![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sevgili musbet bende 3 saksıdan 1 tane kaldı hep çiçekleri açmadan çürüdü 1 saksıma sürekli yağmur suyu kullanıyorum bakımlarını nasıl yapıyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
2 yaşında br kızım var ve şimdide 2 aylık hamileyim hiç vaktim yok suratlarına bakmıyorum desem yeridir ![]() sadece yumru ekim mevsiminde güzelce bahçe toprağı, çok iyi yanmış hayvan gübresi, torf ve çok az kum katarak bir karışım hazırlayıp yapraktan ürettiğim irili ufaklı bir sürü yumruyu ektim ve dirak gün ışığı almayan bir cam önüne yerleitirdim aklıma geldikçe suladım. ektiklerimin hepsi yeşerdi hatta bir kaçını fazla sulamaktan kaybettim ama kalanlar yetti şükür eşe dosta hediye verdim çoğunu. şuanda varsa bardakta kalan şişe suyuyla yoksa çeşme suyuyla suluyorum çoğunlukla sulamayı unutuyorum. Bence bu çiçek torfu çok sevmiyor, torf çok su tutuyor ve fazla su yumruları çürütüyor. pazardan aldığım çok güzel bir türün toprağını değişmedim ve sulama ayarını iyi yapamadığım için 15gün sonra öldü gitti. benden bu kadar umarım işinize yarar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
arkadaşlar bu menekşelerin yumruları nasıl oluyor. yaklaşık bir ay önce aldığım bardak menekşelerimin üstündeki çiçekler daha açmadan kurumaya başlamıştı şimdi baktım dallarıda kuruyor saksını çıkardım çürüme falan mı var diye toprak tamamen kök doluydu ve yumru falan da yoktu. ama sonradan fark ettim toprağın içinde turuncu gibi minik minik toplar vardı. ne olduklarını anlamadım böcek yumurtası falan mı acaba yoksa yumrular böylemi oluşuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Emeğinize sağlık, olmayan uykumu hepten kaçırdınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Alıntı:
Bendeki renklerde sizdekinden farklı değil, resimleri gördünüz. Yapraklar biz dizi aksilik sonucu çok fire verdi ama her isteyene göndermeye çalışacağım. Hiç sahip olmamış ve ulaşamayan arkadaşları bir aradan çıkaralım istiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sayın glcn06 Büyük ihtimalle yumru çürüdüğü için yumruyu görememişsinizdir. o minik mimik şeylerde yumru değildir, yumru yaklaşık ceviz büyüklüğümde patatesimsi bir oluşumdur. Düzenleyen musbet : 03-08-2012 saat 11:47 Neden: eksik yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Sevgili Canan bende uzun zamandır aramama ve tüm çabalarıma rağmen bu güzelliklere bir türlü kavuşamadım.Mümkünse banada yavrulardan gönderebilirseniz sevinirim, hatta alıp gönderme şansınız varsa ücretinide gönderebilirim. Bol çiçekli günler. Sevgilerle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Merhaba, Suda köklendirdiğim gloxiniamın resmini ekliyorum sizce bu sıcakta diksem tutarmı evim 33-34 derece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
|
benim aldığım menekşelerin ikisinde de böyle yumru yoktu. zaten ikiside malesef çürüdü. ben balkon içinde yumrulu diye bazı çiçkler aldım onlarda da yumru yoktu onlarda hemen çürüdü. kafam çok karıştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
mesajı geç gördüm kusura bakmayın, daha önce böyle bir şey yapmamıştım ama madem ulaşamamışsınız Bauhaus bana çok yakın, orada yatıp kalkıyorum desem yeridir. Fakat sadece mesajımdaki türler var, tanesi 4.90 dan. Pakette yumru var mıydı bakmadım, siz yumru mu fide mi istiyorsunuz? Bitki çıtır çıtır bir şey, poşette eve bile zor getirdim ama zorlarsak pamuklara sarar gönderirim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İkinize birlikte sorup yanıt almak istiyorum.İlk kez tanıştığım gloxiniamı 10 gün önce aldım, sağlıklı bol tomurcukluydu, ışık alan yerde ve toprağı kurumadan sulamadım, ancak tomurcuklar biraz irileşip açma aşamasına gelince önce sapı kahverengileşiyor sonra boynunu büküyorlar.yapraklarsa çok gür ve sağlıklı, acaba dış yaprakları azaltmam gerekir mi ? Bu durum umarım bitkinin ortam değişikliğiyle strese girmesinden olmuştur. Ne yapmam gerek, bir de sonbaharda suyu tamamen kesip bitkiyi budayacak mıyız? Tam anlayamadım. Sevgiyle kalın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
![]() benim menekşelerimde sizin dediğiniz gibi oldu ve tamamen çürdüler. suyun kloru ile ilgili olabilir demişti bazı arkadaşlar ama dinlenmiş su ilede suladım bişey değişmedi. umarım siz kurtara bilirsiniz. Düzenleyen glcn06 : 14-08-2012 saat 13:29 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
|
Biraz nazlı bir çiçek.Ben 1 saksıyı eve aldım.Diğerleri bahçede elme ağacının gölgesinde saksıda duruyor.Şu anda hepsini durumu iyi.Fakat çiçekleri geçti.Evdekinde bir tomurcuk var.Üzerleri tomurcuk doluydu.Hepsini açamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eylül ayına kadar yapraklarını büyütmesine izin vereceğim sonra suyunu tamamen kesip sarartacağım ve bir kenara koyup şubata kadar su vermeyeceğim. Budamak yok ![]() Gözünüzde büyütmeyin gloksinya bakımı kolay bir bitkidir. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
|
smiy'nin kızları
Sevgili Smiy sana gelecek olan kızlar bunlar; Sevgili Ayşe Derin kararmalar devam ediyor mu? Çözüm bulursan burada paylaşır mısın? Düzenleyen Canan : 17-08-2012 saat 16:13 Neden: resim kalitesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
|
Ayşe benim ilk aldığım grupta aynen senin tarif ettiğin gibi oldu, en sonunda toprak üstünde aksam kalmadı, çıkardım soğanlara baktım, bir şey de anlamadım ya. Yeniden ektim ve bakımlarını yapmadım çünkü umutsuzdum. 4 saksıdan biri kendiliğinden yapraklar dallar çıkardı, o kadar dayanıklı ki güneşi, suyu umursamıyor gelişiyor. Seninkilerde sadece tomurcuklarında sorun varmış, kesin toparlarlar. Belki de sezon boyu açmaya zorlandıkları için erken uyumak istiyorlardır. Keşke Mine Hanım okusada bize doğrusunu söylese. Ben de de köklü tek yaprak kaldı; bir de Smiy'nin pembesinden bir yaprak aşırdım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada başlıkta bulunan Urfa'dan bir arkadaşımız yapraklardan istemişti, köklü yaprağı değil uyanan soğanımı ona göndereceğim, ben yaprağa kaldım ![]() Sevgili Suz-i Dilara kalan yaprağı da sana göndereyim kurtulayım şu beni sevmeyen çiçekten ama rengini bilmiyorum. Sen daha iyi bakarsın. Ayşe bence sende bir tırtıl taraması yap. Aşağıdaki menekşemde 38 tomurcuk vardı, günlerce uğraştım toparlanamadı. Bu sabah üzerinde tırtıl gördüm, tırtıl bu kadar zarar verir mi? Etrafa toprağı böyle saçmış. Yumurtlamış mıdır? Çiçeğimi kurtarmak için neler yapmalıyım? Düzenleyen Canan : 19-08-2012 saat 23:43 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2011
|
sevgili tolgahan çiçeğin şeker laledir halk dilinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bana kalırsa çiçeğinizden vazgeçmeyin derim. ![]() Sevgili Başbahçıvan bana bir ay kadar önce saksılı bardak menekşe gönderdi ancak PTT kargo sayesinde zavallıcık çürümüş, vıcık vıcık halde elime ulaştı. Ben de budadım, toprağını değiştirdim, filizlendi. Eylül başına kadar sulayıp sonra suyunu keseceğim, dinlenmeye alacağım. Kışa kadar taciz etmek yok saksıyı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2012
|
Çok güzel uğraşı annem de yapıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2012
|
çiçeğin şeker laledir halk dilinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
|
Bence bu sıcaklarda değil de havalar biraz serinleyince gönderin. Kargoda mahvoluyorlar. O zaman sular bir gün bekletir gönderirsiniz. Paket konusunda bir şey söyleyemeyeceğim saksıların boyutları ne kadar? Eğer küçüklerse pet şişeleri orta yerinden kesip saksıyı içine yerleştirin, kenar boşlukları da gazete kağıtlarıyla doldurun, saksıyı yerleştirdikten sonra kestiğiniz kısmı yeniden şişeye geçirin ve bantla yapıştırın. Saksının toprağı dağılmasın diye bir koli bandıyla saksıyı bantlayabilirsiniz. Bir de şunu söyleyeyim kargoyu Yurtiçi'nden başkasına vermeyin, çünkü o kadar dikkatsiz ve beceriksizler ki şimdiye kadar sağlam gelen tek paketim olmadı. Hele de PTT kargo! En kötüsü. Paketin üzerine "kırılacak" notunu düşürtün mutlaka, o zaman daha itinalı oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada Van'ın o felaketten sonra kalbimizde ayrı bir yeri var. Ulaşamadığınız çiçek, tohum veya ne varsa rahatlıkla isteyin lütfen. Ben seve seve bulur gönderirim. Düzenleyen Canan : 23-08-2012 saat 09:30 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Canan;1010192]Bu arada başlıkta bulunan Urfa'dan bir arkadaşımız yapraklardan istemişti, köklü yaprağı değil uyanan soğanımı ona göndereceğim, ben yaprağa kaldım ![]() Sevgili Suz-i Dilara kalan yaprağı da sana göndereyim kurtulayım şu beni sevmeyen çiçekten ama rengini bilmiyorum. Sen daha iyi bakarsın. Ayşe bence sende bir tırtıl taraması yap. Aşağıdaki menekşemde 38 tomurcuk vardı, günlerce uğraştım toparlanamadı. Bu sabah üzerinde tırtıl gördüm, tırtıl bu kadar zarar verir mi? Etrafa toprağı böyle saçmış. Yumurtlamış mıdır? Çiçeğimi kurtarmak için neler yapmalıyım?[/QUOTE Tarama sonucu tırtıl yok ama 2 yaprakta şeffaf çizgilenmeler var.Hiç istemiyorum var mıdır hain kurt?? Genel olarak çok sağlıklı görünüyor, sadece çiçeksiz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Ayşe Derin;1011016] Alıntı:
![]() Bu arada gerekirse -ki öyle oldu- başlığı soru yağmuruna tutarım, cevap alamazsam çirkinleşirim ![]() -Köklendirdiğim yapraklardan biri kökten sonra yumru vereceğine 4-5 tane yaprak çıkardı köklerin arasından, başlıkta böyle birşey görmedim ben. Eylül'den itibaren yetişkin bitkiyi uyutacağız ama ben bu köklü yaprağı ne yapacağım? Eksem uyutamam, yaşamaz. Ekmesem suyun içinde ne kadar dayanır? Acil bilen biri aranıyor....... Düzenleyen Canan : 23-08-2012 saat 12:27 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Sevgili Canan, verdiğin emekler için tekrar teşekkürler.Çiçekler büyük ve kırılgan olmalarına rağmen o kadar güzel paketlemişsin ki sadece pembenin çiçekleri ve bazı yaprakları kırılmış.Ama benim için bu bile büyük mutluluk.O hain tırtıllara gereken muamele yapılacaktır şüphen olmasın. Bu kadar zor kavuştuktan sonra çiçeklerimi onlara kaptırmam. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|