![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Beyaz olmayabilir.Sonradan renkleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben bu çiçeği normal menekşe gibi zannediyordum.Dev gibi.Çiçekleri bile büyük.Kadife çok şeker. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Benimki birden yaprakları ve tomurcukları cansızlaştı.Neden olabilir.Resmen pörsüdü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Sayın Çiçeksever Afyon 'da canlı çiçek satan bir yer nereden bulabilirim?Bildiğiniz bir yeri tarif edermisiniz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Gazlıgöl kavşağında Tarım İl müdürlüğünde ev çiçekleri satılıyor.Sera yolun kenarında bankamatiklerin arkasında,yoldan gözüküyor.Ayrıca Çrş+C.tesi pazarında çiçekçilerde var.Onbir ay,Sardunya,Gloxina vb.Geçen sene Gloxina Haziran veya Temmuz ayında vardı.Çarşıdaki çiçekçilerde de çeşitli çiçek bulabilirsin.Bir de Belediyenin arkasında Belediyenin serası varmış diye duydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
![]() Herkese merhaba Ben de bir gloxinia sahibi oldum. Nisanda onları toprağa yerleştirdim ve filizlendiler. Bir yumrudan iki tane büyük, bir de küçük gövde çıkmaya başladı.Şu anda 10 cm kadar boya sahipler.Szinkilerin resimlerine bakınca anlıyorum ki benimki biraz anormal.Her yaprak sırası arasında en az 5 cm aralık var.Gövde cok uzun ama yaprak sayısı az ve yaprakların uçları alta doğru oldukça kıvrık. Soru:Acaba bu şekilde olan bir çeşit mi var? Yoksa bu anormal şekil birşeylerin (güneş,su vb.) azlığından ya da çokluğundan mı kaynaklarıyor? Ne yapmalıyım sizce, tecrübeli arkadaşlar lütfen yardııım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Bir fotoğraf ekleme imkanınız var mı acaba? Uzman üyelerimiz umarım yardımcı olacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım çok teşekkür ederim, Direk güneş ışığı almıyor fakat ışık alıyor, afrika menekşelerimle aynı yerde duruyor, onlarda bozulma yok ama gloxiniam bu durumda. Toprakta genelde nemli kalıyor. Bugün bozulan tomurcuk ve dalları budayıp beklemeye başlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım'ın söylediklerini yaptım ama sonuç değişmeyecek gibi. Bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum ya ben bu siteye bayıldımyaaaa bende busene ilk kez bu çiçeğe sahip oldum ne renk açıcak bilmiyorum ama tomurcuk daha resimlerini görünce bayıldım iyiki bu çiçeyi almışım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
C.tesi günü pazarda 3,5-4 ytl ye 5-6 renk gloxina vardı.Vallahi ben Ankaradan Koçtaştan 8 Ytl ye 2 tane yumru almıştım.Daha 4-5 yaprak çıkardı.Hazır almak daha iyi.1-2 gün sonra benim ve pazardaki gloxinaların resmini ekleyeceğim. Benim avatardaki gibi renkte olanı açmak üzere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
![]() Buda benim kızım Birde mor vardı o mefta oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Penelophe sizinki düzeldi mi? Benimkinde yine tomurcuklar çürümeye başladı.Bu çok nazlı bir çiçek galiba. Çok sevdim ama üstüne düştükçe mi yapıyor ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Bence bir tane almanı tavsiye ederim.Çok şeker.. Yalnız biraz nazlı.. Bakabildiğin sürece baya bir ömrü var sanırım.Çiçekli dönemi var. Sonra kışın dinlenme dönemi var.Sayfa birde baya açıklayıcı bilgiler var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hiç tomurcuk kalmadı ![]() ![]() Bu yıl aldığımı attım balkona, arada suladım deli gibi çiçek açıyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Üzülme sen elinden geleni yapmışsın. Birde bazen deneme yanılma oluyor. Bir daha ki sefere daha güzel olur mutlaka. Sevgiyse sevgi gösteriyorsun zaten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
öbür türlü yumruyu dışarıda muhafaza edemiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeksever sulamayı hergün mü yapıyorsunuz.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Gloxinia yaprağından köklendirme
Gloxinia yaprağından köklendirme çalışmam.İki hafta önce suya koymuştum yaklaşık 5 gün önce kökler meydana gelmeye başladı.Yapraktan üretmek isteyen arkadaşlara duyurulur. Bu arada yaprakların saplarını uzun budayıp suya koymayın çünki bende bu durumda olan yapraklar henüz köklenmedi,sanırım kısa olanlar daha çabuk kökleniyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda yaprak sapı uzun olanlar henüz bir gelişme olmadığı gibi sap ucundan çüreme yapmaya başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|