![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Alıntı:
Köklendirmede böyle.Hem mum çiçeğide suyu sevmez ama oda suda köklendiriliyor misal ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Deneyip görmekte fayda var.Tecrübe etmiş olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Alıntı:
Bu arada bardak menekşleriniz çok güzeller ben de temin etmek istiyorum ama burada bu çeşit menekşeyi fazla bilen yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
İşte kıyı bölgeleri bu yüzden çok seviyorum (nerdeyse bütün bitkiler de öyle) İçanadolu da yetiştirmek problem olur mu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Kısalar her zaman tutuyor.Benim uzun saplı olanlarda çürüdü.Kısalar da kalalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Teyzem aynı afrika menekşesi gibi güneş gören bir cam önünde kışlar dahil üç yıldır bakıyor bardak menekşesine, çok da güzel büyümüş. Deneyebilirsiniz bence.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arb73, ben de sapını uzun bırakmıştım yaprağı suya koyarken. Sizinkini görünce kestim hemen. ![]() Bu arada Gloxiniam çiçeğini açtı. Beyaz ve yalın. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Haf güle güle büyüt beyaz ayrı bir güzel.. Benim tomucukların bir kısmı açmadan çürüyor.Bu neden ki ? Offf ya offf Çokmu üstüne düşüyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
HFZ hn. çiçeğinize maşallah diyelim.Benim Gloxinia da diğer arkadaşların başına geldiği gibi hemen hemen bütün tomurcuklarını döktü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Elfogi, Arb73, Çok üzüldüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim.Rengi uçları beyaz içi vişne rengi ve yalınkat.Şu an kendi bilgisayarımdan yazmadığım için fotoğraf yükleyemiyorum.Bir ara fotoğrafını da yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Sevgili Arb73, öyle bir renk hiç görmedim... Bir an önce resmini görmek isterim. Hatta daha ileri gidip bir yumrunuza talip olmak isterim. ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz? Çok mu ileri gittim? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Benim Gloxinia'nın fotoğrafları. ![]() ![]() http://img165.imageshack.us/my.php?i...esim008sn5.jpg http://img185.imageshack.us/img185/2703/resim002hx5.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Sevgili Arb73, Gerçekten çok güzelmiş. Allah nazarlardan saklasın.. Ayrıca beni düşündüğünüz için de çok teşekkür ederim. Anneciğime tüm renklerinden aldım. İnanılmaz seviyor onları. Annem mutlu, Gloxinialar mutlu.. ![]() ![]() Sevgili Adabayrakoğlu, Aynı menekşe gibi.. Az suyu seviyor, bol ışık seviyor. Hatta anneminkiler sabah güneşi bile alıyorlar. Ayda bir de size verdiğim Hümik Asit ile bir vitamin kullanırsanız eminim sorun yaşamazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda bu haftasonu Bursa'da Gloxinia buldum. Önce Kipa'ya gittim fakat orada ne kadar üzüldüğümü anlatamam sizlere. Çiçekler perişan haldeler. Susuzluktan yapraklar ölmüş, kaktüsler saksılarından düşmüş, menekşeleri çürütmüşler üstlerinde minik sinekler uçuşuyordu. Orada paramparça olmuş bir gloxinia gördüm. Dayanamayıp kopmuş olan yaprağını aldım. Eve gelip suya koydum. Bu kadar bakımsız kalmış halde oluşları beni çok üzdü. Şikayet maili göndermeyi düşünüyorum Kipaya. Daha sonra da semt pazarında bir çiçekçide denk geldim gloxinia'lara ve hemen iki tane aldım. Yaprakları çok kırılgan dedi çiçekçi. En hafif rüzgarda bile kırılıyor. Şimdi gözüm gibi bakmaya dikkat ediyorum. Umarım sağlıklarına kavuşurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Güle güle büyütün çiçeğinizi selenn Hn.Yaprakları gevrek yapılı olduğu için evet doğrudur kolayca kırılıyor.Ama kırılsada üzülmeyin hemen suya koyun köklendirme şansınız var.Nitekim evimde benim kaza ile kırılmış 3-4 köklenmeyi bekleyen yaprağım var bu durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Bende çok sevdim.Ama her aldığım birkaç gün sonra çürüdü.Sanırım aldığım yer çok sulama yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Elfogi, Çiçek çürüse bile soğanı yaşıyor. Hemen suyu tamamen kesip toprağı kurutun. Toprak iyice kuruduktan sonra soğanı dikkatlice çıkarıp bakın. Soğanı bu şekilde önümüzdeki yıl için kurtarma şansınız olabilir. Sevgili Arb73, değiş-tokuş güzel fikir.. En azından daha rahat isteyebilirim sizden her çiçeği.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arb 73; Evet kırılmış olan 2 yaprağı suya koydum ben de. Bu arada 282 no'lu mesajımda Kipaya çiçeklerin bakımsızlığı sebebiyle şikayet maili atacağımdan söz etmiştim. Dün sözkonusu maili gönderdim. Bu sabah mağaza müdürü telefon ederek özür diledi. Duyarlılık için teşekkür etti. Çiçek reyonu için ayrı bir personel görevlendireceklerin bahsetti. En azından dikkate almalarını sağlamış olduk. Umarım daha duyarlı olurlar. Sizlere de bilgi vermek istedim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|