![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
|
merhaba ben şunu söyleyebilirim bitkinizdeki yapraklarda sararma görünüyor birde yanma var sanırım siz bitkinizi susuz bıraktınız,ben olsam yapraklarda ve dallarda seyreltme yapıp gölge bir yerde yeni filiz vermesini beklerim o şekilde kendini toplar diye düşünüyorum birde şu sorum olacak aldıgınızda bitkinin saksısı çokmu küçüktü birden büyük saksıyamı aldınız yoksa bu saksıdamı aldınız bide nerden aldıgınızı merak ettim .. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
/
Giriş Tarihi: 26-09-2007
|
Ankara/Sakarya'dan aldim. Aldigim saksi cok kucuktu ama satici degistirmeme gerek olmadigini soyledi. Baktim soluyor, ben de 1 hafta once buna koydum. Cicek boy atmaktansa kok salar diye bir endisem de var ayrica. Bugun biraz su verdim bakalim nasil olacak. Gecen hafta da cok mu su veriyorum acaba demistim. Anlamiyorum bu cicekleri |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
merhaba bitkin şaşırmış olabilir çok küçük saksıdan çok büyük bir saksıya koyduysan aşırı sulamadan bitkin çürüyordur saksı büyük oldugu için tam anlamıyla suyunuda alamamış olabilir kesin birşey diyemeyeceğim ama sen bitkinin kök yapması için onu buda şuan köke çalışmıyordur saksının drenaj deliklerini kontrol et ve suda çözünebilen gübre takviyesi yap ve bekle belki kurtarabilirsin şunu söyleyebilirim ki karşıyaka daki seralarda muhteşem küpeler var katmerli ve sarkıcı cinslerini de bulabilirsin selamlar.. CAN |
|
|
|
|
|
#4 |
|
/
|
Sevgili Can, Bugun gittim sivi besin aldim. Az once elim yanlislikla dokundu cicege ve kalan yapraklarin %95'i dokuldu. Yapraklardan birinin altinda beyaz pamuksu olusumlar var. Cok belirgin olmasa da, sanirim bu bir hastalik. Ayni sey evdeki baska bir bitkimin de basinda var 1 yildir. 2 tane yapragi kalmis. Aspirinli su cozum olur mu??? Karsiyaka dediginiz yer Ankara'da mi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Luya,yaprakların altındaki pamuksu oluşumlar hastalık değil,muhtemelen pamuklu bittir. Bununla nasıl mücadele edeceğinizi ise bitki hastalıkları ve zararlıları için yardım hattı başlığında bulabilirsiniz. Saygılar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
merhaba luya yaprakların altında ki oluşumlar sevilay hanımın dediği gibi bit olabilir.Aspirinli suyun faydası olurmu bilmiyorum ben bu durumlarda ilaç kullanıyorum ''supracit'' 1 lt suya bir kaç damla yeterli oluyor bunu ufak bir pompa ile bitkinin üzerine püskürtmen yeterli olur. Eğer bulamazsan bayer ve drt markalı bit ilaçlarıda var onların kullanımları üzerlerinde olur.Diğer bitkinede geçmiştir ve kolay yayılır önlemini acilen al..Evet karşıyaka Ankarada Yenimahallede karşıyaka mezarlığının karşısında 30 a yakın sera fidanlık ve çiçekçi var aradıgın herşeyi bulabilirsin. selamlar... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili luya; Küpeni buda ve sıvı besinden sulama suyuna karıştırıp ver umarım yeni sürgünler verir bitkini kurtarırsın.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
/
|
Ben de mi disari koysam acaba? Su an en gunessiz odanin kuytu bir kosesinde |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
tabi dışarda dursun luya gölgelik bir yerin varsa oraya bırak budadınmı küpeni |
|
|
|
|
|
#10 |
|
/
|
Budadim da umarim dogru yapmisimdir. Cikan dallari dibinden kopardim Disari birakayim o halde. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
luya çiçegin toprağa yakın kısmında ne kadar mesafe bıraktın hiç gövde kalmadımı bitkinde |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Nispet yapar gibi olmasın ama benim küpelerim pek keyiflendiler. Selahattin Bey'in verdiği MAP'ı hemen hemen tüm çiçeklerimin üzerinde denedim. Sanırım küpelerim de çok sevdi MAP'ı. Son durum budur:![]() ![]() Düzenleyen limon : 06-10-2007 saat 20:00 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-10-2007
|
Nazlıma nazar değdi.
Bu yaz annemden alıp getirdiğim iki küpelim vardı.Evimi ve yerini çok sevdi.Bende O'nu ******.Gözüm gibi bakıyordum .Adınıda "Nazlı" koymuştum."Nazlı kızım" diye hergün işten gelince seviyordum.Öyle güzel çiçeklenmişti.Ama biliyorum nazarım değdi. Nemi oldu? Hiç sormayın... Ben okuldayken kızım masayı silerken dalları kırılmış.En çiçekli ve güzel dalları. Çok üzüldüm tabii.Ama yapacak bir şey yoktu. Bende kopan dalları birkaç parçaya (20cm lik) ayırıp kendi toprağına sokuverdim.Tutarmı bilmem .Bilen varsa lütfen cevaplasın.Yani henüz kopan dalları yeşil.Annemden öyle görmüştüm.Koparıp toprağa sokuveriyordu. Heralde içime doğmuş ki iki gün önce resimlerini çekmiştim.Acemiyim ama ekleyebilirsem sizinle paylaşayım resimlerini.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-10-2007
|
İşte nazlımın resimleri |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim suda köklendirebildiğim tek çiçek küpeli, herkes cam güzelleri çok kolay kökleniyor diyor ama ben hepsini çürüttüm, 2 adet küpeliyi suda köklendirip diktim, çok kolay kökleniyor merak etmeyin, maşallah pek te güzellermiş. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Küpe çiçeğinin budama işlemleri ne zaman ve nasıl yapılıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Rica ederim ![]() Benim küpelilerim bahçede pergolanın altında korunaklı bir yerde gayet sağlıklı yaşamaya devam ediyorlar. Özellikle açık pembe olanının yaprakları çok keyifli. Kış başında bir iki çelik denemesi yaptım ama tutmadı. Baharda tekrar denerim. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Küpe Çiçeği
Alıntı:
Yazın tutmaz belki ama sonbahardan ilkbahara kadar tutması kolay olur. Diktiklerim katmersiz,dışı kırmızı,içi mor olandan.Annem küçük bir fide vermişti.o biraz büyüyünce koparıp dikiyorum. Tutturmanın zevkine vardım ama şim di başka çeşit anaçlar aramaya başladım.Malumunuz biri oldu mu daha fazlasını istiyoruz.Baharda çiçekçilerde satılmaya başlayıncaya kadar çevrede küpe çiçeği görmek de biraz zor.İnsanın kendi yetiştirdiği daha sevgili ve daha sağlıklı oluyor. Hem de uç almış oluyoruz.Böylece çiçeğimiz daha fazla dallanıp daha fazla çiçek açacak,(çoğalttıklarınızın bana faydası olmasa da) çevremizdeki meraklıları sevindirmiş olacağııııız ![]() Küpe çiçekleriniz bol olsun. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2006
|
küpe çeliği
Arkadaşlar, Ben de ilk defa iki şekilde çelik aldım.Küpe dalından aldığım çelikler tutmadı.Kök çeliği tuttu.Büyük olan orijinali diğeri de çelikten olanı... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Merhaba zor uğraşlar sonucu elde ettiğim(Canım Annem Samsun Bafra'dan getirdi sağolsun) küpeçiçeğim sürekli boya gidiyor.destek vermek için çubuk kullandım .Bir de pamukçuklanma başladı çiçeğimi kaybetmek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
İklimsiz nekadar şirinler.Çiçeklerinide görürsünüz inşallah. Merih benimde bir zamanlar küpelim vardı. Çiçeği tamamen böcek kaplamıştı. Köpeğim için aldığı bolfo marka toz ilaç vardı elimde. Veterinerlerde bulabilirsin. 1çay bardağına yarım çay kaşığı sulandırıp bitkiye püskürttüm.Böcekler öldü. Çiçeğe hiç bir zararı olmadı.Hatta bazen menekşelerimin toprağında oluşan sinek yavruları ve böcekler içinde kullanıyorum.Sonuç iyi... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Kirmizi kupeli ile kupe cicegi ayni bitki mi? |
|