![]() |
|
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Teşekkur ederim Faruk, balkonda hemen yerini ayarlıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Sayın Faruk, Güneşi seviyor derken bir hata mı var acaba? Zira yaprak yapısına bakılırsa direkt güneş ışığı uygun değil. Işıklı ortam olabilir de, güneş üzerine vurursa çok hızla zarar göreceğini düşünüyorum. İlk sayfada yetiştirme tekniklerinde de aynı bilgi var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Tabii ki de gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz. Düzenleyen tolgahann : 19-06-2009 saat 17:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar ben menekşemle alakalı bir kaç sorum olacak düşünceniz için şimdiden teşekkürler 1. resimde menekşe tomurcuğu üzerinde lekelenmeler var, bikaç defa su püskürttüğümüz için olabilir mi? 2. resimde de çiçekler daha tamamen açmadan solmaya sararmaya başlıyo bunun nedeni ne olabilir .gübresizlik mi yoksa su püskürtmek mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Silence bunun değişik nedenleri olabilir. Bunlar son zamanlarda yaptığınız aşırı sulandırılmış kimyasal yani gübre kullanımı **** bitkinin aşırı suya maruz kalması **** evin kuytu bir köşesinde kalıp yeteri kadar gün ışığından faydalanamması **** en önemlisi köklerinde **** yaprak ve çiçek üzerinde gözle görülülen **** görülmeyen zararlıların bulunması olabilir. Bu saydığım bütün etkenler yaşadığınız sorunun sebeblerinden biri olabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Bugün bir gloxinia aldım ebruli daha eve gelmeden çiçekleri kararmaya başlamış. Oysa bu çiçeği dün akşam ilk gördüğümde heveslenip hemen bugün aldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Arkadaşlar 2 gündür heyecanla açıyorum formu ama kimse girmemiş ben bu bardak menekşelerini nerde bulucam bana gönderebilecek veya yardımcı olabilecek arkadaşlar sabırsızlıkla bekliyorum. Birde ben işyerimde bakmak istiyorum hergün yanımda olsun yalnız odamda çok cam olduğu için güneş çok vuruyor yazada girdiğimizden ister istemez klima çalıştırıcam sizce ofiste klimadan dolayı yaşarmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.anatoh.com/mgs/urunler/am.../ana_sogan.htm http://www.anatoh.com/mgs/markalar/mamator/a_mantel.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu bardak menekşeleri dalından tutturdum. Yaprakları ortasından sararınca sararan yaprakları kopardım. Fakat sonra yeni gelen yapraklarda sarardı. Pencere önünde aydınlık akşam güneşi alan bir yerdeydi. Böyle olunca pencereden biraz uzağa aldım. Fazla da sulamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Demir eksikliği olabilir mi ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Arkadaşlar bardak menekşesini nasıl çoğaltabiliriz.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda bugün Koçtaş'ta Gloxinia buldum ![]() Garibanlara ne vermişler bilmiyorum ama dış yaprakları pazı yaprağı kadar büyüktü ve üzerleri can erik büyüklüğünde tomurcuk dolu. Normal olmadığını biliyorum ![]() Konuya yazan arkadaşlar çok büyük yapraklar köklenmez demişler ama ben sırf denemiş olmak için bitkilerimi dikerken kestiğim o kocaman yaprakları suya koydum. Umarım hem çelikler hem de saksıdaki çiçeklerim yaşarlar. Du bakali n'olcek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Defne D. bahsettiğiniz kocaman yapraların ve yeni aldığınız gloxiniaların fotoğraflarını eklemeniz mümkün mü acaba? Merak ettim. Kocaman yaprakların yavrulaması konusunda herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Syn.Defne D. gloksenianın yaprakları mormaldede büyük olur o yüzden bir sorun yok bence seralarda uygun sıcaklık sağlandığı için yapraklar biraz daha iri oluyor ama bildiğim kadarıyla gloksenia için özel bir besin yok çiçekleride gül gibi açıyor zaten yapraklarının boyututa o yüzden normal. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Faruk ve bengi su, çok teşekkürler yanıtlarınız için. Teknolocik (!) bir problemden dolayı fotoğraf ekleyemiyorum. Bir süre daha öyle gidecek galiba ![]() Ama şöyle söyleyeyim, kestiğim yaprakların tepelerinden sap başlangıcına kadar olan boyları 13-14 cm, enleri 11-12 cm. Bana fazla büyük geldiler. Sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Defne D. sera ortamında yoğun hormon ve gübre takviyesiyle yaprakların büyük bir durum almaları gayet normal bence. Bu sadece gloxinia için değil diğer bitkiler içinde aynı şekilde. Bu büyük yaprakları ya 3-4 parçaya ayırıp toprağa dikin (ben denemedim ama deneyenlerden olumlu sonuç alanlar var) ya da tek olarak dikin her halukarda yavrular. Büyük yaprakların parçalanması ve toprağa dikilmesi önceki sayfalarda işlenmişti. O mesajlara bakın bence. Çok açıklayı şekilde anlatılmıştı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yaprakları suya koydum. Bol ışık alan sıcak bir ortamdalar. Çelik tutturma konusundaki makus talihimi umarım bunlarla yenebilirim. Teşekkürler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|