![]() |
|
![]() |
#901 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Sevgili Musbet aynı sorun ben de var. Çok denedim ama, yumrudan büyüttüğüm bitkiler satınaldığım bitkiler gibi böyle dolu dolu, bodur ve kalın gövdeli olmuyorlar. Yaprakları da kocaman, gövde cılız olunca bolca kırılma olayı yaşanıyor. Ben denemekten vazgeçtim. Onları böyle kabul ettim ![]() İnce memetlerim benim diye seviyorum kendilerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Ağaç Dostu
|
Bulamayan sevgili arkadaşlarım sıkın dişinizi az kaldı, yumrular 1 aya kadar piyasaya çıkar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaç Dostu
|
Bu sitede satış başlamış.Meraklılara duyurulur. fidanlar, çiçek tohumu, sarmaşık tohumu, bonsai, kaktüs tohumu, sebze tohumu, domates, biber, meyve fidesi, şifalı bitkiler, etobur bitki, lale soğanı, nergis soğanı, saksı, plastik saksı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Valla sevgili Dilara, evde ne kadar varsa hepsinden diktim ![]() 1-3-5-7 deneme deneme... ama hangileri tuttu hangiler bıraktı inanın bilmiyorum... ![]() Çünküüüüüüü... o vakitler tam acemi olan beeennn... öyle etiketleme falan bilmiyordum. Bakacağız artık kadere ne çıkarsa ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Ağaç Dostu
|
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../622B00076.pdf Burada gloksinya yetiştirme hakkında bilgiler var.Aynı sitede iç ve dış mekan başka çiçekler için de bilgi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Ağaç Dostu
|
Şirin tüylü şeyler
Bizim bebişlerin son durumu... Paylaşmak istedim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar boyunun uzaması güneş ve vitamin eksikliğinden kaynaklıyor. Ayrıca gür olması için yumrunuzunda formu yerinde olmalı. Siz daldan yumru elde edipte yeni bitki yetiştiriyorsunuz. Yumru 1-2 sene geçip ceviz büyüklüğüne ulaşınca dediğiniz gibi olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Ağaç Dostu
|
Gloxinia'da bir sorun var sanırım, yaprakları sararıyor, ilk başta cam önündeki güneşe direkt koydum ondan oldu sandım ama aradan birkaç hafta geçti düzelmedi. Bir besin eksikliği diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz arkadaşlar? Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 17-03-2012 saat 18:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Merhabalar arkadaşlar. Bende yapraktan sera yöntemi ile bir bardak menekşesi sahibi olmaya çalıştım. Lakin çok yavaş büyüyor ama azim ve sabırla bekliyorum 1 yıldır ancak bukadar oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Ağaçsever
|
Özlem arkadaşın dediği yöntemi denerken saksının hemen dibine yani bitkiden en uzak yere çiviyi saplayın , çünkü bitkiye zarar veriyor. Bitki sallanmaya başlayınca ataşla toprağa tutturayım dedim bir, iki gün sonra baktımki demirin geldiği yer kararmış hemen çıkardım.Bilginize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Ağaçsever
|
Bardak menekşem baharla birlikte tomurcuklandı tek yapraktan bu günlere, çok mutlu ve heyecanlıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Ağaç Dostu
|
darısı başıma darısı başıma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Ağaçsever
|
Amin herkesein tatmasını dilerim çok keyifli bir uğraş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
İNŞALLAH sevgili emily bende sabırsızlıkla bekliyorum gloksinya çiçeklerinizi görmeyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Ağaç Dostu
|
Bardak menekşemde vitamin eksikliği sorununun yanında bir de böcek sorunu çıktı. Kendisiyle henüz tanışamadık ama bitkimin yapraklarını yiyor. Hem de en ortadaki yeni çıkan taze yaprakları, kenarları tırtık tırtık oluyor. Dİğer çiçeklerden ayırdım ama durumu pek iç açıcı değil. Ne olur ne olmaz diye yapraklarından seraya dikim yaptım. 911 numaralı mesajda yer alan menekşem için konuşuyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaçsever
|
Toprağını tamamen değiştirin .çiçeği saksıdan çıkarıp kök kısmını ılık suyla yıkayıp topraktan arındırıp yeni toprağa dikin bir kaçgün sera ortamı uygulayın sonra normal oda ortamına alın belki düzelir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Ağaç Dostu
|
Atacağım kendimi şu balkondan aşağı her gün 40 defa gidip bakıyorum tık yok yumrularda ne yaprak ne belirti sinirlendim gittim Metrodan bir yumru daha aldım ektim.. İlk defa başıma geldi her sene yaprak yaprak çiçek çiçek açardı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Ağaç Dostu
|
Bizim aldığımız soğanlar çürümüş, iki tane üst komşum üç tane de ben almıştım beşi birden erimiş. ![]() Sn. Mirbe, soğanı dikeli ne kadar süre oldu? Zedelemeden bir çıkarıp bakın isterseniz çürüme ihtimaline karşı. Yumru değil de artık saksılı çiçeğini alacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Ağaç Dostu
|
Artık bende pazarda saksıda alacağım.Mayıs başı gibi pazara gelir herhalde.Geçen seneden kışı atlatan olmadı.Her sene 4-5 tane alıyorum.Fakat bu sene yumruyu çıkarıp saklayacağım.İlk yetiştirdiğim zamanlarda saksıdan hiç çıkarmıyordum ve gübre filan vermiyordum.Ama hep çiçek açıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Ağaç Dostu
|
Hasta menekşemi saksısından çıkardım, soğanında bir sorun görünmüyordu ama saksısında kocaman bir solucan gördüm. ![]() Bu arada Gülsen Hanım aklımdasınız, yaprakları keserken sizin için de yaprak diktim ama sonucu bilmiyorum o yüzden başarısız olursam kusuruma bakmayın. Sizi boşu boşuna ümitlendirmek istemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|