![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yani Begonya, Sardunya, Fitonya mı? Sebebini de öğrenebilirmiyiz sn.zappie? Balkon çimlendirme ve geliştirme alanı, dayanıklı ve yetişkin olan herşey bahçeye atılmaya mahküm. Ev içinde ona keza bir yaprak dahi yok. Düzenleyen Jezebel : 16-04-2011 saat 11:52 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim artık daha dikkatli olursun, güneş , sulama konusunda ve beyaz kelebek tabi ki... Yok derken bende de iki biyük, 5 adet de çelikten küçük küpe var. Yok dediğim zaman böyle Ama hepsi yalınkat ve vahşi olmasa da "hardy" denilen dayanıklı türler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik
|
Olmaz mıyım sevgili jezebel Geçen yıl sadece ingilizlerim on on iki saksıydı. Birde yerliler. Tam bir şok yaşadık küpe çiçekleriyle dersimizi aldık. Bu yılda zor olacak ama küpe çiçeği çeliklerimi okula götüreceğim. Fazla güneş almayan daha gölge alanlar mevcut. Rahat büyüyecekler umuyorum. Yeterki çeliklerim tutsun![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Gardenya, begonya, acelya nemli sicak ortamlari, sardunya bol gunesi seviyor. Hic fitonya yetistirmedim ama ic mekan bitkisi, bildigim kadariyla bol nemden hoslaniyor. Kupe ise daha serin, golgeli yerlerden hoslaniyor, nemli sicak ortamlarda hemen bitleniyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Anladım sn.Zappie, İzmir küpeler için cehennem ve biz onları bu cehennemde yaşamaya mecbur ediyoruz. Yazın 40 C aşan sıcaklıklar küpelerimizi öldürüyor, ama aslolan sanırım sıcaklık ve nem' in beraberce oluşturduğu ortam. Gardeniyanın da yüzü pek gülmüyor, ölmüyor ama şöyle hızlı bir geliştiğine de şahit olamadım 3 yıldır ;( Karadenize mi tayinimi aldırsam ne yapsam ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
). |