![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Alıntı:
Çok uzun senelerdir gloxinia yetiştiriyorum ama bu bitkiyi tohumdan yetiştirmek ayrı bir başarıdır. Ben topladığım tohumları iyice kuruttuktan sonra, ocak ayının ikinci haftasından itibaren geniş bir kaba serpiştirip üzerini streç film ile kapatıp güneş gören cam önüne yerleştiriyorum, bu işlem sonucu ortalama bir ile iki hafta sonra filizler meydana geliyor ve yavaş yavaş streç filmi kaldırmak gerekiyor. Havalar iyice ısınana kadar ( hazirana kadar mesela ) oldukları yerde kalabilirler ama tohumları ekerken sık ekmemeye çalışın her biri beşer cm birbirlerinden uzak olsalar yeterli, eğer çok sık olurlarsada seyreltme işlemi yapılmalı. Genç fideler ikişer yapraklarını verdikten sonra dozaşı azaltılmış azot oranı yüksek bitki besini ile takviye yapmak faydalı olacaktır ama elinizde yoksa yapmasanızda olabilir. Eylül ayının 10undan itibaren küçük fideler kış uykusuna yatmadan önce minik bir kaşık yardımı ile çok büyük olmayan esas saksılarına şaşırtılıp normal bakımlarına devam edilebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|