![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Hani nerdeyse ; siz kambersiz düğün hazırlığındasınız anlaşılan ; diyecektim ki çok şükür yazınızı gördüm, niyetliyim sevgili denizakvaryumu,sizleri tanımak çok büyük bir mutluluk olur bence ama ... Ya nasip. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Deniz akvaryumu ile ilgili malzemeler satan bir yere EC meter sordum geçen hafta sonu. Markasını hatırlayamıyorum ama, iyi bir markaydı galiba. 210 YTL dediler fiyatına. Vakit bulupta biraz araştırma yapabilirsem toplu alım için bir fiyat çıkartayım diyorum. Fiyat makul sınırlarda olursa, Kudret Bey'i birde bununla meşgul etmemiş oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Durgun su uygulamasında su değişimleri
Durgun su uygulamasında, kavonozdaki suyun değişimi sıcak, öğlen saatlerinde yapılmamalı. Bu saatlerde yapılan değişimlerde bitki çok kısa süreliğine dahi dışarda beklemesi sonucunda yapraklarda solma ve buruşma meydana gelmektedir. En iyi değişim zamanı akşam serinliğinde yapılmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın malbman, PH kağıdı ile ilgili gelişme iç açıcı değil,çünkü bahsettiğim firma belki toplu getirtebiliriz dedi ama getirtemedi.Ben işin peşini bırakmış değilim.PH kağıdı her yerde var diyenler olabilir, ben basit bir bilgi vereyim,biz 5,4 ile 7,0 PH aralığını ölçen bir kağıt arıyoruz. bu aralık 5,4-5,7-6,0-6,2-6,4-6,7-7,0 diye dilimlere ayrılmış bizim için ideal bir kağıt. İşte bu kağıdı bulamıyorum.Malzeme temini ile ilgilenen arkadaşlar da araştırırlarsa iyi olur ama fiatıda PH metreden fazla olmasın.Aslınca PH kağıdına çok sıcak bakmıyorumama PH metrelerde bayağı pahalı. Şuanda piyasada PH + EC ölçen aletler 125-150 avro ya satılıyor. Gelelim Tezel yapımı EC metreye.Çalışmalar gerçekten çok iyi gidiyor.En ucuza yapabilmek için uğraşıyorum. Önümüzdeki hafta kritik malzemeleri araştıracağım ve enkısa zamanda sizleri bilgilendireceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Mesaj yolladığım onca firmadan birisi beni aradı bu hafta. 300 küsür euro fiyat verdi... Bu işin bu şekilde olamayacağı anlaşıldı. Geçen pazar kahvaltıya gelen bir arkadaşım başka ve çok çok ucuz bir yol önerdi (Mak. Muh.) Haberdar edeceğim sizleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kudret hocam, sözünü ettiğiniz kritik malzemeler bizim de araştırabileceğimiz şeylerse katkıda bulunmak isterim/isteriz; en azından yükün ,küçücük de olsa, bir kısmını paylaşmış olurum/oluruz... diye düşünüyorum. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
Arkadaşlar EC ölçer ve PH ölçer fiyatları her biri otuzbeş dolardan satılıyor tartes firmasında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bitkinin kök durumu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekler açıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bir salkımda 15-20 çiçek var. Yanlız bu aralar yapraklar da şekil bozukluğu var. Acaba yüksek EC olabilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklarda Şekil Bozukluğu
Yapraklarda şekil bozukluğu, kıvrılmalar var. Yaprak sapı uzun. Sorun ne olabilir acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın egome 2.resimde gördüğüm kadarı ile yaprak budamasını yanlış yapmışsınız,yaprağı tam dibinden keskin bir bıçak ile düz bir şekilde kesmeniz gerekiyor,domates salkımınıda aynı o şekilde kesmeniz lazım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Evet aynen dediğiniz gibi, yanlış yaptığımı biliyorum. Ben aslında bu şekilde cezalandırmıştım bitkiyi ![]() ![]() ![]() Doğru bir yaprak budamasını şu resimde göstermekte fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ellerine sağlık sevgili egome. Gerçekten güzel. Düşünün bu ilk denemede bu başarıyı yakaladınız ,bundan sonrakiler ne olmaz. Ve şu tadı konusunda şaka yapmıyorsunuz değilmi ?yani gerçekten topraklı ve topraksız yetişen arasındaki farkı hissettiniz öylemi. Bu konu hakkında diğer arkadaşlardanda bilgi alabilrsek çok iyi olur. yeni başlıyacak arkadaşlara bir ön doping bir moral olur diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|