![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() Dallar için de Mum Çiçeği gibi saksıya bir çubuk yerleştirip, hırpalanmayacak şekilde bir kaç yerden bu çubuğa bağlayarak destek yapabilirsiniz.. Geçen yıl annem de boyu çok uzadığı için kırılmasın diye aynı şeyi yapmıştı.. Çok işe yaradı.. Bu arada köklendirdiğiniz dalın resimlerini koyarsanız çok seviniriz.. Merak ettim çok.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tebrikleriniz için teşekkürler. Yaprak **** dalları köklendirmek için hiçbir zaman özel bir işlem yapmadım, sadece suya koydum, aydınlık ve ılık bir ortam sağladım o kadar. Çubuklu öneriniz için teşekkürler eminim işe yarayacaktır. En kısa zamanda fotoğraflarını eklemeye çalışacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Sn. richirich2, acaba sizinkiler mi? Yoksunuz uzun zamandır.. Sanırım işleriniz yoğunlaştı.. Umarım yine uğrarsınız buralara, gördüğünüz gibi biz hala bekliyoruz.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
İlginç.. ![]() Yumrulu bir bitki.. Bu köklenen daldan nasıl büyüyüp gelişecek merak ettim.. Acaba kök yumruya mı dönüşecek daha sonra? Bu yıl ben de deneyeceğim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yumrulu olduğundan, çiçeklenmeden sonra bitkiyi dinlenmeye alıyor musunuz? Yani tamamen kurumasını sağlıyor musunuz? Yoksa yaşatıyor musunuz? Köklenen dalı ne zaman almıştınız? Bizim yeni diktiklerimiz daha o kadar büyüyemedi çünki.. Annemin geçen yıl tamamen ölmeden cılız yaşayan Gloxinia'ları var.. Hafta sonu göreceğiz ne durumda olduklarını.. Acaba budama yapabilir miyim diye soruyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizde çiçeğinizin durumuna göre budama yapabilirsiniz. Eğer yeni filizlerini yaprak diplerinden değilde yumrudan verdiyse işiniz çok kolay, ama yaprak diplerinden verdiyse karar size kalmış. Yapraklar uygun ortam sağlanırsa her mevsim kökleniyor. (kesinlikle denedim) Ama dallar konusunda henüz o kadar tecrübeli değilim. Bol şanslar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevil, Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. ![]() ![]() ![]() Tekrar teşekkür ederim samimi ve ilgili olmana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar; Bu akşam Kipada çiçek reyonunda üzerinde beyaz beyaz top gibi tomurcukları olan bir çiçek gördüm. İlk defa gördüm bu çiçeği (tomurcuğu) ama tomurcukları çok büyüktü ve bundan kimbilir nasıl bir çiçek açar diyerek aldım koydum sepete. Gloxinia ![]() Henüz alalı bir saat olmadı hemen girdim siteye şöyle bir araştırdım, birde baktım burası var ![]() Benim çiçek biraz halsiz bir çok yaprağı kırık, baktım reyonda başka yoktu, şansım buymuş demek ki deyip aldım. Ezik ve kırık yaprakları budayacağım. Yapraktan çoğaltmak çok zor demişsiniz. Yinede deneyeceğim belki muaffak olurum. En kısa sürede resimlerini eklerim.. Alır almaz girdim siteye, biraz panik yaptım sanki.. Saygılar. Düzenleyen Penelophe : 14-05-2007 saat 21:38 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2007
|
Bir süre önce çıkmıyor diye mızmızlandığım gloxiniam şimdi serpilmeye başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah, maşallah... ![]() Benimki de yapraklarını taşıyamıyor.. ![]() ![]() Sevgili Arb73, senin Gloxinia nasıl? Tomurcuk yaptı mı? Merak ediyorum seninkinin rengini de.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Salata yapar yeriz.Hem budanmış olur. ![]() Destek yapmanız gerekiyor.Dikkat edin Boğumdan kırılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimkinden de çok yaprak çıktı bir tanesi sağlamdı (arada kaynamış oda) onuda bardağa suya koydum , belki çoğaltabilirim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() Bugün güzelce destekledim Sevgili Elfogi.. ![]() Qxyl, Senin Gloxinian da çok güzel görünüyor.. Artık açtığında da resmini koyarsın gözlerimiz bayram eder.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Maşallah nazar değmesin çiçeklerinize, bol bol tomurcuk yapmışlar. Benim Gloxinia nın son durumu böyle üzerinde sizinkiler gibi tomurcukları var ama fotoğrafta pek belli olmamış, yapraklar çok sık arada görünmüyorlar. Tomurcukların açmasını bekliyorum.Herhelde 1 haftaya açmış olurlar,sizin gibi bende merakla bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili Arb73, Fazlasıyla arsız görünüyorum artık sanırım.. Her gördüğünü iste, her gördüğünü iste.. ![]() Bahsettiğim yaprak benim Gloxinia'ma ait.. ![]() ![]() Malum geçen yıl çoğaltmayı başaramamış arkadaşlar. Ben de merak ediyorum bakalım biz başarabilecek miyiz? Nasıl olsa deneyebileceğimiz bir Gloxinia'mız var artık.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Bir yaprakçığın lafımı olur ne kadar isterseniz.Peki o zaman şöyle yapabiliriz, siz oradan ben buradan bir deneyelim,bakalım başarılı olabilecekmiyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
mevsime göre hark ediyor tam sebze fidanları dikilirken tutuyor tavsiye ederim deneyin tam mevsimi ben menekşelerle 5 senedir uğraşıyorum hermevsim bıkmadan yeniden ektim ilk 3 sene başarısız oldum ama şimdi bisürü menekşem oldu zamanla bakımını öğreniyor insan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ne renkler var Katmerli olarak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimkide açmıyordu, yapraklarını kopartıp, çiçekcosturan verdim tam 1 haftada süper çiçeklere sahip oldum , önceki sayfalara bakarsan benim beyaz mekşemle olan maceramı resimleriyle görebilirsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
kapım her zaman açık ben bazen yapıyorum birinin penceresinde istediğim menekşeler olursa utana sıkıla gidiyorum bi yaprak istiyorum biraz aptallık oluyor ama ya bu ebruliler el emeği tamamen inanılmaz renkler çıkıyor denedim bakalım ***. tutar aşılarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|