![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Cemo muhteşem Allah nazardan saklasın. bir arkadaşımla konuşurken sinek ve örümceklere karşı naftalin topları koyuyormuş hic böcek olmuyormuş .bende deneyecegim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba, bahçede küpeli denemesine bu sene 3. yılını dolduracak. Bu iki renk çok dirençli kışın kararıp yapraklarını döksede baharla hemen güzelleşiyor. Onlarca küpeli iki anaçtan çelikle yetiştirdim. Yine çelikten köklenen ve henüz açmayan çeliklerimi merakla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir küpeleriniz de çok güzel Ellerinize, yüreğinize sağlık Bahçeye dikili olunca çok daha sağlıklı ve güzel gelişiyorlar ve hastalıklara karşı da dirençli oluyorlar. Bu güzelleri sadece 2 anaçtan yetiştirmeniz nasıl bir emek, sevgi ve sabırdır![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Alıntı:
o kadar kolay çimleniyorki bunu bilip satın almak çok zor geliyor. Çok sayıda arkadaşımı küpeli sahibi yaptım. Çiçekçilerdeki onlarca kırık dalları çimlendirdim. Onlar şu an tomurcukta Sizlere buluşmak için sıralarını bekliyorlar... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2011
|
çiçekli bitkiden aldığın çiçekli çelikleri köklendirmeden ektim ama sanırım tutmadı... yaprakları solmaya başladı... nasıl olcak ki nasıl ekmem gerekiyor. köklendirmelimiydim yoksa??? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
refiye Şu sıra İstanbulda cok uygun küpeliler yetişmiş alıp biraz bakımla harika küpelileriniz olur sıcaklar bastırdı celikle hic ugraşmayın bence |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
En kolay köklendirme suda oluyor. Gerçekten son 15 gündür suda çimlenme yavaşladı. Ondan önceki 3 ayda yaklaşık 2 haftada nerdeyse tamamı çimleniyordu. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2011
|
elimdeki çeliği ziyan ettim maalesef... suda çok az beklettim. sadece saksı toprak ayarlayana kadar ) köklenmeden ektim gitti...hemen yeni bir deneme daha... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bicentennial
Bir çiçek bu kadarmı güzel olur? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir başka güzel. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekrar Bicentennial. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Benol bu görüntüler beni çok mutlu etti- bir çiçek bu kadar mı güzel olur hakikaten ![]() Ona bu kadar iyi baktığın için seni tebrik ediyorum. Yüzümü güldürdün teşekkür ediyorum. ![]() Düzenleyen Jezebel : 09-07-2011 saat 23:06 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Füsun'cuğum, bana getirdiğin küpe açmaya başladı çok teşekkür ederim, canım. ![]() ![]() Bunlarda rahmetli annemin arkadaşı olan teyzemin benden çelik aşırdığını söylediği, benimkilerin kuruduğunu öğrenince getirdiği küpeler ama benden aşırmamımış, olsun çok sevindim, benimkilerin küpeleri bu kadar küçük değildi, tırnağım kadarlar, çok güzeller![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ablacığım küpelerin çok güzel o küçük beyaz çiçekli küpeden bende de var gerçekten çiçekleri çok küçük ama çok güzeller Birkaç tane de çeliklediğim ve arkadaşlardan gelenler var. İnşallah onlarda büyür de çiçek açarlar ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Fatoş hanım küpelerinizin rengi harika, özellikle 4. fotoğrafdakine bayıldım. Kışın çelik ekmiştim bende, ama açmadı küpem. Biraz daha büyümesi gerekiyor sanırım. Birde şunu sormak istiyorum, saksını büyük ister mi küpe? Kendisi fazla büyümediği için büyük saksıya geçirmedim. Bir boy büyük saksıya alsam daha iyi gelişir mi? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, sevgili arkadaşlarım ![]() Sevgili Mavisedir, bu konuda çok bilgili değilim ama bitkiniz çok küçük saksıda ise en az bir iki boy büyük saksıya aktarmalısınız ki kök sistemi topraktan daha fazla istifade etsin diye düşünüyorum, arkadaşlarımız bahçeye dikince küpelerin daha iyi geliştiklerini belirtiyorlar. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallah, biz de mi denesek, sıcaktan dolayı küpeler pazarda 1.5 lira yetişkin boyu. Saksıda belki zorlanıyordur da toprağa daha kolay uyum sağlar. Şimdilik 7 adet cengaver küpem hayatta, üçü çiçekli, dordünün çiçeğini görmedim daha ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
Küpe çiçeğimden çelik alıp bir gün suda bekledim, sonra hemen toprağa eklim. yeni tomurcuk çıkıp büyüdü ve çiçk açtı ama hala köklenmedi suya geri koysam mı ne yapsam? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk önce gövde çeliğinizi hiç kıpırdatmadan, çiçeğini kopartın. Suya tekrar koymayın, saksıyı sera ortamına alın ve gölgede dursun, her gün açar havalandırırsınız. Sıcaklar başladığı için nasıl köklenir , emin değilim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
merhaba arkadaşlar yeni üyeyim benimde bir küpe çiçeğim var ama biraz anormal şuan boyu 110 cm boyunda yakında resimleinide ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
|
gübresini suyunu güneşi iyi aldığından heralde boyuna verdi |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
iki tane küpe çiçeği dikmiştim birisini köklendirip diktim köklendirerek diktiğim 110 cm oldu diğerini köklendirmeden diktim ve biraz gölgedede kaldı fazla uzamadı ama çiçekleri şuan çok güzel. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
şimdi oldu
işte küpe çiçeğim |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Küpenizin yan dallanma yapması için, bitki 10cm.boyundayken tırnağınızla uç alsaydınız , tek dal olarak gelişmezdi Kış başı budarsanız baharda dallanma yapabilir. |
|
|
|
![]() |
|
|