Sevgili denizakvaryumu,bunu herkes biliyor ki bu işin kimyasından başaldık öncelikle, neden ?. çünkü konunun en önemli yeri kimyası.Bu konu hakkında bilgi edine bilmek için gerçekten kimsenin düşünemiyeceği kadar efor sarf ettim.ve bu konunun ne olursa olsun çok ama çok önemli bir konu olduğunun idrakindeydim.Araştırın lüyfen bundan 5 sene önce topraksız tarım ile ilgili ne kadar Türkçe yayın ve bilgi bulabileceksiniz.
Bu zorlukları yaşadığım için başkalarının da ayni zorluklarla karşılaşacağını bilerek konuya
açıklık getirmek istedim. Fakat nedense konunun teorisi biraz ağır geldi aslında ağır gelmek değilde bu işi merak edenlerin ilgi alanına girmedi. Konunun en yakın takipçisi siz oldunuz
ve bu konuyla ılgili; yani besin eriyiklerinin hazırlanması konusuyla sizin dışınızda bir tek tudor arkadaşımız işin teorisiyle ilgili bir yazı yazdı.
Şu anda herkes denemede ve büyük bir heyecanla uğraşıyorlar inanıyorum.şimdi en önemli konu domatesi yetiştirmek,ondan sonra bu konuya ilginin artacağını düşünüyorum.
İşte o zaman konuya kaldığımız yerden devam etmek yani herkes dersi dinlerken
anlatmak daha faydalı olacak gibi. Ders zilini çalmıştık ama herkes dışarıda domateslerinin
peşinde. Aslında Sayın arkadaşımız envorun kursu gibi bir kurs düzenleye bilsek,kara tahtanın başında, çok güzel olur ama nasıl ?..
Bana verilen söz tutulursa sizlere yarın veya ptesi günü PH kağıdı ile ilgili bilgi vereceğim.EC işine gelince çalışmalar başlamak üzere. Herkese sevgi ve selamlar.
|