View Single Post
Eski 02-05-2007, 23:47   #98
sevil
Ağaç Dostu

sevil's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hfz Mesajı Göster
Sevgili Sevil,

Yumrulu olduğundan, çiçeklenmeden sonra bitkiyi dinlenmeye alıyor musunuz? Yani tamamen kurumasını sağlıyor musunuz? Yoksa yaşatıyor musunuz? Köklenen dalı ne zaman almıştınız? Bizim yeni diktiklerimiz daha o kadar büyüyemedi çünki..

Annemin geçen yıl tamamen ölmeden cılız yaşayan Gloxinia'ları var.. Hafta sonu göreceğiz ne durumda olduklarını.. Acaba budama yapabilir miyim diye soruyorum.
Fotoğrafta görülen dal geçen seneden, önceki senelerde İstanbul'da olduğundan tamamen kuruyup, kışın dinlenebiliyordu. Geçtiğimiz yazı Fethiye'de geçirince şaşırdı tabi, kurumadı, üstelik sonbaharda (kasım gibi) tekrar çiçek açtı. Ve ben mart ayında kalan tüm dalları ve tabi yaprakları budadım. Yapraklar da dallar da köklendi, yapraklar daha çabuk köklendi hatta yumruları oluştu desem yeridir. Saksıda kalan yumrularda yeni filizler verdi. Size köklenen yaprakların ve yeni filizlerin de fotosunu yollamak isterdim, ama şuan onlar Fethiye'de ben İstanbul'dayım.

Sizde çiçeğinizin durumuna göre budama yapabilirsiniz. Eğer yeni filizlerini yaprak diplerinden değilde yumrudan verdiyse işiniz çok kolay, ama yaprak diplerinden verdiyse karar size kalmış. Yapraklar uygun ortam sağlanırsa her mevsim kökleniyor. (kesinlikle denedim) Ama dallar konusunda henüz o kadar tecrübeli değilim.

Bol şanslar dilerim.

sevil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön