![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkeste durum aynı sanırım,Jezebel'in dediği gibi "küpe katliamı ayı..." Havalar berbat,tüm bitkiler tehlike altında...Akşam işten saat 6 gibi geliyorum ama saat 7 buçuktan önce bahçeye çıkamıyorum sıcaktan. Yeterli sulamak,gölegeye almak da işe yaramıyor bazı bitkilerde.Haftasonu sürekli rüzgar vardı ama sıcak rüzgar,yaladı yuttu çiçekleri... Komşu teyzemin harika bir küpelisi vardı,mini minicik bembeyaz çiçekli,resmen bir günde kupkuru oldu. Budadık,içindeki toprağı değiştrdik çünkü sadece torf varmış saksıda,kupkuru sünger gibi birşey çıktı toprak resmen.Birkaç çelik aldım,evin içinde en gölge yere koydum çelikleri,tutarlar mı acaba? Benim küpeliler de mayışmak üzereydi,bugün daha büyük bir saksıya,eski saksıyı olduğu gibi oturtup,toprak ekledim ve suladım.Dilerim bozulmazlar.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
iyigünler benimde yeni aldığım bir küpelim var mor pembe.budama mevsimi ne zamandır ve neresinden budamam gerekir acaba? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2008
|
küpe çiçeğim ölüyor :((
selam ,manisa da yaşıyorum, dışarı çiçeği olduğunu bliyoruma am dışarısı 40 ın üstünde bir sıcaklıkta, yaprakları tuhaflaşınca bende içeri aldım ama düzelme olmadığı gibi resimdeki hale geldi. kurtarma şansım var mı? yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Dalları daha taze görünüyor tecrübem fazla yok ama kurtulur gibi inşallah kurtulur |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim İzmirde küpe saksıda çok zor, keşke bahçeye dikebilme imkanım olsaydı. Ben de bahçeli evi olan dostlarıma hediye ediyorum. Dün bir tanesi oğlumun arkadaşının annnesine, Çeşme'ye gitti![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
bunlarda benim ordan oraya taşıdığım serinletmeye çalıştığım küpelilerin hali |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Küpeler çok güzel benim çok kayıbım var. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sevim hanım kahraman maraş sıcakmı . benimde kaybım var onca emek insan üzülüyor tam büyüdü acacak derken sıcaklara yenik düşüyor saksıda olan küpelerin kurtulma şansı yok gibi .Kökleri serinletmek lazım menekşeden sonra küpeyede son noktayı koyucam . |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Haklısınız sevgili iris41,havalar çok sıcak dışarı çıkamıyoruz. Dediğiniz gibi çiçekleri tam acacak derken kayıp ediyorum çok üzülüyorum ozaman.Ama pes etmeyeceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
sıcaklar bütün küpelerimi mahvetti çoğu kurudu digerleride can çekişiyor bende her sene pes diyorum ama dayanamıyorum bu güzelliğe artık arkadaşların küpelilerini seyretmekle yetiniyorum sevgiler...![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
herkese bu sıcaklarda kolay gelsin arkadaşlar küpeleri yaşatmak için fısfıslarla geziyoruz merak ettiğim bir şey var yaşamaya devam ederse kışın da ayakta kalıp çiçek açabilir mi |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Ben iyi mi yaptım bilmiyorum ama küpemi dipten 10-15cm kalacak kadar kestim. Zaten yaprakları dökülüyordu. En son tatile gittiğimde de dönüşte iyice kelaynak gibi kaldığını gördüm. Komşum su vermişti gerçi ama sıcaklar mahvetmiş sanırım. Sizce baharda canlanır mı? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Küpe çiçeklerim |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Buda benim küpelim. Dalların kuruması yavaşladı ama durmuyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2011
|
pamuklu bit istilası
arkadaşlar benim küpeli,gardenia,mercan ağacı,selluka lara pamuklu bit dadandı köyde biberlere kullandığımız bir bit ilacı vardı onu kullandım olduğu yerde kuruttu ş.sizleri neyseki şimdi iyiler ama baya bi hırpaladı demire astığımdan dolayı hemen farkedemedim sizlerdede varsa bir yere asılı küpeli iyi bakın sonra geç olabiliyor herkese kolay gelsin sağlıklı küpeli büyütmeler |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Küpelimin kuruyan tarafını kurtaramıyorum.Tuhaftırki diğer taraf soğuklarla birlikde coşmaya başladı,çiçeklendi. Sebebini merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın paftos neden yaprak döktüğünü bilmiyorum ama benim küpem de oldukça büyümüştü. Boyu nerdeyse 1 mt civarında idi. Aynen anlattığınız gibi yaprak dökmeye başladı. Tatile gidip geldiğimde ise sadece üst kısımlarında seyrek yapraklar kalmıştı. Ben de (önceki mesajlarda yazdığım gibi) 15 cm kalacak kadar kestim. Sadece kuru dal görünümünde kaldı. 1 haftadır sabah güneşi alan kapalı balkonda duruyor. (Camlarının 2 si açık) Dün baktığımda tekrar minik minik yeşermeler gördüm. Yaprakları dökülenleri umarım atmamışsınızdır. Kesip bir deneyin derim Umarım sizinkiler de canlanır |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2011
|
Sayin a1919 cevabiniz icin cok tesekkur ederim oncelikle.Dediginiz gibi atmadim cunku kiyamadim.Ayrica bende budadim. Sizden farkli olarak ben iceriye almak zorunda kaldim cunku 3 balkonda asiri ruzgarli. Ben guvercin gubresi takviyesi yaptim bu seferde toprakta kurtlar gordum umarim sizinkiler gibi dirilirler. Gelismeleri sizlerle paylasirim |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Bu türünden yetiştiren var mı acaba? -15 dereceye kadar dayanıyormuş. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili neşride bu küpeli sıcaklara çok dayanıklı ellerinize sağlık görünümü çok güzel... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Sütü nasıl kullandınız!? |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Birde bu sütlü karışımı bitkiye nasıl verdiniz? yapraklaramı yoksa toprağa mı? |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Merhabalar, Ben küpe çiçeklerini anneannemden hatırlıyorum, bahçesindeki bir saksıda hep morlu, kırmızılı çiçeklenirlerdi. Anneannem de onları çok severdi. Ben de bu çiçekleri çok seviyorum ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sıcaklarla arası pek iyi değil. Bu durumda Antalya küpe çiçeği yetiştirmek için hiç de iyi bir yer değil (mi?)! |
|
|
|
![]() |
|
|