![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kardelen, Ben de suda yumru çıkartan yaprağı toprağa diktim. İki haftadan fazla oldu. Yaprak kuruyor ama henüz yavrudan ses seda yok. Bu arada, pembe menekşem sizlere ömür. Ne oldu anlayamadım. Mor olana da aynı şartlarda bakıyorum, o maşallah yeni yaprak çıkartma gayretinde, bir yandan da tomurcuğu açacak. Ama nedense pembe soldu gitti ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprakları solan menekşenin yumrusunu topraktan çıkarıp baktın mı? Benim mor gloxiniam da öyle olmuştu, yumrusunu çıkarıp yapraklarını tamamen temizledim tekrar diktim. Şimdi bir sürü filiz vermiş durumda. O kadar filiz bir arada yaşar mı, ayırmalı mıyım, nasıl ayırmalıyım bilmiyorum. Bu forumun ilk sayfasında filizin yumrudan da bir parça keserek ayrılması şeklinde üretilebileceği yazıyor. Ama tamamen kaybederim diye korktuğum için yapmadım. Hele bir sudaki yaprakların yumru oluşumu tamamlansın, o zaman deneyeceğim. işte filizler burada Düzenleyen _kardelen_ : 30-07-2009 saat 14:24 Neden: ilave |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayy bengi_su gerçekten mi. Çok güzel. Ben de çiçeklenme dönemleri bitti herhalde diye düşünüyordum. Çünkü, çiçekleri ve tomurcukları kalmayan, görüntüsü yaşlanmış eskimiş gibi duran gloksiniamın soğanını çıkarıp temizleyip tekrar toprağa diktim. Bir sürü filiz verdi. Yaprakları çok canlı büyüdüler ama hiç tomurcuk vermedi. Bu arada o eski yaprakları da suya koymuştum hepsi de şu an yumru yapmaktalar. Afrika menekşesi gibi üzmüyorlar hemen köklenmeye başlıyorlar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Bu şekerlerden annemdede var her tomurcuklanıp açtığında annemde çocuklar gibi seviniyor |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Arkadaşlar tatil dönüşü pembe gloxiniamın yaprakları aşağya doğru solmuştu . Yoklugumda düzenli sulanmış diğer ikisinde birşey yok. Sizce solucan olabilirmi? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Çok fenasınız arkadaşlar ya , bu resimlere bakıpta heveslenmemek mümkünmü ? Nereye gidecek bu işin sonu ? Neredeyse her gördüğüm çiçeğe hevesleniyorum bu forumda . Eşim yakında beni topa tutmazsa iyi, şimdide bardak menekşelerine heveslendim , aklıma koydum illlaki almam lazım şimdi , halbuki bu menekşelerden anneminde var oradada gördüğüm halde sizinkilerden acayip heveslendim . Bugün yarın gidip alırsam resmini eklerim .En çokta katmerli olanları çok beğendim . Maşaallah nazar değmesin çiçeklerinize . |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Maşallah..
Sayın Kardelen ve bu güzeller güzeli çiçeği yetiştiren tüm arkadaşlar, Ellerinize, emeğinize sağlık. Çiçekleriniz çoookkk güzel. İlk gördüğüm yerden alıcam ben de bunlardan.. İnşallah bol bol goncalarınız çiçekleriniz olsuuuunn... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
kesinlikle ben de alıcam bulursam..bayıldım hepsine. hele de ilk sayfadaki bordo renktekine... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Bu da benim güzelim. Bir arkadaşımın hediye etmesi ile başladı tanışmamız bu güzellikle.Şimdi bakmaya doyamıyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
Arkadaşlar bir menekşe en fazla kaç yıl yaşar? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
gerçekten çiçekleriniz çok güzelmiş güle güle büyütün. darısı benimde başıma..henüz bardak menekşem yok çiçeklerinizi gördükten sonra bende almaya karar verdiim inşallah bulurum |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Sevgili dudi ,bence yaprağın suda yumru yapmasını, beklesen daha iyi olur.ben temmuzda 2 yaprak buldum.birini toprağa diğerini suya koydum.toprağa ektiğim kurudu gitti,sudaki yaprağım yumru yaptı,saksıya ektim bir süre sonra, sap kısmından onuda kaybettim. Yaklaşık 2 ay önce, toprakta birşeyler belirmeye başladı.şimdiyse 1cm.lik, mini bardak menekşem var. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2009
|
bende yetştirmeyi deniycem arkadaşlar. haftasonu bi araştırayım bakalım.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Aaaaa o zaman ben de yaprağımı suya alayım.Gelir gelmez suya koymuştum ama yapraktaki yumuşama geçmeyince toprağa almıştım.Umarım suda küçük bir yumru görme mutluluğunu ben de yaşarım... |
|
|
|
![]() |
|
|