![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
Küpe çiçekleri
1) ingiliz güzellerim ![]() ![]() ![]() 2) YERLİ BEYAZ ![]() ![]() YERLİ RENGİ SÜRPRİZ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Adalet hanım sizi çooook tebrik ederim ,İngiliz güzel çok güzel açmış.Benim İngilizlerde tomurçuk namına bir hareket yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zümrütü anka,ingilizleriniz iyi görünüyor inşallah çiceklerini de görürüz, ![]() ![]() Pazardan aldıklarım çok daha iyi durumdalar,gübre olarak birşey kullanıyormusunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
sevgili jezebe size ingilizlerde fide yapacam acaba çelik alsam olur mu.Beyazdanda fide üreteyim inşaalah..segili Tamaşa büzüşmelerde böcekler olabilir yaprakları incele .Böcek için ben kokusuz sinek ilacı kullanıyorum ,zarar vermiyor.Gübre olarak demir ve sıvı çiçek gübresi verdim.Demir tozunu suda beklettim 3.4gün öyle verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hepsi de çok güzel benim iki tanenin üstündede tomurcuklar var bir tanesi kırmızı mor ama diğeri süpriz olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Küpe çiçeklerim açmaya başladı.Evde ki ilk sırayı çekerken , işyerimde ki ikinci küpe çiçeğide güzel yüzünü gösterdi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bazı küpeler hemen açmayabilir tomurcukları endişe etmeyin .İşyerimde ki küpe çiçeğim 1 haftadan fazla sürmüştü. En son şişip tombik bir tomurcuk oluşunun ertesi sabahında gösterdi yüzünü . Bu arada maşallahı var küpelerinizin sevgili almira ,dudi ,kerime ,. Sevgili Jezebel in dediği gibi bu sayfa gittikçe şenleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili Jezebel .Çeliklemeye başlıyorum eldekilerden , senin ki hazır bile... Yalnız , açan küpelimin çiçekleri çok ufak .Sanki o koca bitkiden yanlışlıkla olmuş gibiler.Çiçeklerini daha büyük vermesi için yapılabilecek bir şey varmı bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Gübre ne veriyorsun bilmiyorum Ümitciğim , sevgili Adaletin bir " şerbeti " var onu denesen mi acaba ? Organik gübreyi 2 litrelik pet şişeye dolduruyor üzerine su ilave edip bir gece bekletip , ertesi gün suyuyla bitkiyi suluyorsun ![]() Çok kere benim işime yaradı bu yöntem . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ben de küpelendim birisi pembe-beyaz diğeri sürpriz açsın bakayım ne çıkacak.. Balkonum saat 12 ye kadar tam güneş alıyor koysam mı yoksa içeride mi dursa karar veremedim sulamasını nasıl yapmalıyım..Yardım ederseniz sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kenarları beyaz şeritli olan sıcağa pek aldırmadı bende de . O " Hardy " yani kötü iklime dayanıklı , soğuk sıcak onu yıldırmıyor . Küpe çiçekleri de mikroskopik gibi bir şey. Yeşimin küpesi işte o ![]() Bicentenial de yeni kendine geldi , kendisini salona aldım , baya boynu büküktü . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Fatihciğim ben 20/20/20 NPK sıvı gübre veriyorum zaten.Zararı olmuyor ölçüyü kaçırmamak şartıyla.ama çok bir faydasınıda hissetmedim doğrusu . Deneme yaptığım gübre vermediğim küpelilerim yakında ağaç olacak nerdeyse ![]() Sevgili Jezebel elimde çiftlik gübresinin yanmışı da var , yanmamışı da her ikisiyle de bir deneme yapayım . Sonucu paylaşırım . Adalet Ablamın şerbet tarifini annem yıllardır yapıyor gerçekten çok faydalı . Ama çiçeklere kullanmıyor (domates ,biber , maydanoz , soğan , tere misali sebzemsiler için ) Bakalım küpeli çiçeklerimizde ne sürpriz yapacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
bu gerçek ismi -Fuchsia Magellanica discolor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Küpe tohumdan çok zor , satın aldığım tohumlarda da hareket yok şimdilik . Bu Yeşimin tohum alamadığı için çelik getirdiği bitki . Bunca dağıttım , bonsai için köklendirdim , taş üzerinde köklendirdim 5 çelik- Bonsai over rock yapma niyetiyle . , Gayet dayanıklı . Ve püskül püskül çiçek açiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Yeşim hanımın gönderdiği küpe tohumları bende hiç çimlenmedi sizlerde çimlenen oldu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Günlerdir beklediğim küpe çiçeğim sonun da açtı işte çifte güzeller ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, Bicentenialiniz çok güzelleşmiş, bu günleri de gördük ya, gerisine Allah kerim ![]() 3*15 gübre iyi gelmiş sanki, aman dozu artırmayın, çok nazik bir konudur kimyasal gübreler. Benim rahmetli annem muhteşem küpeler yetiştirirdi, boyları bir mt. den fazla ve üzeinde yığınla çiçek olurdu(Ürgüp'de). Annem çiçeklerin dibine güvercin gübresi koyardı, önce gübreyi biriktirir, bir yıl kadar saklar, sonra onu yavaş yavaş verirdi suya karıştırıp. Nasıl güzel olurlardı anlatamam, ama ben güvercin gübresi vermeye korkuyorum, ölçüyü bilemezsem yüksek azottan üç günde bitkimi kaybedebilirim. Bu nedenle, yanmış çiftlik gübresinden 15 günde bir şerbet yapıp vermek daha güvenli görünüyor bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, bence birinciliği sizinle paylaştık ![]() Ben kendime söz verdim, artık tohumlarla uğraşmayacağım ![]() Bu mevsim 98 paket tohum çimlendiren birinin halini düşünebiliyormusunuz? Balkonda 7 tane ekilmiş viyolden başka bir şey kalmadı, onları da neredeyse atacaktım artık, Şubat 18 de ektiğim clematis tohumları. Sanki haber almışlar gibi bir süre önce çimlenmeye başladılar neyse ki. Ben de Pazar günü küpelerimi yaylaya taşıdım, orada daha mutlu olacaklar, bir kaç gündür Mersin acaip sıcak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|