|  | |
|  | 
|  06-03-2008, 16:22 | #2 | 
| Ağaç Dostu | Sevgili  abk, Gönderdikleriniz küpe çiçeğinin polenleri.  Tohumlar, çiçeğin sapıyla birleştiği yerdeki yeşil etli kısımda olgunlaşıyor, fakat genellikle olgunlaşma olamadan o kısım kopup yere düşüyor. Anlayacağınız küpe çiçeğinden tohum almak çok zor.  | 
|   |     | 
|  07-03-2008, 16:47 | #3 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 05-02-2008 Şehir: Konya 
				 | Sevgili Arzu, Ben sevgili abk nin gonderdigi tohumlari aldigim gun ekmistim, cimlenmesini bekliyordum  ama olsun o usenmeyip yolladi ya oda yeter.Celik arayislarina baslamaliyiz sanirim. Sevgiyle. | 
|   |     | 
|  20-03-2008, 17:11 | #5 | 
| Ağaç Dostu | Sayın iklimsiz küpelilerinizi saksıya alacağınız zamanki boyutunu fotoğraflarsanız sevinirim.Ben bu yıl tohumdan yetiştiriyorum,tohumlar daha yeni patlamaya başladı  siz benden önde gittiğinize göre  benim için iyi bir yol gösterici olursunuz | 
|   |     | 
|  31-03-2008, 22:28 | #7 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 25-07-2007 Şehir: sivas 
				 | Benim küpe çiçeğim yaklaşık 1 aydır kökten uca doğru yapraklarını yavaş yavaş sarartıp dökmeye başladı.Nasıl çözüm bulabilirim? | 
|   |     | 
|  03-04-2008, 09:49 | #9 | 
| Ağaç Dostu | Ben de geçen yıl küpeli çiçeğimi 15 ytl.ye almıştım. Aldıkta 2 hafta sonra bozulmaya başlayınca saksıyı değiştirdim. Ve küpelilerimin 8 kök olduğunu gördüm. Bir çoğunu ayrı saksılara ekmiştim, bir sürü küpelim olmuştu. Ama görünüşleri oldukça seyrekti. Bu yıl daha bazı kökleri birlikte büyük bir saksıya ekmeyi planlıyorum. | 
|   |     | 
|  22-04-2008, 17:08 | #13 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 28-01-2008 Şehir: İZMİR 
				 | bu arada küpe çiçeğinin tohumu neresinde olur ne zaman nasıl alınır bilen varsa bilgi verirmi? | 
|   |     | 
|  25-04-2008, 10:54 | #14 | 
| Ağaç Dostu | Arkadaşlar penelophenin açmış olan küpelisinin adı '' top küpeli '' imiş. Açmadan önceki tomurcuktan adı gelmekteymiş. Ararken bu şekilde sorarsanız belki işe yarar. Katsız olanların tomurcuğu biraz uzun oluyormuş. | 
|   |     | 
|  29-04-2008, 21:52 | #18 | 
| Ağaç Dostu | Açıkçası, bu küpeyi deneme amaçlı güneşe almıştım. Diğerine nazaran çok cılız. Evet, öneriler hep gölgede olmaları yönünde ve gölgede de çiçek açıp, çiçekleri uzun süre üzerinde kalıyor. Bu küpe çiçeğimin açmasını ise, güneşten çok ısıya bağlıyorum. | 
|   |     | 
|  04-05-2008, 19:25 | #21 | 
| Ağaç Dostu | Küpe çiçeği çok çabuk gelişen ve çiçek açan bir bitki. Çiçek açması için bir yaşını beklemesi gerekmiyor. Yarı gölge bir ortamda iyi gelişiyor. Onbeş günde bir de çiçek çoşturan gübre verirseniz çiçek açmasını ve büyümesini daha da hızlandırmış olursunuz. | 
|   |     | 
|  05-05-2008, 10:56 | #23 | 
| Ağaç Dostu | Arzu hanıma katılıyorum. Ben  1 ay oldu fideyi aldım ve ektim. Üstünde minicik tomurcu vardı.Açtı. Ama besinsiz kesinlikle çiçek olgunlaşıp açmıyor.Açmadan dökülüyor. Suyu çok seviyor. Özellikle kanamış su veriyorum.Çeşme suyunuda sevmiyor. Birde deneme yaptım.2saksıyı dışarı birini içeri koydum.İçerdeki çılızdı.Dalı kalınlaşmadı.Dışardakiler daha iyi serpildi gövdede kalınlaşma söz konusu oldu... | 
|   |     | 
|  05-05-2008, 16:12 | #25 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 08-04-2008 Şehir: Kahramanmaraş 
				 | Teşekkürler Arzu Kasapoğlu. Bitki besini vermeye çekiniyordum,küçük bir dalını ekmiştim. Yaklaşık10 kadar yaprak çıkardı. Artık besin vermeye başlayayım. İnşallah açar. Olay9 Küpe çiçeğimi dışarı koymaya da çekiniyordum. Annemin dediğine göre nemli,onun deyimiyle su kenarı olan yerleri seviyormuş. Ben de yapraklarına su püskürtüyorum. Bu nedenle yapraklar iri ama cılız kaldı sanıyordum. Demek ki evde diye cılız büyüyormuş. | 
|   |     | 
|  07-05-2008, 19:20 | #29 | 
| Ağaç Dostu | Geçen yıl aldığımı kısa sürede kaybettikten sonra, çok üzülmüş bir daha almam, bu çiçek çok hassas demiştim. Ama yine olmadı. Bugün dayanamayıp yeni bir küpeli aldım. Gölge bir yerde durduğu için sadece sabah güneşi alan bir duvar dibine ve uygun bir yere yerleştirdim. Ayrıca saksısı çok küçük olduğu için saksısından çıkarıp olduğu gibi daha büyük bir saksıya geçirdim. Bu işlemi yaparken kök kısmında iki veya üç tane karınca gördüm. Yoksa eve mi almalıydım. (Yarın sağnak yağış bekleniyor da!) | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |