![]() |
|
|
![]() |
#1 |
gökhan aydinli
Giriş Tarihi: 23-05-2007
|
Basit ve kullanışlı bir yöntem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Sayın gokhan aydinli, o resim ne? Anlayamadımda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
gökhan aydinli
|
Egome - sayın envor viol kullanmasak direk olarak bitkiyi strafordan geçirsek olmazmı? Resimdeki gibi straforun ortasını daire şeklinde delsem sonra bitkiyi buradan geçirsem olmazmı? Bu arada kavonozum 5 lt. plastik kap. Straforu delerseniz parçalanır ve bitki bir süre sonra suya ya düşer ya kayar boşluklardanda içeriye ışık girer ve yosun yapar aşşağıdaki kapağa gövdeyi kök suya değecek şekilde, tankınızın üstüne geçirirseniz , gövde büyüdükçe kapakta esneyip açılacaktır ve sorun için uygun çözümdür diye düşündüm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Evet güzel bir çözüm. ![]() Ben daha basitce uyguladım. Straforu (sert) ortadan genişce kestim, ortalama olarak gövdenin son kalınlığa erişme çapı kadar. Daha sonra kenarlarını pamuk ile sıkıştırdım. Ve bitki şuan çok sağlam. Hatta destek için yanına batırdığım çubuğa bile gerek kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
gökhan aydinli
|
Alıntı:
Pamuk nem dolayısıyla küf yapabilir ve mantar oluşumuna neden olabilir, sünger daha sağlıklı ve dayanıklı bir meteryal diye düşündüm ama şimdilik gayet başarılı bir çözüm eline sağlık... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|