agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1627Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-03-2007, 19:10   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2007
Bunlar evde yetiştirme değil.Kendi üretim seralarım var.resimdekiler satış amaçlı bir araya geldiler resimden bir kaç dakika sonra kamyona yüklenip gittiler..))belkide şu an evlerinizdeki çiçeklerden birileri olabilir.2005 ti onlar ama şuan 2007 versiyonları da yolda..))

richirich2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2007, 13:47   #2
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi richirich2 Mesajı Göster
Bunlar evde yetiştirme değil.Kendi üretim seralarım var.resimdekiler satış amaçlı bir araya geldiler resimden bir kaç dakika sonra kamyona yüklenip gittiler..))belkide şu an evlerinizdeki çiçeklerden birileri olabilir.2005 ti onlar ama şuan 2007 versiyonları da yolda..))
O tarladan hiç çıkmak istemezdim İnanılmaz güzeller..

Sn. richirich, yolda olanlar İzmir'e de geliyorlar mı? Geliyorlarsa nerelerden temin edebiliriz? Açıkçası deneyeceğim ama, benim yapraktan üretmede pek umudum yok.. O yüzden saksılı almak daha mantıklı geliyor..

Temin konusunda yardımcı olursanız çok memnun oluruz.. Şimdiden teşekkürler.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2007, 19:07   #3
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hfz Mesajı Göster
O tarladan hiç çıkmak istemezdim İnanılmaz güzeller..

Sn. richirich, yolda olanlar İzmir'e de geliyorlar mı? Geliyorlarsa nerelerden temin edebiliriz? Açıkçası deneyeceğim ama, benim yapraktan üretmede pek umudum yok.. O yüzden saksılı almak daha mantıklı geliyor..

Temin konusunda yardımcı olursanız çok memnun oluruz.. Şimdiden teşekkürler.
Yolda derken daha bebek sayılırlar resmini eklerim bir ara. Satışa mayısın ilk haftası gibi geliyorlar. Arkadaşlar üzülmeyin gloxinia ihtiyaçlarınızı ben karşılarım siz merak etmeyin.

masallale beğendi.
Eski 16-03-2007, 15:56   #4
hfz
Ağaç Dostu

Alıntı:
Yolda derken daha bebek sayılırlar resmini eklerim bir ara. Satışa mayısın ilk haftası gibi geliyorlar. Arkadaşlar üzülmeyin gloxinia ihtiyaçlarınızı ben karşılarım siz merak etmeyin.
Sanırım Gloxinia konusunda deyim yerinde ise 'arsız' bir görüntü sergiledim..
Mayıs'ı beklerken; Sn. arb73, sizin uyarınızla bugün Koçtaş'tan 2 li bir Gloxinia buldum.. Beyaz.. Piyasada hiç bu rengini görmemiştim.. Bayağı soğan gibi kökler. Patates gibi yuvarlak, küçük bir yumurta büyüklüğünde.. Hatta uyanmaya bile başlamışlar.. Hemen 2 saksıya diktim.. Sanırım bakıma alınan tüm çiçeklerim gibi bunların da her gün tepesindeyim artık.

Aşağıda yeni Gloxinia yumrularımı (yumru doğru mudur bilemedim ama) ve broşüründeki resmini ekledim.. Ve ümid ediyorum; minik yaprakların çıkıp büyümesini ve inşallah açtırmayı başaracağım o güzel çiçeklerinin resimlerini de eklemeyi umuyorum..

Sevgilerimle..

Eklenen Resimler

Eski 16-03-2007, 17:47   #5
Ağaç Dostu

arb73's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2006
Alıntı:
Mayıs'ı beklerken; Sn. arb73, sizin uyarınızla bugün Koçtaş'tan 2 li bir Gloxinia buldum.. Beyaz.. Piyasada hiç bu rengini görmemiştim.. Bayağı soğan gibi kökler. Patates gibi yuvarlak, küçük bir yumurta büyüklüğünde.. Hatta uyanmaya bile başlamışlar.. Hemen 2 saksıya diktim.. Sanırım bakıma alınan tüm çiçeklerim gibi bunların da her gün tepesindeyim artık.

Aşağıda yeni Gloxinia yumrularımı (yumru doğru mudur bilemedim ama) ve broşüründeki resmini ekledim.. Ve ümid ediyorum; minik yaprakların çıkıp büyümesini ve inşallah açtırmayı başaracağım o güzel çiçeklerinin resimlerini de eklemeyi umuyorum..

Sevgilerimle..
Hayırlı olsun.Güle güle büyütün.Doğru söylüyorsunuz yumrulu bir bitkiymiş.Geçenlerde bende eşimin çok beğendiği bir gloxina aldım. Paket içerisinde ağaç talaşlarının içinde olduğu için anlayamamıştım.Daha sonra paketi açtığımda aynı Sıklamen gibi yumrulu olduğunu gördüm.Güle güle büyütelim artık

arb73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 17:58   #6
Ağaçsever

Red face

Alıntı:

Sevgilerimle..
Evet bu bitki yumrulu. Yalnız resimde görünen yalın kat çiçekli gloxinia. Benim resimdekilere bakarsanız hepsi katmerli. ****** o da çok güzel ama katmerli çiçekler herzaman daha uzun süreli ve dayanıklı olur. İyi günlerde büyütün.

Eski 16-03-2007, 18:40   #7
hfz
Ağaç Dostu

Question Yalın mı?

Alıntı:
Evet bu bitki yumrulu. Yalnız resimde görünen yalın kat çiçekli gloxinia. Benim resimdekilere bakarsanız hepsi katmerli. ****** o da çok güzel ama katmerli çiçekler herzaman daha uzun süreli ve dayanıklı olur. İyi günlerde büyütün.
Sayın richirich2, Mayıs'a kadar sizi takib edeceğimden emin olabilirsiniz.
Bu arada yalın olup olmadığının farkına bile varamadım. Beyaz diye öyle sevinmiştim ki..
-Sümbülteber ve Frezya'yı saymazsak ki geçen yıl açtıramamıştım her ikisini de- Yine de ilk kez yumrudan bir ev çiçeği yetiştireceğim için çok heyecanlıyım.

Sn.Elfogi ve arb73 teşekkürler.. Bu arada Sn. arb73 Gloxinia'nızın gelişimi konusunda bilgilendirirseniz bizleri ben de benimki ile kıyaslar, varsa hatalarımı düzeltmeye çalışırım.. Ne de olsa soğanlı bitkilerde benden çok tecrübeniz var.

Eski 16-03-2007, 20:17   #8
Ağaç Dostu

arb73's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2006
Alıntı:
Sayın richirich2, Mayıs'a kadar sizi takib edeceğimden emin olabilirsiniz.
Bu arada yalın olup olmadığının farkına bile varamadım. Beyaz diye öyle sevinmiştim ki..
-Sümbülteber ve Frezya'yı saymazsak ki geçen yıl açtıramamıştım her ikisini de- Yine de ilk kez yumrudan bir ev çiçeği yetiştireceğim için çok heyecanlıyım.

Sn.Elfogi ve arb73 teşekkürler.. Bu arada Sn. arb73 Gloxinia'nızın gelişimi konusunda bilgilendirirseniz bizleri ben de benimki ile kıyaslar, varsa hatalarımı düzeltmeye çalışırım.. Ne de olsa soğanlı bitkilerde benden çok tecrübeniz var.
****** bilgilendirmeye çalışırım.Ama tecrübe konusuna gelince orası hiç belli olmaz ben sümbülteberi daha geçen sene duydum ama maşaallah siz çiçeğini bile almışsınız.)

arb73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2007, 20:01   #9
hfz
Ağaç Dostu

Angry

Alıntı:
Bugün Hatay (İzmir) pazarının orada bir çiçekçide 4 adet Gloxinia gördüm! Daha çiçek açmamışlardı..

Sn. richirich2, acaba sizinkiler mi? Yoksunuz uzun zamandır.. Sanırım işleriniz yoğunlaştı.. Umarım yine uğrarsınız buralara, gördüğünüz gibi biz hala bekliyoruz..

Eski 10-08-2011, 11:23   #10
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
mümkünse antebede gönderin nolurrr karşı ödemeli alabilirim mümkünse lütfen lütfen lütfennnn

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025