Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel
Yanlış anlaşılmasın bu bir söz vermek ankamında algılanmasın ama inşallah herkese basit ve çok çok ucuz bir EC merte yapmak istiyorum,ve PH kağıdı için de önümüzdeki günlerde size bazı bilgiler sunacağım zira bana cuma veya ptesi günü haber verecekler.
|
Kudret Bey,
bu forumda topraksız tarım denemeleri sizin sayenizde başladı, bu bir milattı ve sayenizde başarılı bir şekilde devam ediyor.
Herkes için bir EC metre ve ph kağıdı ise muhteşem bir olay tabir yerinde ise biz amatörler için bir devrim niteliğinde.
Topraksız tarımda son nokta ise --belirlenen formüle-- göre kendi besin eriyiğimizi kendimizin hazırlaması.
Bu konuda ileri aşamaya hazırlık konusunda konuları toplamaya çalışıyorum.
Bir başka anlatımla domates -marul - çilek için sizin verdiğiniz formülle herkes kendi besinini hazırlayabilirse bu işte son noktayı bir anlamda koyabileceğiz.
Arkadaşlar bu konu gerçekten çok önemli...Bu konu hobinin de ötesinde herkesin kendi domatesini-marulunu vs.kendinin üretmesi esasına dayalı bir çalışma.
Besin eriyiklerini Kudret Beyden veya Tartes firmasından alıp domates veya marul yetiştirmek tabiri yerinde ise marifet değil.
Önemli olan kendi besin eriyiğimizi kendimizin hazırlaması,Kudret Bey bu konuda elinden geldiğince yardımcı oluyor ama aşamalı olarak değil de hızlı bir anlatım yapınca konu ağırlaşıyor.
Bu sene manuel veya otomatik domateslerimizi yetiştirelim ama Kasım ayı gibi tekrar kendi besinimizi kendimiz hazırlama konusuyla ders başı yapalım derim.
Kudret Bey bu vesile ile tekrar teşekkür ederim.