![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Sayın Eceyıldız,dikilen yapraktan çıkan bu sürgünler esas köklendirilmek istenen kökün gelişimini yavaşlatır.Ben olsam onları temizlerdim.Ama illa onlarıda yetiştireceğim diyorsanız,ana yapraktan enine bir şekilde keserek sürgünlü bölgeyi ayırın.Keserken ana damardan çıkan yan damarlara mümkün mertebe zarar vermeyin.Kesim işlemi düz değilde yanlara açılan damarların üst kenarları boyunca geniş açılı "V" şeklinde olsun.Kestiğiniz yere çürümemesi için,kömür tozu veya kükürt sürün.Kestiğiniz yerle sap arasında kalanları temizleyin.Kesilen parçayı sürgünler üste gelmek üzere yarım santim derinliğe bir saksıya dikin.Üzerlerine direk su vermeyin.Saksının kenarından toprağı nemli tutacak kadar olsun.Şu halleriyle daha kökleri yoktur ama o küçücük yumruları en kısa zamanda kök yaparlar.Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2013
|
fotoğraf çekiyorum sevgili redbullah ama sanırım makinanın azizliğinden olsa gerek ssayfaya yükleyemiyorum. yapraktaki yumrular büyüyor hızla. diptende minik yapraklar belirdi bile. birkaç tanesini tavsiyenize uygun biçimde dikeceğim. umarım başarılı olurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sayın Redbullah hocam, ektiğim tohumlardan geriye sadece 5 fide kaldı çıkan bütün fideler aşırı sıcağa dayanamadı ve öldü bu 5 fide de sıcağı atlatabilirse bu ay son zaten inşallah yaşayacaklar... Sanırım iklim itibarı ile tohumları geç ektim çıkan fidelerin gelişme dönemi buranın en sıcak günlerine denk geldi ve aşırı sıcak ve nemli havaya dayanamadılar... Bende kalan tohumları önümüzdeki yıl ekersem çıkarlar değil mi. Satın aldığım 3 gloxsinyanın durumu iyi çok şükür yavaşta olsa sürekli çiçeklenip beni mutlu ediyorlar... Herkese selamlar sevgiler iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Alıntı:
Çok uzun senelerdir gloxinia yetiştiriyorum ama bu bitkiyi tohumdan yetiştirmek ayrı bir başarıdır. Ben topladığım tohumları iyice kuruttuktan sonra, ocak ayının ikinci haftasından itibaren geniş bir kaba serpiştirip üzerini streç film ile kapatıp güneş gören cam önüne yerleştiriyorum, bu işlem sonucu ortalama bir ile iki hafta sonra filizler meydana geliyor ve yavaş yavaş streç filmi kaldırmak gerekiyor. Havalar iyice ısınana kadar ( hazirana kadar mesela ) oldukları yerde kalabilirler ama tohumları ekerken sık ekmemeye çalışın her biri beşer cm birbirlerinden uzak olsalar yeterli, eğer çok sık olurlarsada seyreltme işlemi yapılmalı. Genç fideler ikişer yapraklarını verdikten sonra dozaşı azaltılmış azot oranı yüksek bitki besini ile takviye yapmak faydalı olacaktır ama elinizde yoksa yapmasanızda olabilir. Eylül ayının 10undan itibaren küçük fideler kış uykusuna yatmadan önce minik bir kaşık yardımı ile çok büyük olmayan esas saksılarına şaşırtılıp normal bakımlarına devam edilebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bol çiçekler,bol,bol mutluluklar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Buda bu sene kendiliğinden özensiz bir şekilde tohumdan yetişen bir gloxinia tam ayrı bir saksıya alınabilecek büyüklükte. Örnek olması için paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lusoari ve Sayın Redbullah bilgilendirme için çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
mucize meleğim
iki farklı gloksinyayı verev keserek iple bağladım. kökler yumrular belirdi ve iki yaprak birbirine kaynamış durumda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
İyi akşamlar. Bir ay kadar önce satın aldığım bardak menekşem günden güne sararıyordu, bu gün sulamadan önce toprağın saksıdan dağılmadan çıkacağını farkedip çıkarttığımda toprakta solucanlar ve ince beyaz kurtlar gördüm. Sizce toprak değişimi yapmalı mıyım ? Solucanları çiçeğe zarar vermeden yok etmenin bir yöntemi var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Gloksinyalarımın tomurcukları kuruyor Redbullah hocam Sayın Lusori ve bu konuda bilgi sahibi olan değerli dostlar yardımınıza ihtiyacım var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mutlu,sağlıklı günler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tekrar teşekkürler iyi günler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başarılar,mutluluyklar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Redbullah bey cevap icin tesekkurler.burdan cevap gelmeyince topragini soyle bi kurcaladim ve bite benzer bocekler vardi.aldim ciceklerimi suyun altina sabunla yikadim.ancak bir meneksemi kurtarabildim cunku digerlerinin govdesi tamamen kudu.yeni cikan yavrular da sabuna ve bite benzettigim bocege dayanamadilar.saglikli sandigim meneksemde de bocekler vardi.onu kurtarabildim.ancak iki menekse kaybettim cok uzgunum ![]() Kurtardigim meneksede dipten gelen iki tane yavru var onlari nasil syirabilirim bilemedim .ne onerirsiniz ? O uzuuun uzuuuun uzananlar yavru ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Sabun kullanimini atercih etme sebebim afrika menekselerine olan ilgimden geliyor. Sinek bocek vs olunca sabunla yikamak iyi geliyordu.arap sabunu da var evde ancak once normal sabunla yapayim gecmezse arap sabuniyla yaparim dedim.ilk 15 gin sinek yoktu.ancak bir aydir gormedim gloxinalarimi.saksi degistirmedim..evine donunce iyice yikayayim.. Su uzuun uzunlar yavru farkedemediniz sanirim o pembe saksi bos ve uzerinde duran yavrulardan biri. Bu sekilde sanki heran kirilacakmis gibi duruyor.ancak kirip dikersem yavruyu kaybederim sanirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başarılar,mutluluklar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
meleklerim
bunlar meleklerimin son hali. yapraktan çıkan sürgünü koparmaya kıyamayınca oda teşekkür etmek için tomurcuk açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
ikiz kızlar
bunlarda iki yaprağı iple bağlayıp çimlendirdiğim meleklerim. iki gövde kaynadı ortak yumrular verdi. bu sürgünlerde o yumruların mucizeleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Masallale,hani şu kaynaştırdığınız iki yaprak varya.Yanılmışta olabilirim,galiba üzerlerinde beyaz beyaz görülenler Trips.Bir mercekle inceleyin.Şayet öyleyse tüm çiçeklerinizi sarar ve kurutur. İyi günler diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
![]() evet redbullah bende hastalık sanmıştım yapraktaki beyazlıkları ama çimlenmesi için bıraktığım kaptan su değen yerler o şekilde kireç kalıntısı olmuş malesef. Mersinde sular aşırı kireçli ve ben musluk suyu katmıştım çimlendirme kaplarıma. Tırnakla kazıtınca çıkıyo ama yaprak zedeleniyo diye ben öyle kalsın dedim artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Redbullah hocam cevap ve bilgilendirme için teşekkürler... Haşlanmış yumurta suyunu sürekli kullanıyorum zaten yarından sonra 15 günde bir menekşe gübresi ve koyun günresi vereyim o zaman... sanırım benim gloksinyaların birinde trips var bununla nasıl mücadele edeceğim, Çok üzülüyorum. Yarın fotosunu çekeyimde görün sizde fikrinizi söyleyin. Düzenleyen eceyıldız : 28-09-2014 saat 18:26 Neden: eksik metin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buraya linkini verdiğim iki video tanımanı sağlıyacaktır. Bu link sitemizdedir.http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/28224.htm .Kırmızı örümcekle mücadelede çeşitli ev yapımı ilaçlar anlatılmaktadır. Bu linkte ise yine böcekler için çeşitli ilaç tarifleri vardır.http://www.cine-tarim.com.tr/dergi/arastirma02.htm .Bunların içinde Trips için olanlarıda var.Hiç bir şey bilmiyorsan,20-30 tane içilmiş sigara izmaritini filtresiyle birlikte bir litre suda 24 saat beklet,Süzdükten sonra bu suya 1 tatlı kaşığı deterjan,bir tatlı kaşığı evlerde olan dikiş makinesi v.s de kullanılan Singer yağları vardır ondan,bir tatlı kaşığıda şayet varsa ağız gargarası(Olmasada olur)karıştır.Bu belki sert gelebilir.Önce bir litre suya bu karışımdan bir su bardağı koyarak fısfıs la bitkinin her tarafına sık.Birazda toprağına sık,köke,yumruyada ulaşsın.Bu karışımı su bardağına alırkende,fısfıs kabına koyduğundada,fısfıs ile sıkarkende devamlı çalkala,koyduğun yağ üste çıkmasın.Kolay gelsin. Mutlu,bol çiçekli günler dilerim.. Düzenleyen redbullah : 29-09-2014 saat 03:24 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için sayın redbullah, bu sabah inceledim çok şükür trips **** kırmızı örümcek değil pamuklu bitmiş... çiçek sapında gördüm hemen o çiçeği kopardım ve kalıntıları temizledim... inşallah bir daha olmaz neyseki pamuklu bitle mücadele kolay ve ben bu konuda uzmanlaştım sayılır ![]() Tekrar teşekkürler size de mutlu günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
merhabalar afrika menekşesi nasılbir toprak yapısı sever ?.teşkkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Merhabalar.nasil olduysa o mrnekseleride kuruttum.sonra bi topragini yokladim patatesi vardi.nemli tuttum ve 5 yeni gepegenc yavrum oldu ![]() Sunu merak ediyorum patatesi suanda yariya bolsem uzerindeki yavrular kururmu yoksa onlari ayirip cogaltmis olur muyum ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Bardak menekşesini yeni aldım aldıgımda sorun yok gibiydi ama çürüme başladı dallarda ne yapmam lazım yardım lütfen ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Sevgili peris fotograf atarsaniz tecrubeli arkadaslar bi yorumda bulunacaklardir.. Bunun yanisira topragi ve yapraklarini dikkatlice kurcalayin sinek bocek benzeyi canlilar var mi diye.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Ben bu sekilde birlestirdim.memlekete gidecegim icin.. 15 gundur mutlu mesut yasiyolar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar benim Gloksinyalar uyanmaya başladı çok sevinçliğim, inşallah hepimizin gloksinyaları sağlıklı ve güzel çiçekler verir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|