![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
|
Bunları tohumdan mı yetiştirmiştin? Bir ara zengarden tohumları ile ilgili bir yazın vardı yanlış hatırlamıyorsam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Maviş istiyorum
Değerli arkadaşlar bu yıl elimde olan clivya zambağımın topragını değiştirirken kökten gelen iki adet yavrusunu ayırmış bulunuyorum boyları 5 cm kadar bana maviş gönderen olursa değişebiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Moderatör
|
Sayın 13flower, yukarıdaki 845 numaralı mesajınızda benim daha evvelce yazmış olduğum bir mesajı alıntılamış olduğunuz halde ( Ne olur ne olmaz ayrı saksılarda dene. Hem beyaz olanların yaprakları daha geniş bakarsın mavişleri kapatır.) yine de " beyaz ve mavi olanını aynı saksıya diktim,değiştirmemi önerir misiniz,teşekkürlerimle" diye sormaktasınız. Daha nasıl anlatalım ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nette biraz araştırdığımda bu isme rastladım. Ne kadar yakışmış oraya, harika görünüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Bu yıl paylaşımdan aldığım maviş tohumlarım çimlendi.Ama sayfadaki mavişlerin yapraklarına bakıyorum benimkilere benzemiyor. Fotoğraftakiler gerçekten maviş yaprağı mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Gultar, yukarıdaki mavişlerden değiller ama büyük ihtimalle Campanula-Çan çiçeği türlerinin fidelerinden bunlar. Bu sene değil ama seneye bahara çok güzel çiçekler açacaklar. Fideleri ayırmanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Latiloba "geniş yapraklı", persicifolia ise "şeftali yapraklı" diye isimlendirilmiş. Bendekiler Campanula persicifoliadiye düşünüyorum çünkü şeftali yaprağına benziyor yaprakları. Nette arama yapınca her ikisinin de resmi çıkıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil mesajınızdaki son fotoğrafta, onu şimdi fark ettim. Fotoğraflardan birinde, beyaz pembemsi çıkmış ya da ben öyle görmek istemişim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sn.Gultar,ben maviş tohumu dağıtımı yapmadım bahçemde olan canpulla tohumu dağıtımı yaptım. Yukardaki eklemiş olduğunuz resim maviş resmi deyil benim gönderdiğim canpulla resmi. Bahçeye alırsanız çok güzel olurlar. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
İlk heyecanı ben de çok seviyorum.. Ama o heyecana bir o kadar da kızıyorum.. Büyük aşkla bağlandığımız, bazen ulaşmak için büyük çaba harcadığımız bir bitki çiçeklenince bizdeki değerini yitiriveriyor.. Sonra başka bir aşkın peşinden koşuyoruz.. (En azından ben öyleyim) İnsanoğlu çok doyumsuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Mavişim coştu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
sayın loweflover maşşalahh büyüleyici gerçekten. bende bir ay kadar önce bir tanecik fide bulabildim ve diktim.askı sepette uyumu daha bi güzel sanki.seneye benimkide böyle coşarmı? nedir bunun sırrı toprağı, suyu ,bakımı .. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Teşekkür ederim sevgili zbk74. Geçen yıl diktikten sonra bir kaç tane çiçek açmıştı minicik haline bakmadan. Bu yıl forumda okuduğum bilgilere istinaden bahçe toprağı az gelmiş olabileceğinden biraz daha bahçe toprağı ekledim. Tomurcuklarını göstermeden hemen öncesine kadar iki sulamadan birinde koyun gübresi şerbeti verdim . Sonuç böyle oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2007
|
Bu da benim mavişimden bir demet. Hemen hemen her saksımda, apartman bahçesinin çeşitli yerlerine ektim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Şimdi maviş zamanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Hayır normal yuvarlak saksı iki saksı yanyana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Sayın kılıç ve Gül Batur; mavişlerinize maşallah. Kaç yaşındalar acaba? Benim geçen sene diktiğim mavişim henüz açmadı , heyecanla bekliyorum. Bu sene açar mı acaba ? Düzenleyen Rana+miraç : 07-07-2012 saat 22:33 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Kaç yaşındalar bilmiyorum uzun zamandır benimleler ama açmaması bir skıntı var demektir,çünkü birkaç aylık çelikler bile açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Geçtiğimiz kış diktiğim iki mavişin biri açmaya başladı.Tek tük açsa da o kadar güzel ki paylaşmadan duramadım. Yaprakları biraz daha büyük olanda bir çaba yok. Ya çok genç ya da türü farklı. Bakalım onu da sabırla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Ne yazık ki sepetim kurudu,dalları kırıldı,döküldü...Şu an yoğun bakımda. Kopan dallarını minik saksılara soktum ama bu havada tutması imkansız...Çok üzüldüm ama kökleri sağlam,dilerim yeniden eski görüntüsüne kavuşur. Kopmayan kurumayan bir kaç dalı da şu an tomurcukta... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|