View Single Post
Eski 26-08-2014, 03:24   #1376
redbullah
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Sayın Redbullah hocam, ektiğim tohumlardan geriye sadece 5 fide kaldı çıkan bütün fideler aşırı sıcağa dayanamadı ve öldü bu 5 fide de sıcağı atlatabilirse bu ay son zaten inşallah yaşayacaklar... Sanırım iklim itibarı ile tohumları geç ektim çıkan fidelerin gelişme dönemi buranın en sıcak günlerine denk geldi ve aşırı sıcak ve nemli havaya dayanamadılar... Bende kalan tohumları önümüzdeki yıl ekersem çıkarlar değil mi.
Satın aldığım 3 gloxsinyanın durumu iyi çok şükür yavaşta olsa sürekli çiçeklenip beni mutlu ediyorlar...
Herkese selamlar sevgiler iyi günler.
Sayın Eceyıldız,Gloxinia'larının başına gelenlere üzüldüm.Ölümlerine neden havanın sıcağı veya nemi değildir.Bu bitki zaten nemli ve sıcak ülkelerin bitkisi.Genelde çürümelerinin sebebi aşırı sulama veya bulundukları toprağın çok su tutması oluyor.Bence sulamayı azalt veya bir müddet kireçsiz su ile fıs fıs yaparak sula.Ancak fazla olmasın.Birde ölen fidelerle aynı kapta veya su kabında bulundurma.Hepsinin saksısıda,su kabıda ayrı olsun.Hatay çabuk ısınıyor.Aralığın sonlarında bile eksen tohumlar yeşerir.Seneye birde öyle dene.Bu beş fideyi kurtarırsan,önümüzdeki yıl onlardanda kendin tohum alabilirsin.Hatta senin diğer üç gloxinianla karıştırıp çok değişik türler çıkarırsın.Şu anda elindeki tohumları,küçük bir naylona hava almıyacak bir şekilde sar,hatta bantla,buzdolabının sebzeliğine bir kenara koy.
Bol çiçekler,bol,bol mutluluklar...

redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön