![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Geçen sene benimde yeni ginem vardı ama kökten çürüdü ayrıca dalından çogaltamadım bile çok hassas türler katmerli cam güzelleri çogaltması kolay benim cam güzellerim sabah güneşi alıyor suyu çok seviyorlar |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Siz şanslısınız.Benim geriye kalan cam güzellerim de çürüdü.Bir daha almayacagım. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Katmerli olanları daha nazlı ama her yerde satılan cinsi kışa kadar çiçek dolu oluyor. Bahçeniz gölge olduğundan, cins olarak da uygun. Gerçi güneşli yerde çiçekleri daha çok oluyor. Fazla suyun kolay kolay çürüteceğini sanmıyorum, suyu seviyor. Havalar ısınmışken bir kez daha deneyin isterseniz, çabucak toparlanır. Geçen sene camgüzeli diktiyseniz, aynı yere dikmeyin ya da iyi toprak takviyesi yapın, yoksa az çiçek açıyor. Pişman olmayacaksınız ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Çok hevesle 10 adet cam güzeli alıp uzun saksıya diktim.Toprağı ise %50 torf,%50 bahçe toprağı idi.Kuzey cephede hiç güneş almayan ama aydınlık pencere kenarına dış kısma koydum.5 günde bir suladım ama daha aldığımın 10 .gününde gövdelerinden yere yığıldı ve çürüdüler.Hemen yanındaki begonya ise hala çiçekli ve sağlam.Neden öyle oldu anlayamadım ve açıkcası yeniden cam güzeli almaya cesaret edemiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Birde şöyle denemek gerekli bence uzun saksıların altındaki su birikimini saglayan tepsilerin çıkarılması ve yahutta saksının en altına ince bir sünger tabaka yapıp %70 torf %30 bahçe topragına dikmek kesinlikle güneşi alabilen gölgeli bir yer bulup 12 günde bir besin takviyesi ve topragın sadece nemini kaybetmeyecek kadar sulamalı.Topragın ıslak değil sadece nemli kalması ve gölgeli güneşi alması tahmin ediyorum yeterli olacak,bence besin takviyesinide sabah çok erken saatte yapraklarına püskürtülerek yapılması daha iyi netice verir diye düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|