağım. Işık konusu iyi durumda, şu anda o balkon gölge olduğu için fotoğrafta öyle çıkmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Yeni Üye
|
Cok tskr arkadaslar tavsiyenizi uygulacam. bi konuda yeni oldugum icin bir suru hatam var. gercekten koctastan aldim. Umarim yasar gardenyam. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu Bey'den dün gelen gardeniam. Çok güzel gerçekten . Bir kez daha teşekkürler Mutlu Bey. Bir bitki üzerinde açmış çiçeğiyle Antalya'dan Adana'ya gelir ve bir yaprağı bile bozulmaz mı? Çok canlı ve tomurcuk dolu üzeri ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Merhaba, Gardenyama bugün saçıkıbrıs verdim(bir litre suya,bir tepeleme çay kaşığı ölçüsünde).Bu işlemi ne sıklıkta tekrarlamam gerekiyor acaba?Ayrıca limontuzlu su,domates gibi takviyelere de bu esnada devam etmelimiyim?Bir hafta kadar önce çiçekcoşturan vermiştim.Yapraklarının uçlarında şimdi kahverengiye dönüşler başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-11-2008
|
gardenya büyüme formu
Sevgili çiçek dostları, Gardenyam seyrek dallı ve boyuna uzun bir form almaya başladı.Edindiğim bilgilere göre bu mevsimde uçlarından 2/3 keserek çalımsı bir görüntü verilebilir deniyor.Fakat keseceğim uç dalları bu mevsimde köklendirebilirmiyim, zamansız kesip çeliklerini ziyan etmek istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Merhaba,sanırım gardenyam ölüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çiçek solarken kreme dönüşüyor ve soluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. maki01, Sİze gönderdiğim gardenya, geçen yıl ithalatcıdan toptan aldığım gardenyalardan bir tanesi. Aldığımda gerçekten üzeri tomurcuk doluydu ve bol çiçekliydi, sonra soldu çiçeklerini döktü ama bizim şartlarımıza adapte etmeyi başardım. Gördüğünüz gibi size geldiğinde az tomurcuklu ve çok sağlıklı. Bitki alırken bol tomurcuklu ve çiçekli olmasına kanmamak lazım. Açelyaların adaptasyonunu hala başaramıyorum, ne yapsam açelyalar adam olmuyor. Gardenyanızı az güneş görebileceği bir pencere yakınına koyarsanız çok daha iyi olur. Teşekkür ederim, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu bey, gardenya yetiştirirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor bir kaç bilgi verirseniz sevinirim çünkü bende tomurcukların çoğunu kaybediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. asya, Gardenya yetiştirirken en önemli şey, herkesin yap dediğini yapmamak olmalı. Yanmış hayvan gübresi ve bahçe toprağı karışımına gardenyanızı dikiyorsunuz. Direkt güneş görmeyen, ama tam gölgede olmayan, az güneş alan, rüzgar almayan bir yere koyup. Toprak yüzeyi kurudukça sulama yapıyorsunuz, saksı altındaki deliklerden hava aldığınada eminsek. Çiçek açtıkça kokluyoruz ve çok fazla çiçeklensin diye uygulama yapmıyoruz. Saçı kıbrıs, çiçek çoşturan, limontuzu vermek vs. bunlar bana çok uzak. Çiçek çoşturan vermekle ancak kendi egomuzu tatmin etmeye çalışırken, bitkiyi ölüme zorluyoruz farkında olmadan. Aşırı sıcak ve havadar olmayan bir yerde, tomurcuk kararmaları ve dökülmeleri daha sık oluyor. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu bey, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,önerilerinize uyacağım. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-11-2008
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Kadir Başkök, bende bu konuda acemi olduğum için özellikle budama konusunda size daha tecrübelilerin yardımcı olacağını düşündüm.bence sabredin size yardımcı olacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Bence de. Bu konuda sayın Lerdemir uzmanlık tezi verdi. ![]() Mutlaka size cevap yazar. Biz gardenya konusunda acemiyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Ben de bir gardenya edinmek istiyorum ancak büyük mağazalarda satılanlar çokça kimyasala maruz kaldığından ve ithal olduklarından uzun ömürlü olmuyorlar. Bir tanesinin gözümün önünde elimden bir şey gelmeden ölüşünü izlemek sorunda kaldım. Bu yüzden nasıl istediğim gibi bir gardenya edinebilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Kadir Başkök, Budamanın mevsimi olmaz, çelikleri köklendirmek için en ideal zamanlar bahar aylarıdır. bu aylarda veya ilk bahar aylarında budayıp, nemli bir perlit içerisinde köklendirebilirsiniz. Çelikleriniz güneş görmemeli. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|