Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel
Anladım sn.Zappie,
İzmir küpeler için cehennem ve biz onları bu cehennemde yaşamaya mecbur ediyoruz.
Yazın 40 C aşan sıcaklıklar küpelerimizi öldürüyor, ama aslolan sanırım sıcaklık ve nem' in beraberce oluşturduğu ortam.
Gardeniyanın da yüzü pek gülmüyor, ölmüyor ama şöyle hızlı bir geliştiğine de şahit olamadım 3 yıldır ;(
Karadenize mi tayinimi aldırsam ne yapsam 
|
Pek cok bitki icin Karadeniz daha iklimi Izmir'e gore daha elverisli. Ancak ciceklenme sezonlari kisa. Begonviller ancak Eylulde aciyor ( Sanirim belli saat direkt gunes gormeleri gerekiyor, sehir icinde acik alanda daha erken acmis begonviller goruyorum ). Benim balkonum guneye bakiyor, uc tarafi kapali, acik olan kisimdan 4-5 saat direkt gunes isigi aliyorum, kismen de uzeri kapali. Yazin oldukca sicak ve nemli oluyor. Gardenyalarin, acelyalarin yerlileri ve orkideler bayiliyorlar bu ortama. Ama kupeler asla! Bu yil yaseminlerimi, begonvillerimi, melissami korumaya almadim. Hepsinin uzerinde gecen yildan kalma yapraklar olduguna gore sorun yok. Samsun konusunda tek sikayetci olmadigim sey iklim ( bir de yeme icme

).